HCL.HR

Fiskultura i rekreacija

• 4054 Odgovora
  • 400088 Hitova
*

progabbeing-jadran

• 3219
  • abrah cadabrah
Odg: Fiskultura
« Odgovori #1035 : 13. Travanj, 2012., 00:11 »
a kako jedeš?  :wildboy: mislim, to je najvažnije ipak.  :wildboy:

*

duksy

• 6302
    • hcl
« Odgovori #1036 : 13. Travanj, 2012., 00:14 »
čučanj i Dl mi fino napreduju, al benč mi je očajan. Šta da radim da popravim to sranje?

« Odgovori #1037 : 13. Travanj, 2012., 00:19 »
a kako jedeš?  :wildboy: mislim, to je najvažnije ipak.  :wildboy:

Ujutro, tj, kad se probudim, žitarice, nakon 3,3ipo sata ručak, pred trening (~4h nakon ručka) neki sendvičić od polija ili nečeg takvog rendom, nakon treninga ~litra mlijeka, 2h nakon treninga voće, najčešće grožđe i pred spavanje riba/posni. Nezz. :wildboy:
+pijem ŠUMEĆE TABLETE jednom dnevno i često kupim gg voćne sokove, ako se računa ;(

Da skrešem malo KOLIČINU toga? Jer ono, ne prežderavam se nikad.. ručkovi bi možda i mogli biti kvalitetniji, al ono, doma sam, ne mogu birati što hoću i nezz ;(

*

Đester

• **
  • 384
  • OSOBNI TEKST
« Odgovori #1038 : 13. Travanj, 2012., 00:21 »
Nezz, koliko posnog ždereš? KOLIKO PROTEJINA :hiha:

« Odgovori #1039 : 13. Travanj, 2012., 00:23 »
oko 0.2kg :hiha: ono, doma uvijek netko uzme žlicu dvje za SALATU ili nešto, tako da kanticu od pola kile podjelim taman na dvije, katkad 3 večeri.

*

progabbeing-jadran

• 3219
  • abrah cadabrah
« Odgovori #1040 : 13. Travanj, 2012., 00:26 »
@duksi
a ono.  :wildboy: nemoš samo tako  :hiha:

ja sam imo dosta rendom benč. mislim loš (mislim..nije ni sad nešto al aj..) al ono...meni se dalo zajebavat s tim. većini se neće. počeo sam ga radit skoro svaki dan, pogledo sam 4000 videa o tehnici i pročito isto tolko članaka. i naravno jeo sam i još dosta radio izolacijskog rada za mišiće koji najviše delaju (rame, TRICEPS, pecsi, gornja leđa). al u suštini ako nisi masivno mišićavo čudovište najvažnija je tehnika + neka eksplozivnost. a za to treba dosta vježbe i neće doć prek noći sigurno.

@vanja
a nez, mislim nisi baš puno reko. nemaš ti 96 kila od zraka.  :hiha: sigurno pojedeš dosta hrane. možda ne računeš neke USPUTNE obroke il tako nešto.
a ako je definicija u planu..pa trebo bi skresat sve to, da. jer količina koju trenutno unosiš očito te održava na trenutnom stanju. plus trebao bi to nekako...STANDARDIZIRAT. il bar znat približno kolko dnevno pojedeš i to napravit kao nekom konstantnom. al znam da je to sjebano jer stara kuva i teško da ćeš to znat.

« Odgovori #1041 : 13. Travanj, 2012., 00:35 »
Ma naravno da nemam eto BEZ RAZLOGA viška kila. Al ono, nije da se DEBLJAM, nego izgubim nešto loše mase, a dobijem nešto na mišičnoj masi. Zato sam mislio malo se posvetiti definiciji, čisto da mišići ne rastu, a masnoća da ide lagano dolje. Jel to LEGITIMAN plan ili? :wildboy: Ako jest, da nastavim sa dosadašnjim texas programom + jednom dvaput tjedno neko planirano trčanje? Ili da se samo posvetim tomu?

I da, mogao bih skresati hranu, samo nezz kako ću. Prvo što mi pada na pamet je izbacivnje kruha, al njega ionako manje više ne jedem nezz :wildboy:

*

progabbeing-jadran

• 3219
  • abrah cadabrah
« Odgovori #1042 : 13. Travanj, 2012., 00:41 »
izbaci ove sokove npr. mislim, nije da oni ;;;DEBLJAJU;;;NEZDRAVO;;;; ali jbg litra tog soka ima 500 kcal iz šećera. je to voće i prirodno i sve al, realno, nema smisla da tolko energije unosiš bezveze kad ti je cilj mršavit.

ako ovo "skoncentrirat se na def" znači ne ić u teretanu/prestat s programom, nemoj to napravit, jer ćeš spušit sve mišiće koje si dobio a kojih vjerojatno nema tolko da ti se isplati gubit ih (a nikad nih nema tolko.). znači, najbolje ti je nastavit normalno s teretanom i ubacit ta tvoja trčanja (al ne ono prek kurca neg ono...sat vremena lagano) pa tipa šetnja do faksa i takva sranja. čisto povećat malo potrošnju. i ono.. izdrži tako 2-3 mjeseca i to je to.

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #1043 : 13. Travanj, 2012., 04:06 »
cucanj 120 (nova tehnika)
benc 90
DL 135

powerclean 40 (i dalje balans jebe)
press 40

bw 118

jos mjesec dana SSa pa cu presaltat program il idem u mma  :hiha:

ured: @depresija: 1x tjedno trcanje ti nema nikakvu svrhu 3x minimalno po sat-sat i pol ako ti je do skidanja sala na taj nacin... meni kile idu dolje polako al sigurno samo od djima i kriticno preuredene prehrane, bez kruha, sokova (smrt), secera opcenito,jedenja navecer i nezz. sokiraj se, neka ti bude tlaka...onda upalis mazohizam mod i eto. teretana je meni spas, vraca muskost i tonus =)
« Zadnja izmjena: 13. Travanj, 2012., 04:27 Dragster »

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #1044 : 13. Travanj, 2012., 07:45 »
@Vanja
Ako nemaš vremena za više, 1x put tjedno trčanje je sasvim dovoljno. Ja osobno odradio bih taj 1x put da bude HIIT kardio (intervalno sprintanje), ili sprintanje.
Recimo, 15 sekundi sprint - 30 sekundi brzi hod, ponovit 10 puta. Kratko traje, efektno je, ujedno će ti noge postat jače od toga.
Trening utezima neka ostane isti do sad. Možeš direktno nakon treninga odradit 15-20 minuta brzog hoda ili laganog bicikliranja ako imaš vremena. Ništa što bi te jako umorilo.

Prehranu promijeni tako da jedeš više proteina, jer ih ne jedeš skoro uopće. Za usporedbu, na mojih 75kg kantica od pol kile posnog mi je najčešće 1 obrok.
Jaja su također jeftini izvor proteina, i super za večeru.
Voće je ok, ali voćne sokove - osim ako ih sam ne cijediš - ne pij.

@Dragster, probaj gurati SS, ili barem generalnu ideju SSa (laganu linearnu progresiju - kila dvije na trening-tjedan) što dulje možeš. Ako vidiš da dalje ne ide, potraži u ovom topicu objašnjenje Texas Methoda koje sam bio napisao.

@Duksy
Rekao je Grga sve, a ono najvažnije bi bilo da imaš dobru tehniku. Ako nisi čvrst na klupici, spojenih i stisnutih lopatica i trapeza, i nogu čvrsto stisnutih u pod benč nije kakav može biti. Ako ne spuštaš šipku kontrolirano i dotakneš prsa, cca u razini bradavica, a ne na vrat, opet nije kakav može biti.
Najčešće se dogodi da benč zašteka jer ne možeš dalje napredovati zbog tehnike.
Bench Press

Plus, ako ga želiš poboljšati, ne škodi da ga radiš barem 2 puta tjedno.

*

Đester

• **
  • 384
  • OSOBNI TEKST
« Odgovori #1045 : 13. Travanj, 2012., 16:16 »
/benč tehnika nešto

Danas kad sam radio sam pazio jako da su mi leđa skroz napeta. Jel u redu onda ako ne dignem šipku skroz do lockouta jer mi to pomalo ujebe tu napetost? :wildboy:

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #1046 : 13. Travanj, 2012., 16:30 »
Da. U početku je upravo taj hint ne lockoutanja (iako se tu radi o svega centimetar krajnje putanje) koristan jer nećeš gubiti stabilnost i spojene lopatice.
Kad se uvježbaš ćeš moći lockoutati bez problema, ali taman znati granicu gdje će ti lopatice ostati spojene, a ramena uvučena.

Pomaže da ako radiš 3+ ponavljanja nakon nekog ponavljanja kad pogubiš čvrstoću lockoutaš šipku, staneš, nanovo uvučeš lopatice i ramena, pa nastaviš s ponavljanjima.

*

Seengeer

• 3581
  • ︻デ═一 not srs
« Odgovori #1047 : 13. Travanj, 2012., 16:55 »
može bit i do ručnika...   :hiha:

nezz, zašto komplicirate? Jedina stvar koju trebaš pripazit na benču je da su ti oči paralelne s šipkom dok još nisi počeo raditi. To je isto kao i sviranje istrumenta. Čim počneš razmišljat šta to sviraš zajebeš se.

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #1048 : 13. Travanj, 2012., 17:00 »
Jer će nakon par treninga kompliciranja i razmišljanja o tome što radiš tijelo i mozak naučiti što radiš.

On the other hand, ako je jedino na što paziš to da gledaš u šipku prije dizanja (što je pametan savjet, da se razumijemo) ostale stvari se neće same namjestiti...nit će ti lopatice nužno spojene biti, niti ćeš čvrst na klupici nužno biti, niti će šipka sjesti nužno na pravo mjesto.

Kao što ni prva stvar kad si uzeo instrument u ruke nije bila, "namjesti instrument na mjesto, a ostalo će doći samo od sebe."

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #1049 : 13. Travanj, 2012., 17:03 »
može bit i do ručnika...   :hiha:

nezz, zašto komplicirate? Jedina stvar koju trebaš pripazit na benču je da su ti oči paralelne s šipkom dok još nisi počeo raditi. To je isto kao i sviranje istrumenta. Čim počneš razmišljat šta to sviraš zajebeš se.

dobro jesi li ti četiri dana u teretani ili što  :wildboy: naravno da je bitno razmišljat jebote

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9