Nakon 11 godina vjernosti, od sljedeće godine na lijevom boku Real Madrida više neće biti Roberta Carlosa. Bivši brazilski reprezentativac rekao je zbogom 'kraljevskom klubu' i igračku karijeru nastavit će turskom prvoligašu Fenerbahčeu'Da, igrat ću u Turskoj za Fenerbahče. To je klub koji je pokazao najveći interes za mene i pokazao mi svoj projekt za sljedeću sezonu. Puno puta su me kontaktirali, a veliki utjecaj da izaberem njih imalo je i to što je trener Zico', rekao je 34-godišnji Roberto Carlos i dodao:
'Imao sam stvarno dosta ponuda iz Italije, Engleske i drugih zemalja, ali odlučio sam se za Fenerbahče koji želi postati veliki nogometni klub i želim mu u tome pomoći. Mislim da sam u pravo vrijeme otišao iz Madrida.
Osim za Real Madrid, ovaj bočni igrač igrao je još za Palmeiras i Inter, no najljepše trenutke ipak je proživio na Santiago Bernabeu. S Madrižanima je osvojio tri naslova španjolskog prvaka, tri lige prvaka, tri španjolska superkupa, dva interkontinentalna kupa i jedan europski superkup. Za brazilsku reprezentaciju odigrao je 125 utakmica i zabio 29 pogodaka te postao svjetski prvak (2002) i dva puta prvak Južne Amerike. Pele ga je izabrao među 125 najboljih nogometaša svih vremena.
Ostao bez teksta.