HCL.HR

Fiskultura i rekreacija

• 4054 Odgovora
  • 405963 Hitova
*

lulz

• 786
  • šmeker
Odg: Fiskultura
« Odgovori #2700 : 21. Siječanj, 2013., 20:54 »
pa bitno mi je da jedanput tjedno svaki mišić dobro udarim. nije stavr da ih odmaram tjedan dana nego mi se neda tolko ići u teretanu. da idem svaki dan odmarao bi mišić 3 dana.
ovo šta si ti rekao meni nema smisla. jer ispada da treniraš iste isti mišić (ruke) svaki dan. šta su tebi uopće ruke? bicpes i triceps? ti ih definitvno koristiš kod prsa i leđa jer ja ih definitvno osjećam nakon treninga. ovaj moj raspored je najčešći kod bb.

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #2701 : 21. Siječanj, 2013., 20:58 »
i šta sad zašto je to bitno? zašto je to što treniram mišić svaki trening loše? xD

*

lulz

• 786
  • šmeker
« Odgovori #2702 : 21. Siječanj, 2013., 21:01 »
pa jer se ne stigne odmorit. i očito ne radiš dovoljno dobro jer ne bi bio u stanju to radit. meni treba 2-3 dana da mi se mišić oporavi. doms je indikator dobrog treninga imo.

*

Seengeer

• 3579
  • ︻デ═一 not srs
« Odgovori #2703 : 21. Siječanj, 2013., 21:04 »
radi malo na dinamičkoj kondiciji i dva puta u gymu tjedno radi nešto što često i ne radiš. Malo se zabavi.
;);)
« Zadnja izmjena: 21. Siječanj, 2013., 21:07 Seengeer »

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #2704 : 21. Siječanj, 2013., 21:05 »
@lulz
pa probaj trenirat mišić svakih mjesec dana pa ćeš imat još jače upale xDDDD

nez kralju što više treniraš i što češće treniraš upale će bit slabije.

naravno smanji se volumen treninga ako se trenira isti mišić više puta tjedno

*

Đester

• **
  • 381
  • OSOBNI TEKST
« Odgovori #2705 : 21. Siječanj, 2013., 21:08 »
radi malo na dinamičkoj kondiciji i dva puta u gymu tjedno radi nešto što često i ne radiš. Malo se zabavi.
;);)

Šta je dinamička kondicija? :hiha:

*

Seengeer

• 3579
  • ︻デ═一 not srs
« Odgovori #2706 : 21. Siječanj, 2013., 21:13 »
Kad radiš dosta SS-a, većinom nabijaš statičku kondiciju i vrlo moguće gubiš na dinamičkoj. Znači veći broj ponavljanja, kardio, vježbe eksplozivnosti i sl.

*

lulz

• 786
  • šmeker
« Odgovori #2707 : 21. Siječanj, 2013., 21:15 »
@lulz
pa probaj trenirat mišić svakih mjesec dana pa ćeš imat još jače upale xDDDD

nez kralju što više treniraš i što češće treniraš upale će bit slabije.

naravno smanji se volumen treninga ako se trenira isti mišić više puta tjedno
muskulfiber =/= doms

bolje jednom udarit mišić kako treba neko četiri puta nikako. nezz zapravo, briga me, svakom svoje. ja mislim da je upravo ta bol nakon treninga razlog da se tijelo prilagodi rastom mišića. jer ako se ti osjećaš nakon treninga kao da ti ništa nije ne vidim razlog zašto bi tijelo imalo potrebu izgraditi nove mišiće. mislim, broscience sve, ali ima neke logike.

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #2708 : 21. Siječanj, 2013., 21:19 »
ne gradi tijelo nove mišiće jer ga BOLI nego to valjda ovisi o treninzima i kako napreduješ na njima? :geek:

a ako možeš češće trenirat možeš brže napredovat i brže gradit mišiće. to je već logika. :hiha:

*

lulz

• 786
  • šmeker
« Odgovori #2709 : 21. Siječanj, 2013., 21:31 »
pa BOL je nuspojava treninga i napretka na njima. da recimo idem sad radit s težinama s kojima sam radio prije 3 mjeseca ne bi ništa osjetio. mislim, nije to sad neka bol. to je više kao neka osjetljivost mišića. nije da se ne mogu sad kretat ili nezz šta. al da sad idem trenirat s takvim mišićama itekako bi osjetio bol.
mislim nezz, možda je ovo tvoje dobro za nešto, ali za čisti bb radit 4 puta isti mišić tjedno prvi put čujem. ja bi mogao isti mišić trenirat max 2 puta tjedno. svakom ko je imao iole dobar trening treba min 2 dana da odmori mišić osim ako nije na anabolicima ono.

*

dibek

• 3270
  • You put the stone in the case?
« Odgovori #2710 : 21. Siječanj, 2013., 21:43 »
Ako cemo tako, ja radim ledja prakticki svaki put na treningu, 4 puta tjedno. I to ne na gej nacin kao sto je >>triceps radi na benchu<< nego bas JAKO radim (cucanj/DL/veslanje/zgibovi, jedno ili vise od ovoga imam uvijek), i sto... to mi je najjaci dio tijela ubedljivo :wildboy: Mislim, ne kazem da je najjaci iskljucivo zbog toga, al ne steti.

Inace kad god da sam radio smolov (cucanj programa 4 puta tjedno, veliki volumen dosta), upala nakon 2 dana nije bilo. Danas se ubijem na cucnju, sutradan ko nov. I na kraju programa PR od 15kg. Upala nije uvijek pokazatelj necega.

A inace, broscience ide vise u smjeru da moras cesce trenirat ako si naturalac, ako si na kemiji mozes se gazit jedanput MJESECNO il nesto.

*

lulz

• 786
  • šmeker
« Odgovori #2711 : 21. Siječanj, 2013., 21:53 »
čučanj i dl rade doljnje leđne, ne? u njima nikad nisam ni ja osjećao bol. ja govorim o latovima. koliko sam skužio ti si više powerlifter. to nije isto.

kad si na anabolicima možeš vježbat koliko oćeš koliko sam shvatio jer ti se mišići puno brže oporavljaju. bit na anabolicima i gazit se jednom mjesečno je smiješno jer se gubi smisao toga onda.

*

dibek

• 3270
« Odgovori #2712 : 21. Siječanj, 2013., 22:02 »
Ne znam kako je na anabolicima, ali rekao sam t ida je konsenzus za naturalce to da je bolje povisit frekvenciju nego trenirat ogromnim volumenom jednom tjedno.

Ja jesam PL-er, al kad zelim ojacati misic, to se ne razlikuje tako puno od toga kad bilder zeli ojacati misic.

*

dibek

• 3270
« Odgovori #2713 : 25. Siječanj, 2013., 22:54 »
Deadlift 210kg x 4

Konacno nekakav napredak  na DLu... nije puno doduse. Pocetkom 6tog mjeseca sam bio na 205x3, sad ovo.

*

black_out

• 3304
  • #IgračVrata
« Odgovori #2714 : 25. Siječanj, 2013., 23:01 »
Frajer iza koji se priprema radit zgibove. :hihi:

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9