Mamić nazvao Eduarda bolesnim i deformiranim balavcem.
Verbalni napad Zdravka Mamića na bivšeg Dinamovog kapetana i najboljeg strijelca lige Eduarda da Silvu sasvim sigurno nije bio slučajan. Naime, Maminjo često zna 'raspaliti' po bivšim igračima, koji iz samo njemu znanih razloga nakon transfera okreću leđa - 'drugom ocu'
Isto se dogodilo i nakon Da Silvinog odlaska u Arsenal. Navodno kontakata više nema, a tek sada polako počinje izlaziti na površinu i razlog Da Silvinom (ne)zadovoljstvu Zdravkom Mamićem:
'Dok sam zabijao golove i podizao cijenu - kako sebi samome, tako i njemu - onda nisam bio bolestan i deformiran. Onda sam bio dobar dečko. Kad je u pitanju novac i moja plaća, na mojim je poreznim karticama pisalo da sam radio za Dinamo i da me plaćao Dinamo. Nisam znao da sam radio za Mamićevu privatnu firmu ni da me ona plaća.
I na kraju, nije mene prodao Mamić. Prodao sam se sam svojim igrama i golovima. Razgovarao sam u Londonu s glavnim Arsenalovim skautom i čovjek mi je rekao da su me pratili godinu i pol dana prije nego što su me kupili. Pa ne misli valjda netko da me Mamić morao uvaljivati u Arsenal?! Kao da bi Wenger na to pristao?!' rekao je Eduardo da Silva u razgovoru za Totalsport.
'Ne znam kako se Mamić predstavlja, kao moj menadžer ili kao izvršni dopredsjednik Dinama. Ja ne mogu vjerovati da se oglasio kao čovjek iz Dinama, jer tako kulturnom čovjeku iz jedne svetinje kao što je Dinamo ne može se dogoditi da nekoga nazove bolesnim i deformiranim balavcem. Meni je Dinamo svetinja, kao što mi je i reprezentacija. Kad bih mogao birati gdje ću završiti karijeru, odabrao bih Dinamo. Kad bih birao gdje ću živjeti, svi znaju da je Zagreb ili njegova okolica moj dom. Mamića zato nikad više neću poistovjetiti s Dinamom', prenose brojni mediji poruku Eduarda da Silve koju je preko Totalsporta uputio Zdravku Mamiću.
Stvarno ovaj dečko više voli Zagreb i Dinamo nego ovaj idiot, al dobro, tko ne voli više?