Prehrana ti je mrtvo govno?
Smanji na minimum stvari iz pekare (bilo što), ušećerene sokove (sve, čak i "prirodne", samo ono što sam iscjediš je ok), dok si u menzi jedi salatu i neko meso, izbjegavaj pašte, riže, krumpir, itd. O očitom junk foodu mislim da ne treba ni posebno pričati...pizze, slatkiši, itd.
Već to će biti ogromna promjena.
Baziraj prehranu na što više sljedećih namirnica: meso (sve vrste, štogod), riba, jaja, svježi sir. Voća i povrća koliko možeš, voće ti je lagano kupovati, a svatko tko ne voli voće je glup (jer ono, slatko je i ukusno, ne znam; pročitao sam jednom taj citat i od tad ga ne mogu izbaciti iz glave), a ako za pripremu povrća nemaš vremena i volje jedi ga u menzi.
Probaj imati tri obroka dnevno - doručak, ručak, večera. U ostatke dana što uleti, ali ova tri nek ti budu stalno tu. Mislim da je to dovoljno jednostavno da ne prošvičeš od količine hrane, a obzirom da ionako ne treniraš ništa, ne treba ti mnogo hrane i obroka.
Što se treninga tiče - sklekovi, zgibovi, čučnjevi, iskoraci, leg raise na podu, crunch. Radi kružno, recimo ukupno za početak 30 ponavljanja po vježbi, napraviš 5-10 ponavljanja, pa ideš na drugu, i tako par krugova. S tom kombinacijom možeš doma trenirati, jedino su zgibovi zahtjevni, i vjerojatno ih nećeš moći u početku više od 2-3, pa radi onda par komada u seriji, ali napravi desetak ili više serija.
Recimo, sklekovi - 5 komada
zgibovi - 2 komada
čučnjevi - 5 komada
zgibovi - 2 komada
iskorak - 5 svakom nogom
I tako u krug za početak pet puta, i gotov trening. Kad postane lagano, povećavaš broj krugova. Prilično brzo bi do desetak krugova trebao doći.
Nakon toga otrčati 15-20 minuta.
Glupo će zvučati možda (jer je žena, i radi programe "za žene"), ali pogledaj filmiće
http://www.youtube.com/results?search_query=zuzana dati će ti ideju što možeš doma raditi.
Napravi takav trening 2-3 puta tjedno, i biti će bolje od ničega. Kad vidiš kako ti se svidi vježbanje doma, i imaš li uopće volje išta raditi, onda razmišljaj o teretani ili ne-teretani.