Neverovatna ispovest Kristijana Ronalda o prvim fudbalskim koracima i početku karijere:
" Želim najviše da zahvalim mom drugu Albertu za sve što sam stekao. Igrali smo zajedno u ekipi mlađih kategorija. Jednog dana na trening su došli ljudi iz Sportinga iz Lisabona i rekli su nam: Onaj ko od nas dvojice na utakmici postigne više golova dobiće priliku u Sportingovoj akademiji.
Taj meč smo pobedili rezultatom 3:0! Ja sam postigao prvi gol, Albert je postigao drugi sjajan gol glavom. Ali treći gol je bio poseban. Albert je izašao jedan na jedan sa golmanom, predriblao ga i sve što je trebalo da uradi je da šutne loptu u gol, ali on mi je dodao i ja sam dao treći gol. Tako sam stigao u Sportingovu akademiju.
Nakon utakmice sam ga pitao zašto je to uradio, on je rekao: "Zato što si bolji od mene".
Mnogi novinari su otišli kod Alberta kući da ga pitaju da li je ova priča istinita i on je svima rekao da jeste. Takođe je rekao da je nakon tog meča njegova fudbalska karijera gotova i da je nezaposlen. Novinari su ga potom pitali: "Pa kako si onda uspeo da sagradiš ovako ogromnu kuću,kupiš ove automobile,izdržavaš porodicu?Nikako ne deluješ kao siromašan čovek – naprotiv?"
Albert je odgovorio: "Sve to plaća Kristiano Ronaldo!"
Svaka čast!
<3 <3 <3 <3 <3