Dakle...
Neću govorit koliko dugo mi je trebalo da se susretnem sa spodobom i ostalim stvarima jer bi definitivno pokvario doživljaj i napetost onome tko tek kreće! U svemu tome imao sam susret sa ljudima koje sam zatuko ključem, (ima i opcija hakiranja prostora za odvraćanje paženje no ja sam se držo starih običaja).
Dizajn, atmosfera, zvukovi, prezentacija su vrhunski! Kao da ste u Alien filmu! Ma još bolje! Presijavanje svjetla, raznorazne dimne zavjese, mrak, fantastični okolni zvukovi od kojih hvata panika i osvrćeš se oko sebe! Da, zvuk je jednostavno fantastičan!
Razni predmeti skoje srećemo imaju interakciju kada ih dodirnemo, (primjerice lampe u otvoru kroz koji gmižemo te dodirom se počnu njihat) -- sitne stvari što dodaju na imerziji..
Kretanje lika je također odlično, (pa kvragu lik napokon ima tjelo, a nije lebdeća ruka u zraku). Naš lik nije mutav šta dopirnosi cjelom doživljaju...
Igra nije automatizirana! Čak otvaranje vrata sa običnim ključem, (wrench) zahtjeva dvije radnje. Isto tako i hakiranje...
U igri se nalazi i crafting sustav...

Mnoštvo logs-a za pročitat i poslušat, (neki služe i za pomoć pri otvaranju sefova itd).

Lean u igri je odlično odrađe, (igram sa gamepadom te pritiskom na LB i vrteći gljivu u smjerovima lik gleda sastrane ili iznad)...
Ako je netko u ovome htjeo bolju verziju Colonial Marinesa bit će razočaran! Ovo je horor avantura u Alien svemiru koji je u igru prenesen fantastično!! I igra vas ne vodi za ruku šta je jako bitno!