Ono je više bilo u smislu stavljanja manjih ciljeva koji bi te motivirali. Znači nekakve sitne stvari, a ne "izgraditi 90 čistih kila".
Recimo uzmeš si po 4-6-8 tjedana, i kažeš da bi na kraju toga htio napraviti NEŠTO, štogod to bilo. Možda PR s 5kg težim bučicama na benču, možda dva tri ponavljanja više na čučnju, možda pol centimetra veći biceps, otrčano dva tri šprinta više u intervalima. Takvi maleni ciljevi su nešto što će ti biti vodilja, a ne trebaju ti nikakva veća sredstva od "normalnog" treniranja, jer to u konačnici jest normalno treniranje - guranje napretka.
Zbog toga smatram da je dugoročno gledano 5/3/1 program koji bi svatko, s bilo kakvim krajnjim ciljem, mogao i trebao raditi jer daje ogromnu slobodu prilagodbe, a baza mu je upravo to poticanje rekorda za motivaciju.
U drugu ruku, Thibsovi programi su meni super koncipirani, i on od početka programa igra na to "6 weeks to something", ili poticanje PRova.
Znači ono, nađi nešto što tebe motivira, što god to bilo, i koliko god maleno i nebitno bilo, pa radi na tome kroz treninge, ili kroz svaki trening, itd.
Na primjeru mene, što se tih malenih ciljeva tiče najviše sam se zadržao na pullup brojkama, jer mi je od njih najlakše cilj napraviti. U početku sam htio doći u što manje serija do 50 zgibova, pa sam neko vrijeme radio na zgibovima s opterećenjem, pa u što manje vremena doći do 50 zgibova, pa neko vrijeme radio one high frequency zgibove - svaki dan +1 više, itd.
Na kraju je dovelo do toga da sad imam krute latove za oly dizanje

, ali ono, bodyweight zgibovi mi sad nisu neki problem.