HCL.HR

Fiskultura i rekreacija

• 4054 Odgovora
  • 406105 Hitova
*

Glitch

• **
  • 410
Odg: Fiskultura
« Odgovori #1590 : 05. Srpanj, 2012., 12:06 »
Dobar Jadrane, iako sam mislio da si nešto zrezaniji. Da se razumijemo, tu smo mi negdje s BFom, samo ja imam deset kila mišića manje.  :wildboy:

Bajdvej, dlakavi trap.  :ave: :ave:

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #1591 : 05. Srpanj, 2012., 12:12 »
a kajaznam, trebalo bi još stisnut mjesec dana, al nit imam neke želje nit mi se neda. ovo mi je čist ok, dobro će poslužit kao podloga za pakovanje poslije ljeta. sad sam otkrio IIFYM pa brijem na brojanje kalorija i rula mi to.  :hiha:

Bajdvej, dlakavi trap.  :ave: :ave:

tu je još i obrijan kolko tolko : ))))))
inače je bila doslovno šumetina  :hihi:

btw kako ti stojiš sa snagom s ovim bučicama? baš sam ponovno nedavno počeo radit s njima kad sam sjebo zglob, rulaju mi malo.
btw 2 imaš ti mene debelo u leđima. ostalo nez al leđa su ti brutalna.
« Zadnja izmjena: 05. Srpanj, 2012., 12:17 Jadran »

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #1592 : 05. Srpanj, 2012., 12:45 »
Zadnjih godinu dana sam svega par puta s bučicama radio (a i prije sam samo benč, kroc rowse i par stvari). Što sam više oly krenuo, to sam rjeđe bučice koristio. Zadnjih šest mjeseci u teretani uopće nisam, a sad u klubu ni nemamo bučice. Iako, donio je neki rukometaš bučice na sklapanje, ali mislim da ima dovoljno samo da bude 20tak kg. Trener se već buni da nakon što je Surge donio ab wheel, a taj tip bučice, da nam dizački klub počinje na fitness ličiti.    :mrs:

Zadnje u teretani kad sam radio bučicama je bio benč (bilo lagano kosi, bilo ravni, svejedno mi bilo, pa sam mijenjao) bučicama, 35kg na 15ke, 40kg na negdje oko 10tak ponavljanja.

Kroc rowsi su bili 40-45kg maks što sam ikad radio.

Sad kad sam na hrpi treninga problem mi je izdržati "samo" teški benč dvaput tjedno, po nekakvim 5x5 i 1x5 šemama, nemam kamo niti želim bučice stavljati. Oba prsa mi se bune, popucala su vlakna i trzaju opet jer ih osim benča (koji ih kruti) moram stalno istezati da bih mogao overhead pozicije držati.

A i leđa su mi zakurac, prošle godine u ovo vrijeme deadliftao sam 200 na ponavljanja i radio pendlay rowse sa blizu 100kg. Sad je clean pull sa 120kg težak, a pendlay row imam u planu krenuti raditi jer jebogabog, leđa su mi stvarno loša i slaba.  :wildboy:

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #1593 : 05. Srpanj, 2012., 12:52 »
to je stvarno brutalna snaga. respekt, stvarno si napredovao kao malo tko koga znam u svim pogledima.
a i u izgledu, pa sjećam se kad sam prije dvije godine gledao onaj lat spread od 60ak kila šta si imo na fejsu. a i vidio sam ti neš šta si na jutub stavio di se vide leđa, to meni ne izgleda slabo i loše brende.

*

lulz

• 786
  • šmeker
« Odgovori #1594 : 05. Srpanj, 2012., 12:53 »
taj ab wheel je najveće sranje ikad vjerojatno. :wildboy:

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #1595 : 05. Srpanj, 2012., 13:04 »
Taj ab wheel je najteža vježba za trbuh koju je lagano loadati. Ikad. Vjerojatno.

@Jadran
A ono, hvala, al' nije nešto, stvarno. Sve ovisi koliko si visoko postaviš granicu i koliko dugo slijediš neki cilj. Realno, 99% ljudi na forumu tamo fali neki cilj, i malo bi se htjeli defkati, malo graditi mišiće, malo ovo, malo ono, a na kraju onda i stalno odustaju.
Ako si zacrtaš nešto, bilo jači benč, čučanj, press, ŠTAGOD, progresiju za to je najjednostavnije napraviti, a onda će i mišići doći uz to. One forumske šeme "danas sam napravio rekord na nečemu, al ja ne treniram za snagu, pa nije bitno kakav je" su mi najdebilnije. :(
Bilder treba i može jak bit.
Problem je jedino kad se ciljevi kose, kao meni zadnje vrijeme. Jer oly se kosi sa svim, đubre jedno.

*

lulz

• 786
  • šmeker
« Odgovori #1596 : 05. Srpanj, 2012., 13:18 »
jel ti skvrčiš leđa dok to radiš? ili ih držiš ravno?

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #1597 : 05. Srpanj, 2012., 13:26 »
Donja neutralno (dakle ne u luku, nego neutralno, ravno), gornja skvrčeno.

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #1598 : 05. Srpanj, 2012., 21:09 »

@Jadran
A ono, hvala, al' nije nešto, stvarno. Sve ovisi koliko si visoko postaviš granicu i koliko dugo slijediš neki cilj. Realno, 99% ljudi na forumu tamo fali neki cilj, i malo bi se htjeli defkati, malo graditi mišiće, malo ovo, malo ono, a na kraju onda i stalno odustaju.
Ako si zacrtaš nešto, bilo jači benč, čučanj, press, ŠTAGOD, progresiju za to je najjednostavnije napraviti, a onda će i mišići doći uz to. One forumske šeme "danas sam napravio rekord na nečemu, al ja ne treniram za snagu, pa nije bitno kakav je" su mi najdebilnije. :(
Bilder treba i može jak bit.
Problem je jedino kad se ciljevi kose, kao meni zadnje vrijeme. Jer oly se kosi sa svim, đubre jedno.

pa dobro, al cilj treba i pratiti. znači imat i motivacije i sredstva. A npr teško je imat motivaciju kad guraš neki program/nešto dulje od mjesec/x dana. dopizdi. Tak da razumijem to, tj stavljam se u tu grupu, većinu vremena. Mislim, većina ekipe je ipak kežual dosta. Mislim, neki i tak izgledaju jebački, a neki imaju fluktuacije. ponekad ko vreća govana, ponekad pristojno. tak i ja. nekad mi se da , nekad ne. pogotovo kod bildanja su te fluktuacije vidljive. a to za snagu se slažem. al opet, ono, veseli čovjeka čak i ako mu to nije neki cilj.

*

lulz

• 786
  • šmeker
« Odgovori #1599 : 05. Srpanj, 2012., 21:19 »
fluktuacije?

*

Chikanovich

• **
  • 539
  • Čiko :]
« Odgovori #1600 : 05. Srpanj, 2012., 21:22 »
rendom odstupanja

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #1601 : 05. Srpanj, 2012., 21:29 »
Ono je više bilo u smislu stavljanja manjih ciljeva koji bi te motivirali. Znači nekakve sitne stvari, a ne "izgraditi 90 čistih kila".
Recimo uzmeš si po 4-6-8 tjedana, i kažeš da bi na kraju toga htio napraviti NEŠTO, štogod to bilo. Možda PR s 5kg težim bučicama na benču, možda dva tri ponavljanja više na čučnju, možda pol centimetra veći biceps, otrčano dva tri šprinta više u intervalima. Takvi maleni ciljevi su nešto što će ti biti vodilja, a ne trebaju ti nikakva veća sredstva od "normalnog" treniranja, jer to u konačnici jest normalno treniranje - guranje napretka.

Zbog toga smatram da je dugoročno gledano 5/3/1 program koji bi svatko, s bilo kakvim krajnjim ciljem, mogao i trebao raditi jer daje ogromnu slobodu prilagodbe, a baza mu je upravo to poticanje rekorda za motivaciju.

U drugu ruku, Thibsovi programi su meni super koncipirani, i on od početka programa igra na to "6 weeks to something", ili poticanje PRova.

Znači ono, nađi nešto što tebe motivira, što god to bilo, i koliko god maleno i nebitno bilo, pa radi na tome kroz treninge, ili kroz svaki trening, itd.

Na primjeru mene, što se tih malenih ciljeva tiče najviše sam se zadržao na pullup brojkama, jer mi je od njih najlakše cilj napraviti. U početku sam htio doći u što manje serija do 50 zgibova, pa sam neko vrijeme radio na zgibovima s opterećenjem, pa u što manje vremena doći do 50 zgibova, pa neko vrijeme radio one high frequency zgibove - svaki dan +1 više, itd.

Na kraju je dovelo do toga da sad imam krute latove za oly dizanje  :mrs: , ali ono, bodyweight zgibovi mi sad nisu neki problem.

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #1602 : 05. Srpanj, 2012., 21:44 »
i jesi došo do 50 zgibova? :)))

a što se ovog tiče. pa da, ok, i radim to, i to sve u teoriji je super a pogotovo je super ako ti je cilj snaga. jer hej, ako digneš 5 kg u roku od mjesec dana, došo si do cilja.
Međutim ako ti je cilj bildanje a snaga onak, sporedna, onda to što si digo 5 kila više...pa realno ne mora značiti al baš ništa. i u to sam se uvjerio dosta puta  :hiha: isto ko centimetar na bicepsu koji može bit salo, voda, a najmanje puta je mišić.  :hiha: doduše, najviše sam mišića dobio kad sam počinjao tek inteligentno trenirati, i to je bio starting strength, znači samo cepanje snage.
a znaš i sam koliko sporo dolaze dobici na masi. jbg.
mislim. sve je to sporedno ako ti je gušt trenirat. mene nekad stvarno boli kurac za biceps triceps proteine šećere etc i samo mi je do treninga. ponekad te ti ciljevi i nekako "stisnu" i imaš neki pritisak da "moraš".  ponekad je gušt jednostavno...trenirat. oznojit se. OSJETITI MIŠIĆ. BITI JEDNO SA TIJELOM.  :hiha:

i ono. kad smo kod npr tih treninga i planova treninga. Npr meni se neda radit DL. a danas u planu je...DL. i onda ću otić u teretanu i iće mi sve na kurac sat vremena i onda ću doć doma izdrkan i s bolnim leđima.  :hiha: mislim ok prolazilo mi je to kad sam bio mlađi i jadniji i forsao sam se al sad onak...zaš? neda mi se lol.  :wildboy: oću radit biceps pol sata, il oću bez ikakvog razloga radit zgibove i dipse cijeli trening. kuiš point.

mislim ja imam mad respect za sve koji su se baš tvrdo uhvatili u koštac sa tim treninzima, i metodama i koji rade na poboljšanju ciljeva iz dana u dan, ala ti, dibek, puno ekipe na trtn.net. jer rezultati su svima vama ludi i stalno se penju. al treba te to puknut. a mene pukne par put godišnje, ko i većinu ekipe iz teretana. Al zato i ja imam benč ~115 sa 85 kila a ti 120+ sa 70ak. sve ima svoje.  :hiha:

TLDR LOL

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #1603 : 05. Srpanj, 2012., 21:58 »
Pa e, u tome je poanta, nemoj raditi DL, odi raditi neki lift koji je TEBI ZABAVAN. Ako ti je zabavno raditi zgibove čitav trening, by all means, odi i radi zgibove. Malo s opterećenjem, malo bez, malo široke, malo uske, malo ovo. Kad ih napraviš 100+ komada u treningu, past će ti na pamet što bi drugo htio raditi jer ćeš umoran biti. Ono. Hej super. :D

Do 50 u komadu nisam došao, to mi nije bio ni blizu jedan od ciljeva, ali obzirom da kada sam krenuo sa tim zajebancijama sam mogao 5 pullupsa i desetak chinupsa u komadu, a sada mogu par puta više, meni je ok.

Evo, recimo trenutno mi je cilj trznut 100 kila i to će biti vjerojatno najdulji i najteži challenge koji sam htio. Ako nastavim trenirati, mislim da bih mogao kroz narednih godinu dana. Al' ubij me ako to neće biti najmindfuckastijih godinu dana treninga, jer sam morao izbaciti hrpu stvari koje volim raditi, a smetaju za to.

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #1604 : 05. Srpanj, 2012., 22:10 »
jel to onak, sve ikad? : ))) osim čučnja  :hiha:

kolko sad trzneš? nisam baš vidio neke videe da si stavljo,,,,,,

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9