Odigrao sam za sad nekih 20tak sati igre i mogu reć da mi se generalno sviđa i da me vrlo solidno zaintrigirala. Prije svega, sviđa mi se ta post-apokaliptična tematika, zombiji i sve to i čim sam vidio najavu još prije par godina da je riječ o opet world igri s tom tematikom, rekao sam da bi ovo bilo vrijedno probati kad izađe.
Sviđa mi se cijela ta neka filozofija igre, taktiziranje, odnosno, briga za gorivo i ispravnost motora, planiranje putovanja, taktiziranje oću li pojedinu stvar ić obavit po noći ili po danu, skupljanje resursa, craftanje i slično. I iako se ponavlja to čišćenje kampova, baza, gnijezda zombija, još uvijek mi nije dosadilo. Zabavno je prišuljati se nekom kampu pa poskidati neprijatelje stealth takedownovima ili spičiti im headshot oružujem s prigušivačem i potiho čistiti kamp.
I zanimljivo je šta nikad ne znaš šta točno možeš očekivati putujući po mapi. Npr. vozio sam se po cesti i odjednom sam vidio laser od snipera uperen na mene, i nisam se uspio ni snać već me pogodio i pao sam s motora. I onda su ostali neprijatelji krenuli na mene sa svih strana te sam jedva izvukao živu glavu. Isto tako, na jednoj misiji, umjesto da ostavim motor i nastavim pješice, odlučio sam još malo ić motorom da budem brži, a nisam vidio ni čuo da su neprijatelji iza zavoja i kad sam prošao zavoj uletio sam točno među njih, nisam se uspio na vrijeme zaustavit, i samo su me glatko ubili. I još bih naveo primjer gdje sam išao očistiti jedan od napuštenih NERO kampova i mislio da će bit easy job ko i prethodni kampovi, kad ono naletim na hordu zombija u kampu. Samo sam se lagano dao u bijeg.

Ono što mi se ne sviđa što poneki dijalozi i scene između likova izgledaju drveno i neuvjerljivo, čak mi se čini da likovi u tim situacijama ni usta ne otvaraju sukladno riječima koje izgovaraju. Isto tako, kad se kroz kamp voziš s motorom, drugi ljudi ti se baš i ne miču s prolaza, pa mi se dogodilo da sam se slučajno zabio u nekog čovjeka, a sudar je izgledao kao da sam se zabio u neki veliki nevidljivi zid oko tog čovjeka, ja pao s motora, a čovjek nastavio svoju šetnju ko da ništa nije bilo, tako da to izgleda ovako dosta neuvjerljivo i pomalo glupo. Nadalje, kad pucaš u svog kolegu ili nekog iz kampa, meci prolaze kroz njih i uopće ne reagiraju. Da se razumijemo, ne mislim da ovo treba bit kao GTA da gazimo i pucamo u "civile", ali možda su mogli napravit barem nekakvu reakciju tih likova na tvoje poteze, npr da kažu "Check your fire" ili "Watch where you driving", čisto da ti likovi izgledaju življe.
I još dvije stvari koje ubijaju dojam. Prvo, tijekom jedne misije je počeo padati snijeg, lagano se počelo mračiti te sam se vraćao prema kampu i dok sam se uspio vratiti snijeg je već obilno napadao, prekrio ceste i livade itd, što je vrhunski izgledalo, dinamična promjena vremena i uvjeta na cesti. Međutim, kad sam se vratio u kamp išao sam spavati i iduće jutro kad sam se probudio kao da snijega nikad nije ni bilo. Suho tlo, nigdje ostataka snijega, nigdje lokvi ili mokre ceste od otopljenog snijega, a vani žarko sunce, čiste ceste, ko da je preko noći došlo ljeto. I drugo, malo mi je neuvjerljivo da Deacon ide po snježnim i hladnim područjima u majici dugih rukava (koju je navukao do laktova) i traper prsluku od svog MC-a.
Ali kao što sam rekao, generalno sam zadovoljan s igrom i svakako je planiram završiti.