@Vanja
Ako nemaš vremena za više, 1x put tjedno trčanje je sasvim dovoljno. Ja osobno odradio bih taj 1x put da bude HIIT kardio (intervalno sprintanje), ili sprintanje.
Recimo, 15 sekundi sprint - 30 sekundi brzi hod, ponovit 10 puta. Kratko traje, efektno je, ujedno će ti noge postat jače od toga.
Trening utezima neka ostane isti do sad. Možeš direktno nakon treninga odradit 15-20 minuta brzog hoda ili laganog bicikliranja ako imaš vremena. Ništa što bi te jako umorilo.
Prehranu promijeni tako da jedeš više proteina, jer ih ne jedeš skoro uopće. Za usporedbu, na mojih 75kg kantica od pol kile posnog mi je najčešće 1 obrok.
Jaja su također jeftini izvor proteina, i super za večeru.
Voće je ok, ali voćne sokove - osim ako ih sam ne cijediš - ne pij.
@Dragster, probaj gurati SS, ili barem generalnu ideju SSa (laganu linearnu progresiju - kila dvije na trening-tjedan) što dulje možeš. Ako vidiš da dalje ne ide, potraži u ovom topicu objašnjenje Texas Methoda koje sam bio napisao.
@Duksy
Rekao je Grga sve, a ono najvažnije bi bilo da imaš dobru tehniku. Ako nisi čvrst na klupici, spojenih i stisnutih lopatica i trapeza, i nogu čvrsto stisnutih u pod benč nije kakav može biti. Ako ne spuštaš šipku kontrolirano i dotakneš prsa, cca u razini bradavica, a ne na vrat, opet nije kakav može biti.
Najčešće se dogodi da benč zašteka jer ne možeš dalje napredovati zbog tehnike.
Bench PressPlus, ako ga želiš poboljšati, ne škodi da ga radiš barem 2 puta tjedno.