HCL.HR

Fiskultura i rekreacija

• 4054 Odgovora
  • 406057 Hitova
*

Freddy

• 5471
  • Briljantin.
Odg: Fiskultura
« Odgovori #1785 : 13. Kolovoz, 2012., 13:31 »
aono forma je sigurno bila dobra, bic je bio stegnut i osjećao sam na trenutke onako jače zatezanje ili koda mi lagano gori u mišiću pod određenim kutem spuštanja, al sve je rađeno bez prestanka. 
a kod hammercurla sam osjetio da mi se zateže onaj manji dio bica kod lakta, brakijalis ili što je to dolje već.

dakle mlitavost i upala jutro poslije treninga nisu nužni znakovi dobrog treninga?

*

lulz

• 786
  • šmeker
« Odgovori #1786 : 13. Kolovoz, 2012., 13:32 »
apsolutno jesu. ne radiš dovoljno ako radiš tako kako si opisao.

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #1787 : 13. Kolovoz, 2012., 13:34 »
Apsolutno nisu. Ti imas upalu nakon svakog treninga?  :geek:

A to bi bilo dovoljno ako je intenzitet mkay. Mislim ipak ih radi svaka tri dana.

*

Seengeer

• 3579
  • ︻デ═一 not srs
« Odgovori #1788 : 13. Kolovoz, 2012., 13:35 »
 :hihi: Ja imam upale nakon svakog treninga.

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #1789 : 13. Kolovoz, 2012., 13:39 »
 :wildboy:

Svejedno, upala nista ne znaci. Nez baci se kroz prozor imat ces pecto,upala misica al nije da ces se nabildat.  :hiha:
« Zadnja izmjena: 13. Kolovoz, 2012., 13:48 Jadran »

*

Freddy

• 5471
  • Briljantin.
« Odgovori #1790 : 13. Kolovoz, 2012., 13:46 »
radim dovoljno intenzivno, nego valjda je do toga što radim svaka tri dana bez iznimke. Neki dan sam radio čučnjeve i iskorake nakon pecto godina što nisam to radio pa sam sljedeće jutro jedva hodao.
Nezz zadržat ću se na trenutnoj težini pa ću vidjet pogađa li me dovoljno i kako dalje.

Grga tnx :hug

*

lulz

• 786
  • šmeker
« Odgovori #1791 : 13. Kolovoz, 2012., 13:50 »
Apsolutno nisu. Ti imas upalu nakon svakog treninga?  :geek:

A to bi bilo dovoljno ako je intenzitet mkay. Mislim ipak ih radi svaka tri dana.
nemam sad muskulfiber, al osjećam bol. sama ideja treniranja bicepsa svaka 3 dana je glupa. poanta je da trening bude toliko intenzivan da toliko istegneš mišić da ti treba tjedan dana odmora. meni više treba zbog podlaktice nego mišića doduše. :wildboy:

3 serije nije intezivan trening. GO HARD OR GO HOME

« Odgovori #1792 : 13. Kolovoz, 2012., 13:55 »
Kakvih ti sve gluposti nećeš nadrobit  :ave:

*

Freddy

• 5471
  • Briljantin.
« Odgovori #1793 : 13. Kolovoz, 2012., 14:00 »
3 serije nisu intenzivne kad ti dižeš konzerve tune doma. Nije broj serija bitan kolko težina i napor mišića valjda  :wildboy:

*

Seengeer

• 3579
  • ︻デ═一 not srs
« Odgovori #1794 : 13. Kolovoz, 2012., 14:01 »
 :wildboy: ja radim 6 izolacijskih serija za biceps u tjednu, tj. 2 vježbe po 3 serije. Rezulat bolji nego kad sam više radio. Tako da neki objektivni zaključci kod ovakvih stvari su loši.

*

Glitch

• **
  • 410
« Odgovori #1795 : 13. Kolovoz, 2012., 14:02 »
Lulz, debil si.

Ajmo sad dalje - što rijeđe trenirate mišić to je njegov kapacitet za radom (work capacity) manji. Što je work capacity manji, to će manja količina volumena biti potrebna da se osjećate razbijeno, da imate upalu, da performanse padnu. Rješenje - češće trenirati mišić ako se radi o mišića koje ima smisla često trenirati. Najbolje to podnose veći mišići, i mišići namijenjeni pressingu. (noge, prsa, ramena, triceps, gornja leđa)
Iz tog razloga ako trenirate neki mišić 3+ puta tjedno jako ćete rijetko imati upalu, pogotovo ako nema neke znatne izmjene parametara kroz trening nego su svaki put donekle slične vježbe i raspon ponavljanja.

Biceps baš nema smisla ciljano s više vježbi trenirati tri puta tjedno na dulje periode. A ako ga već trenirate, onda nek barem bude varijacije pa jedan trening radite veći intenzitet (3-5 serija, 5-8 ponavljanja, minutu-dvije odmora), a jedan veći volumen (2-4 serije, 8-15 ponavljanja, moguća drop serija il tako nešto).
Namjerno ne spominjem broj vježbi, jer ono, više će vam ruke narasti ako ubacite i neka heavy veslanja, zgibove, nešto, umjesto više od 1-2 različite vježbi za biceps toliko puta tjedno.
Što je eto i Seenger primjetio.

*

dibek

• 3270
  • You put the stone in the case?
« Odgovori #1796 : 13. Kolovoz, 2012., 14:08 »
sumnjam da lučki radnici imaju trapez.
Ne znam kakvi su to lucki radnici, al ak su radnici imaju trapez jebote. Sad sam sa frendom bio radit power rack i bio je jedan frajer, 50tak godina, nije imao nista al je imao trapez :hihi: Ostaje samo zavarivanje btw, nasao je frend nekog siptara MASTERa :hiha:

Inace, treniranje misica svaki dan je savrseno moguce. Ja recimo trapeze vec neko vrijeme radim 3 puta tjedno u teretani (sa ozbiljnim tezinama), + svaki dan doma rastezem zracnicu/bandse (upright row, veslanje i pull apart). I nez, nisam umro, a trapezi su veci.

*

Seengeer

• 3579
  • ︻デ═一 not srs
« Odgovori #1797 : 13. Kolovoz, 2012., 14:15 »
Jel iko ovdje radi vrat? :hiha: Ja sad kad završim defku planiram malo i vrat ponekad ubacit u trening pa me zanima koje vježbe i kako tu očekivat rezultate...

*

Freddy

• 5471
  • Briljantin.
« Odgovori #1798 : 13. Kolovoz, 2012., 14:29 »
Ja vrat znam napravit onako da legneš na strunjaču da ti samo glava nije na njoj i onda vrtiš 10x jednu stranu, 10x u drugu, 10x gore dolje, 10x lijevo desno, 10x s ramena na rame i 10x naprijed nazad. Pol minute odmora i opet isto. Nije da ćeš s tim nabildat vrat il imat ikakav učinak, al fino je osjetit da se zategne, baš je dobar osjećaj.

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #1799 : 13. Kolovoz, 2012., 14:43 »
Nez ja sam se malo opeko s tim hrvackim vjezbama. Jer znao sam si malo sjebat vrat i onda mi trening sveg ostalog pati tjedan dana.

Ak mislis bildat vrat moj prjedlog je kupit onu kacigu sa lancima za stavit utege, il napravit nes slicno. Jednostavno,najbolje bit siguran s vratom imho.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9