HCL.HR

Fiskultura i rekreacija

• 4054 Odgovora
  • 400662 Hitova
*

dibek

• 3270
  • You put the stone in the case?
Odg: Fiskultura
« Odgovori #960 : 04. Travanj, 2012., 14:52 »
Ekipa kojoj je tesko skinut kile. Ne smijem jesti, MUKA VELIKA :hiha:

*

Cole

• 11769
    • CroSimRacing
« Odgovori #961 : 04. Travanj, 2012., 15:00 »
Mrš  :(

*

Đester

• **
  • 384
  • OSOBNI TEKST
« Odgovori #962 : 04. Travanj, 2012., 15:02 »
Ekipa kojoj je tesko skinut kile. Ne smijem jesti, MUKA VELIKA :hiha:

Kad smo već kod skidanja kila, koliko u svemu tome igra ulogu inzulin? Odnosno, jel možeš jest samo..kruh i mršavit :hiha:

*

progabbeing-jadran

• 3219
  • abrah cadabrah
« Odgovori #963 : 04. Travanj, 2012., 15:07 »
zašto ne?

*

Đester

• **
  • 384
  • OSOBNI TEKST
« Odgovori #964 : 04. Travanj, 2012., 15:10 »
Pitam jer vidim dosta prepirki oko toga na netu. Znači ono, mogu žderat UH koliko hoću pod uvjetom da sam i dalje ispod kalorijske granice? :hiha:

*

progabbeing-jadran

• 3219
  • abrah cadabrah
« Odgovori #965 : 04. Travanj, 2012., 15:13 »
pa..naravno. mislim, ne vjerujem baš da je jako pametno bazirat unos uh na neznam kuhinjskom šećeru  :hiha: al kruh je mkay
samo treba nać tu kcal granicu.

*

Đester

• **
  • 384
  • OSOBNI TEKST
« Odgovori #966 : 04. Travanj, 2012., 15:14 »
Ae :hiha:

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #967 : 04. Travanj, 2012., 15:24 »
Na račun toga kalorija = kalorija, moš jest junk, i to...što niži bodyfat imaš i želiš imati to će kvaliteta namirnica koje jedeš imati više značaja.

Štoćereć da će se debeljak sa 40% BF moći skinuti jedeći kruh, ali što si niže to ćeš više pažnje trebati obraćati.

A kao što ni kalorija nije kalorija, ni svaki UH nije isti - bijeli kruh/dekstroza su po učinku gotovo jednaki, štoćereć mnogo brži od bilo kojeg sporijeg izvora poput riže/pašte/zobenih.

Osobno kruh izbjegavam jer sam od glutenskih proizvoda i kvasca plinara ionako.  :mrs:

*

progabbeing-jadran

• 3219
  • abrah cadabrah
« Odgovori #968 : 04. Travanj, 2012., 15:45 »
nezz...kako su kruh i glukoza gotovo jednaki po učinku?  :wildboy: pa valjda tijelo mora obavit neka sranja da taj kruh probavi, pa ga pretvori u šećer i štajaznam. mislim, nemože bit. sumnjam da je neka velika razlika između bijelog kruha i neznam bijele riže.. :/

bildara humor slijedi

:hiha:

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #969 : 04. Travanj, 2012., 16:10 »
Greška moja, na kuhinjski šećer - saharozu sam se referencirao. Čista dekstroza ima glukozni index od 100. Bijeli kruh ~75, saharoza ~70. Bijela riža je tu na sličnih ~70, malo niža od kruha.

Inzulinski index bijelog kruha stavlja ga mnogo više od bijele riže (kruh je baza na 100, riža u tom slučaju ima blizu 80).

Bijeli kruh sam po sebi praktički nema vlakana, i teksture je takve da je vrlo lako probavljiv. Tu ispada ta sličnost sa šećerima.

*

Đester

• **
  • 384
  • OSOBNI TEKST
« Odgovori #970 : 04. Travanj, 2012., 17:07 »
Došao iz đima :tired: Idemo redom :mrs:

Čučanj odrješio zagrijavanje, opet osjetio bol u rukama, tako da nisam radio radne setove. Neznam, pazio sam ko krepil na laktove, tako da sumnjam da je do toga :wildboy:
Otišao na benč. neću ni pisat :tired:
Mrtvo. Jedva dizao 110kg :wildboy:

Zašto to? :(

*

dibek

• 3270
« Odgovori #971 : 04. Travanj, 2012., 17:32 »
Pa svaki dan treniras, mora nekad biti i lose :(

Ovo sa inzulinom, otprilike ti stanje inzulinske osjetlivosti odredjuje kvalitetu mrsavljenja. Recimo, ako imas savrsenu inz. osjetlivost, mrsavit ces salo iskljucivo, ako je jako losa, veliki dio toga ce biti misici itd. A da poboljsao osjetlivost trebas ga sto manje provocirat i naravno trening poboljsava.

Znaci na kraju ovo sto Glitch kaze: iako je jako efikasna stvar, za jako debele ljude nije neophodno jer i najmanja promjena u ishrani i malo dodatne aktivnosti mogu proizvesti rezultate.

*

progabbeing-jadran

• 3219
  • abrah cadabrah
« Odgovori #972 : 04. Travanj, 2012., 18:07 »
vidiš već neko vrijeme nisam čuo/vidio da itko spominje tu inzulinsku osjetljivost. nekako sam skroz zaboravio na to.
al opet, kolko vidim u zadnje vrijeme nekakvo opće mijenje je da inzulin ionako provocira sve ikad, uključujući proteine, masti itd, i to niš posebno manje od UH. tako da nezzz...a ovo što kažeš za mršavljenje, opet ono..kajaznam. imam osjećaj da je to 99% genetika. i naravno trening.

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #973 : 04. Travanj, 2012., 20:42 »

*

dibek

• 3270
« Odgovori #974 : 04. Travanj, 2012., 21:12 »