HCL.HR

Nogomet općenito

• 3470 Odgovora
  • 447913 Hitova
*

duksy

• 6295
    • hcl
Odg: Nogomet
« Odgovori #3240 : 20. Svibanj, 2014., 21:22 »
Važna događanja u Unitedu:

*

Freddy

• 5471
  • Briljantin.
« Odgovori #3241 : 23. Svibanj, 2014., 15:30 »
Forum je nanjušio da ću ja nešto napisat, pa je brže bolje spržio matičnu. Sve jasno.

baš sam sad opet ovo vidio i sjetio se da se puno više od ovoga događa u Unitedu ovih dana, puno puno više, ali i u cijelom Premiershipu, pa eto malo da podijelim.
Disklejmer: upućen sam samo u Premiership zbivanja ili eventualno zbivanja izvan Engleske, ali koja imaju nekakve direktne veze s Engleskom. To valjda svi već znaju, al čisto eto tako. EDIT: E da, neću izvore linkat, jer imam po 2-3 izvora po glasini, pa mi se ne da, tlaka je sve te linkove lijepit. Engleske novine su izvori inače, i neka ćaskanja sastrane možda malo. Sve cijene su u funtama, naravno.

Počet ću naravno sa Manchester Unitedom, jer sam glupi Man United fan i United je uvijek najvažniji okej soz. Al nije čak ni loše počet s Unitedom, zato što je svima jasno da klubu trebaju pojačanja, a i puno će igrača napustiti Old Trafford. Također, United mora što prije odraditi transfere i očekuju se veliki utjecajni transferi prije mundijala.

Što nas dovodi do toga da je 20 milijuna funti težak Toni Kroos done deal, navodno. Kao to je sve sređeno, samo se čeka da Woodward potvrdi da je sve obavljeno. Dogovor je navodno službeno pokrenut još za vrijeme Moyesa, ali sad je tek sve potpisano. Zašto Woodward čeka s tom mega objavom? Zato što je Southampton prihvatio 27 milijuna funti za Shawa i samo se još sve mora potpisat, pa bi ih skupa objavili i predstavili. E sad, neki mediji to navode kao još jedan done deal, neki govore kako je Shaw JAKO blizu prelasku, neki kako samo treba potpisat, neki pak kako Soton treba još pristat… istina je da ova dva transfera nisu 100% sigurni, ali to su najčvršće transfer glasine do sada. Uostalom i skroz su izgledne.

Nećemo previše o metama Uniteda, ima puno igrača koje United „treba“, koje Van Gaal želi, koje igrači žele itd., ali ima jedna već dobro prožvakana glasina koja kruži i priča kako Van Gaal dogovara dolazak ARJENA jebenog ROBBENA na Old Trafford. Mislim, gigantski deal bi to bio i navodno će ga stvarno United gonit, a na kraju krajeva to i nije nelogično, jer Robben je bio prvi igrač kojeg je Van Gaal dofurao u Bayern, u jako su dobrom odnosu, a i Robben super funkcionira sa Van Persiem koji će najizglednije biti LVGov kapetan. Meni se osobno to baš i ne sviđa, frajer je genijalan i paše u sistem, ali ima trideset godina i previše košta, radije bih vidio dugoročnije rješenje, nekog mladog igrača koji neće biti takav instantan plus ekipi, ali će ostati na duži period i graditi novi United.

Dosta o Unitedu, jeste spremni za tri puta kraći dio o ostalim klubovima do kojih mi nije stalo? :hiha:

Ostanimo u Manchesteru, City je na listu uz Mangalu dodao i Mehdia Benatiu, jedan od ta dva igrača bio bi fino pojačanje njihovoj obrani. Valencia važe ponudu od 20 milijuna funti za Džeku kojem je ovo zadnja godina ugovora u Cityu. PSG želi Tourea, ne vjerujem da će ga City dati ća još sezonu-dvije, ali su rekli kada god to bude, neće ga prodati u engleski klub. Jack Rodwell bi mogao u Newcastle ili Everton na ljeto, glupa odluka ako se mene pita, al dobro ajde, samo neka oni prodaju. Lescottu je gotov ugovor, (opet, glupo je to ne produžiti, al ajde), a Aston Villa bi ga mogla dovući. Nešto što će obradovati Luku „trideset srebrnjaka“ Pajka (ako je taj frajer uopće još uvijek živ), Sagna nije potpisao novi ugovor s Arsenalom i izgleda da će preći u Man City.

Pedesetak kilometara zapadnije, Liverpool pokušava privući Pedra iz Barcelone. Barca bi navodno pristala na transfer, sve se čini čisto za sad, ništa još nije službeno, ali nema nikakvih smetnji. Doduše, Liverpool se pomalo sramoti po novinama, prvo su poslali prenisku ponudu za Lallanu, a onda i za Lovrena. Lallanina cijena je fiksirana na 25 milijuna funti, što Liverpool ne želi platiti za sada, a također im je ponuđen paket Lallana + Lovren za 40 milijuna, zanimljivo. Rodgers je malo ohladio od toga i okrenuo se drugim idejama, pa su mu se svidjeli Vorm kao rezerva za Migsa i Caulker za obrambeni zid. Realno, njima i treba obrambene sigurnosti, a Caulker je dobar izbor. Nije bio skroz konzistentan prošle sezone, ali je pokazao da je jako dobar branič koji treba bolje vodstvo i klub da procvate. Rodgersu se također sviđa Yevhen Konoplyanka, veznja Dinipropetrovska koji je ove sezone u Euro ligi zabio 4 gola u 6 nastupa il tako nešto, impresivo skroz uglavnom, pogotovo kad ustvari pogledate snimke njegove igre i shvatite da može igrat s obje noge, al fušari 70% svojih šansi i polu-šansi. Ovako zvuči ko još jedan Kutinjo, samo bez one brazilske poletnosti. Nisam zadivljen očito, a još manje sam zadivljen glasinom koja se pojavljuje zadnjih dan-dva, da bi Man United mogao ukrasti Konopljanku Liverpoolu pred nosom…. nez, povlačim sve što sam rekao za Robbena, samo nam još Konopljanka treba kriste.

Ostanimo opet lokalno, đir preko Albert Parka gdje Martinez kuha svoj gulaš u Evertonu. Uz već spomenutu želju da dovedu Rodwella, Cityev Milner želi više minuta na terenu što je Martinezu zapelo za oko (četvrti Englez koji napušta Etihad u ovih 800 riječi, ne kužim). Everton se dosta natječe sa Newcastleom, prvo oko Rodwella, a onda i oko Townsenda (<3) koji bi mogao napustiti WHL  ovo ljeto. Ono što Martinez navodno najviše želi je dovesti Bonya kao zamjenu za Lukakua. Vrh transfer, v r h bi to bio. Ako to propadne, plan b mu je Didier Ya Konan iz Bundeslige.

Vratimo se još jednom bliže Manchesteru, zaboravio sam malo Stoke spomenuti kad idem već tako geografski nekako. Dosadna ekipa iz Stokea kažu kako nema ponuda za Shawcrossa (pričalo se kako su City i Newcastle slali ponude). Stoke nastoji zadržati Assaidia nakon polu-uspješne posudbe iz Liverpoola, to će se i ostvariti realno, Sidwellu ističe ugovor, mogao bi kod svog bivšeg trenera u Stoke, fora transfer. Također i Sebu Larssonu ističe ugovor sa Sunderlandom, mogao bi završiti u Stokeu, ali napokon malo zanimljivosti u tom Premierligaškom limbu od kluba, natječu se sa Crystal Palaceom za potpis Tottenhamovog Harrya Kanea.

Ostanimo na sjeveru, preskočimo novopridošli Burnley nez :hihi:(iako ima tu jedan dobar obrambeni prospect za FPL, Ognjište ekipa, čuvajte se tog picka ;))) ) Puno bitnije od toga, Newcastle drugu sezonu za redom goni Bafetimbia Gomisa, koji samo želi 100 tisuća funti tjedno i pristaje na transfer. Pardew je šokirao javnost hintajući šok transfer Darrena Benta iz Aston Ville (šokantno je zato što je Englez, al je crnac, pa je valjda napola ok za Pardewa). Ali naravno, priča se o Remyu Cabelli, kao još jednom francuskom pojačanju, sasvim izgledno čak, a i neloš transfer. Ono što čudi je to što nema priče o Loicu Remyu. Ako ne dovede Remya nazad, Pardew zaslužuje otkaz koji će sigurno dobiti, eto, čuli ste ovdje prvo, uplatite kladionice.

S druge strane rijeke Tyne, Sunderland bi mogao ostati bez Jacka Colbacka kojem ističe ugovor, a želi ga Swansea. Lokalne novine Sunderlanda navode kako će Craig Gardner preći u West Brom do vikenda. Još 24 sata dečki, nemojte razočarati. Ostaju i bez Seba Larssona, što nije neki STRAŠAN gubitak, ali prava šteta, puno potraćenog potencijala u tom Grginom doppelgangeru. Ovako gledajući, Sunderland bi s tim gubitcima trebao ispasti iz lige iduće godine, ali pokazuju neke naznake i dovođena igrača. Primjerice dobar transfer bi bio Aaron Lennon koji se povezuje s njima, još jedna vreća potraćenog potencijala. Poyet je ipak najviše zainteresiran za Dannya Welbecka. Genijalan napadač, a i ranije u karijeri je bio na posudbi u Sunderlandu, ali sumnjam da bi ga Van Gaal pustio.

Posljednji klub engleskog sjevera, Hull se nada dovesti besplatno Larssona i Ria Ferdinanda, zadržati Jakea Livermorea, te ojačati napad ŠOLA Ameobiem i Fraizerom Campbellom, kako bi imali deblju momčad, jer se ove sezone natječu i u Europi, prvi put u povijesti kluba. Čestitke.

Idemo južnije u središnju Englesku. Novi prvoligaš iz Midlandsa, Leicester City, apsolutna ljubav od kluba…a nez, ništa zanimljivo ustvari. Pokušat će kupiti Powella, koji je impresionirao na posudbi, nadam se da će ga United samo posudit. Također se nadaju zadržati Kaspera Schmeichela u klubu. Pošteno, dobar golman.

U gradu Birminghamu, inače najnapućenijoj Engleskoj općini, Aston Villa ustvari radi na nečemu. Šok. Dovode Joleona Lescotta (u hrvatskim komentatorskim krugovima popularan kao lé-SKOT, sva sreća da u tim rijetkim trenutcima kada sam primoren gledati Hrvatski prijenos ne gledam Aston Villu, jer bi si testise isčupao da to slušam opet). Darren Bent bi mogao napustiti klub, kao što sam već spomenuo. Fabian Delph i Weimann su navodno na meti drugih premierligaša. Jako neprovjerena informacija, ali ono, valjda ih neće prodat, među glavnim igračima su im. Marc Albrighton je odbio potpisati novi ugovor. Gianfranco Zola bi navodno mogao zamijeniti Paula Lamberta na klupi, op op napokon korak naprijed. Postoji nada da bi to pomoglo dovođenju kvalitete u klub, a za početak JAVIERA HERNANDEZA za 12 milijuna funti. Nebi, al bravo Aston Villa, dobar iskorak.

West Brom bi trebao dovesti Gardnera kao što sam rekao. Napušta ih Billy Jones. No, najveća vijest i udarac je to što PSG želi dovesti Huga Llorisa (kojem je ionako pun kufer Tottenhama), pa su Spursi bacili oko na Bena Fostera. Bila bi to katastrofa za West Brom, Ben Foster je genijalan golman.

Preko „granice“ u Walesu, Cardiff pada u drugu ligu, Swansea se sigurno drži u Premiershipu. Malo su se raspitali za usluge Jordya Classiea, mladog nizozemskog veznjaka, navodno ima potencijala. Eto, to je malo procurilo u novine. Također se nadaju dovođenju Colbacka. Pripremaju se na Vormov odlazak u Liverpool, pa su se raspitali za Readingovog vratara Alexa McCarthya. Bony se nešto povezuje s Arsenalom, al realno, frajera svaki klub želi, nema tu konkretnih glasina.

Evo nas na jugu. London abecedom:
Arsenal želi dovesti mladog Auriera kao zamjenu za Sagnu. Dosta se pričalo o njemu, dobar prospect navodno. Morgan Schneiderlin je izjavio kako želi igrati u Ligi Prvaka, to bi trebalo zainteresirati Arsenal s obzirom na to da su ga već prije htjeli dovesti. Priča se da su zainteresirani za Milnera i Diamea, ali to se priča i za Liverpool, pa nisam spominjao, jer nema previše smisla. Još Milner kolko-tolko, al Diame ne.

Toliko priče o tome kako će Chelsea izgubiti Colea koji će otići besplatno u City ili Liverpool, da bi na kraju Real Madrid NAVODNO ponudio engleskom braniču dvogodišnji ugovor vrijedan 10 milijuna funti. PSG se pak graba za Hazarda, nude 50 milijuna, a Atletico Madrid želi Lukakua na posudbu kao dio transfera Diega Coste. Mou cilja pojačati svoj bunker, bacio je oko na Unitedovog Jonesa i Mangalu, koji je čak izjavio da bi radije igrao za Chelsea nego City.

Crystal Palace trati sirovi engleski talent. Tom Ince je ostao bez ugovora, a ponudu mu je brže bolje ponudio Inter. Krasno. Pulis navodno dovodi konkurenciju Speroniu, priča se da bi John Ruddy mogao napustiti Norwich kako bi došao u kristalnu palaču. Već sam ranije spomenuo da je Pulisu za oko zapeo i Tottenhamov Kane, još jedna potencijalna meta.

Tottenhamov Sandro je izjavio kako želi ovo ljeto preći u Italiju. Prava šteta, jako dobar obrambeni veznjak. Priča se nešto kako bi Ignazio Abate mogao preći u Tottenham, to je najnovija glasina, ali navodno ima nekih temelja na kojima stoji. Milner je povezan i sa Spursima, kao i svim ostalim klubovima, a već sam spomenuo kako bi Aarom Lennon mogao u West Ham ili Sunderland, tako da bi Milner mogao biti pokriće za njegovo odsutstvo. Najvažnija vijest za Spurse je ipak da je Paulinho rekao kako je svaka špekulacija o njegovom prelasku u Chelsea neistinita te da namjerava ostati u Tottenhamu.

West Ham navodno dovodi Maura Zaratea. Nije još objavljena cijena niti potvrđen transfer, ali je navodno done deal. Mark Noble bi mogao u Newcastle, a za njime bi u Lpool, Arsenal ili Newcastle mogao i Diame. Lennona sam već spomenuo par puta, a osim njega, West Ham vodi bitku sa Southamptonom za TIMOTHEEA KOLODZIEJCZAKA. Lijevi bek iz Nice, procijenjen na osam milijuna funti.

I posljednji, najjužniji, ali ne i najtužniji klub Premiershipa, Southampton je navodno pristao na onu već spomenutu ponudu za Shawa. Nadaju se dovesti Neila Taylora iz Swansea kao zamjenu. Također se nadaju dovesti tog gore sčeznija kojeg sam naveo kod West Hama, a u isto vrijeme zadržati  Schneiderlina. Ustvari, sve sam o njima već rekao, i za Lallanu i Lovren + Lallana i sve. Jedino postoji glasina da bi Pochettino doveo za sobom Lallanu ako bi postao menadžer Tottenhama, ali čisto sumnjam, nisu oni toliko bliski ni povezani.

Eto, toliko o tome. Neću ovo radit na nekoj regularnoj bazi, čisto kad mi se da, kad osjetim da treba/želim i uglavnom kad se skupi zanimljivijih stvari. Imat ću puno INSIDE INFO, pa možda tu i tamo napišem ukratko par stvari o popularnim zbivanjima koja će ionako zvoniti na sva zvona.

poz
« Zadnja izmjena: 23. Svibanj, 2014., 16:19 Freddy »

*

Cole

• 11681
    • CroSimRacing
« Odgovori #3242 : 23. Svibanj, 2014., 16:08 »
Tvoj post o transferima i vjestima oko istih mi je valjda no.1 info ikad igdje. :hug

« Odgovori #3243 : 23. Svibanj, 2014., 22:35 »
Kam su ošli Vidić i Ferdinand ? :(

Hull bi se fino mogo pojačat, al Hazzard nejde nigdje ko da se god graba za njega neće njega Mou i uprava pustit.
« Zadnja izmjena: 23. Svibanj, 2014., 22:39 MaliMicek »

*

progabbeing-jadran

• 3133
  • abrah cadabrah
« Odgovori #3244 : 23. Svibanj, 2014., 23:19 »
:piva:

*

Freddy

• 5471
  • Briljantin.
« Odgovori #3245 : 24. Svibanj, 2014., 10:47 »
Kam su ošli Vidić i Ferdinand ? :(

Vidić u Inter, to se zna još od Siječnja. Ferdinandu ističe ugovor, tko god ga ugrabi.

Hull se mora pojačat, igraju u Europi, koji ne vjerujem da će zanemarivat. Vjerojatno će na Euro tekme gurati Longa i Jelavića, jer su dobar tandem, a onda će se isti vikend pokrivati novim napadačima, to bi im stvarno dobro došlo.

*

seedorf

• 751
  • My mision is destroy love on planet Earth
« Odgovori #3246 : 02. Lipanj, 2014., 20:56 »
http://youtu.be/cNURPBKmHak

Klasa ostaje vjecna <333333

« Odgovori #3247 : 06. Lipanj, 2014., 20:10 »
Ivan Rakitić potpisao za Barcelonu

Nezz, ne mislim baš da će imat neku minutažu al ajd.

*

kaisersephirot

• Suradnik
  • 6258
  • "Estuans interius ira vehementi, Sephiroth!"
    • HCL.hr
« Odgovori #3248 : 29. Lipanj, 2014., 23:23 »

Naišao na ovo, nisam siguran jel' staro ali rula jako :ementaler:

*

Pajko

• 2678
  • REEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
« Odgovori #3249 : 01. Srpanj, 2014., 06:27 »

:hiha:

*

Cole

• 11681
    • CroSimRacing
« Odgovori #3250 : 01. Srpanj, 2014., 23:36 »
Sta je on neki polumiđet?

Sent from my iPhone using Tapatalk

*

Freddy

• 5471
  • Briljantin.
« Odgovori #3251 : 02. Srpanj, 2014., 00:49 »
A nije baš, 167 cm

*

Cole

• 11681
    • CroSimRacing
« Odgovori #3252 : 02. Srpanj, 2014., 09:01 »
Zasto ama bas uvijek izgleda kao da ima 137?

Sent from my iPhone using Tapatalk

« Odgovori #3253 : 06. Srpanj, 2014., 17:55 »
Jel zna netko hoce se gradit novi stadion na kantridi ?

*

Cole

• 11681
    • CroSimRacing
« Odgovori #3254 : 10. Srpanj, 2014., 15:57 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9