HCL.HR

Fiskultura i rekreacija

• 4054 Odgovora
  • 406639 Hitova
*

lulz

• 786
  • šmeker
Odg: Fiskultura
« Odgovori #1410 : 28. Svibanj, 2012., 21:36 »
zašto ti je neugodno u teretanama?
nezz, ja kad izostajem u teretani, doma radim diamond sklekove, podizanje nogu, cruncheve i zgibove. ionako će vjerojatno glitch uletit s cijelim zidom teksta pa mi se neda dalje. :wildboy:

*

Syzygy

• 1092
  • čvarkuša
« Odgovori #1411 : 28. Svibanj, 2012., 21:40 »
Zato sto je ferovac, ne da mu se dizat samo šipku prvih mjesec dana i boji se nabildanih momaka  :hiha:

« Odgovori #1412 : 28. Svibanj, 2012., 21:48 »
 :hiha:

SRAMIM SE JER SAM SLAB I IMAM MAL KURAC OK?
Ne znam, ne sviđa mi se atmosfera u teretanama (radije trčim vani il nešto), ne da mi se plaćati to svaki mjesec, a i ne planiram baš bildati pa ono... čemu?

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #1413 : 28. Svibanj, 2012., 21:49 »
slažem se.

ixy koji je cilj?
poboljšat prehranu?
skinut salo?
nabacit abze?
kondu?

malo je široka tema.  :wildboy:

*

dibek

• 3270
  • You put the stone in the case?
« Odgovori #1414 : 28. Svibanj, 2012., 21:54 »
Zdravlje omfg :fpalm: Realno rijetko tko je ozdravio od vjezbanja :hiha:

*

lulz

• 786
  • šmeker
« Odgovori #1415 : 28. Svibanj, 2012., 21:55 »
:hiha:

SRAMIM SE JER SAM SLAB I IMAM MAL KURAC OK?
Ne znam, ne sviđa mi se atmosfera u teretanama (radije trčim vani il nešto), ne da mi se plaćati to svaki mjesec, a i ne planiram baš bildati pa ono... čemu?
pa zato što je to najbrži način da se dovedeš u red. većina vježbi za doma brzo dosadi jer nema raznolikosti. ono, u teretani imaš sprave, atmosfera, znoj i sve to. kao što rekoh, ja vježbam doma samo kad ne idem u teretanu jer imam neki čudan osjećaj da mi tijelo trune ako ništa ne radim cijeli dan, jel. :wildboy:
nezz, možeš radit ovo što sam napisao, uzet utege, vijaču možda... nije da bildaš, al ono dobivaš na nekoj kondiciji i snazi. ne razumijem točno što hoćeš, ono.

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #1416 : 28. Svibanj, 2012., 21:56 »
Prehrana ti je mrtvo govno?
Smanji na minimum stvari iz pekare (bilo što), ušećerene sokove (sve, čak i "prirodne", samo ono što sam iscjediš je ok), dok si u menzi jedi salatu i neko meso, izbjegavaj pašte, riže, krumpir, itd. O očitom junk foodu mislim da ne treba ni posebno pričati...pizze, slatkiši, itd.

Već to će biti ogromna promjena.

Baziraj prehranu na što više sljedećih namirnica: meso (sve vrste, štogod), riba, jaja, svježi sir. Voća i povrća koliko možeš, voće ti je lagano kupovati, a svatko tko ne voli voće je glup (jer ono, slatko je i ukusno, ne znam; pročitao sam jednom taj citat i od tad ga ne mogu izbaciti iz glave), a ako za pripremu povrća nemaš vremena i volje jedi ga u menzi.

Probaj imati tri obroka dnevno - doručak, ručak, večera. U ostatke dana što uleti, ali ova tri nek ti budu stalno tu. Mislim da je to dovoljno jednostavno da ne prošvičeš od količine hrane, a obzirom da ionako ne treniraš ništa, ne treba ti mnogo hrane i obroka.

Što se treninga tiče - sklekovi, zgibovi, čučnjevi, iskoraci, leg raise na podu, crunch. Radi kružno, recimo ukupno za početak 30 ponavljanja po vježbi, napraviš 5-10 ponavljanja, pa ideš na drugu, i tako par krugova. S tom kombinacijom možeš doma trenirati, jedino su zgibovi zahtjevni, i vjerojatno ih nećeš moći u početku više od 2-3, pa radi onda par komada u seriji, ali napravi desetak ili više serija.

Recimo, sklekovi - 5 komada
zgibovi - 2 komada
čučnjevi - 5 komada
zgibovi - 2 komada
iskorak - 5 svakom nogom

I tako u krug za početak pet puta, i gotov trening. Kad postane lagano, povećavaš broj krugova. Prilično brzo bi do desetak krugova trebao doći.

Nakon toga otrčati 15-20 minuta.

Glupo će zvučati možda (jer je žena, i radi programe "za žene"), ali pogledaj filmiće http://www.youtube.com/results?search_query=zuzana
dati će ti ideju što možeš doma raditi.

Napravi takav trening 2-3 puta tjedno, i biti će bolje od ničega. Kad vidiš kako ti se svidi vježbanje doma, i imaš li uopće volje išta raditi, onda razmišljaj o teretani ili ne-teretani.

« Odgovori #1417 : 28. Svibanj, 2012., 21:58 »
Poboljšat prehranu bi svakako bio jedan od bitnijih ciljeva. Trenutno jedem bilo što nez. Čokolada za večeru? Može. Ništa za doručak? Može. Lignje u menzi koje su se danima utapale u ulju? Okej.
Ne planiram postati vegetarijanac ili živjeti od jedne jabuke dnevno ili nešto tako drastično, ali nešto uravnoteženo bi bilo okej.
A budući da o nutricionizmu znam koliko i o vaginama, pomoć je potrebna!  :D

Salo/abzi/konzicija - abzi su najmanji prioritet nekako. Plus su, naravno  :hiha:, al ono. Skidanje sala i nabijanje kondicije su bitniji.
I dalje preširoko?  :wildboy:

@dibek
A ono, nije da je prehrana kakvu ja imam ikome pomogla.  :hiha:

@glič
<33
« Zadnja izmjena: 28. Svibanj, 2012., 22:00 Ixy »

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #1418 : 28. Svibanj, 2012., 22:03 »
ovo što je glič napisao je imba.

a za prehranu fakat nema neke filozofije. realno svako zna šta je dobro a šta je loše. jedeš dobro i..to je to.  :hiha:
i, apsolutno najvažnije je ubacivanje bilo kakve fizičke aktivnosti, regularno. ovi treninzi doma su meni osobno zakon i mogao bi brzo vidjeti jako dobre rezultate ako ćeš ih raditi. Odlično je nabaviti one kabele il tak neka sranja jer su jeftina ko križ a moš radit milijon stvari. kombiniraš to sa nekim trčanjem il tak neš i za par mjeseci si TEŠKA MAŠINERIJA.

*

lulz

• 786
  • šmeker
« Odgovori #1419 : 28. Svibanj, 2012., 22:10 »
Odlično je nabaviti one kabele il tak neka sranja jer su jeftina ko križ a moš radit milijon stvari.
koga?

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #1420 : 28. Svibanj, 2012., 22:29 »

*

lulz

• 786
  • šmeker