Nakon dvije lagane pobjede nad Boltonom i Stokom, u goste mi dolazi Manchester United. Prvo poluvreme demonstracija moći i želje za osvajanjem naslova rezultirala je vodstvom od 2:0, tada mislio kako ispred sebe imam laganu utakmicu. U nastavku gosti smanjuju na 2:1 i u 92 minuti imaju 1 na 1 sa Gieferom koji uspjeva obranit zicera i tako biti najzaslužniji za važna tri boda koja me zadržavaju u mrtvoj utrci sa Chelseaom. U zadnjem kolu idem u goste kod Swansea i u ranoj fazi utakmice dolazim do vodstva preko Walcotta. Na poluvremenu vidim obavijest da Chelsea gubi od Blackburna 1:0 na HT. U drugom poluvremenu radim 10 prilika od kojih niti jedna ne završava u golu Swansea, pa me Swansi kažnjavaju golom Moora u 70 minuti. Do samo kraja utakmice strepio sam neznavši rezultat Chelsea, koji je na kraju odigrao kao i ja 1:1, da bi stvar bila zanimljivija sa Blackburnom koji je zadnji na tabeli i ispada iz lige.

Osvajam drugi trofej od kada sam u Arsenalu i donosim naslov Premiershipa u vitrine kluba nakon 10 godina. Jako sretan mogu biti ishodom, gdje sam umalo izgubio naslov u najvažnijoj utakmici sezone. Zadnju utakmicu u drugom poluvremenu pružio sam šansu Pletikosi da se oprosti od kluba i navijača te objesi kopačke o klin. Vrlo dobra sezona u Premershipu iza mene te drugi trofej zaredom. Podolski se malo popravio na ljestvici strijelaca dodavši 4 gola i time zauzeo drugu poziciju na ljestvici najboljih strijelaca. Nagradu za najboljeg igrača lige pripala je Benzemi koji je ujedno i prvi strijelac. Iz Lige ispadaju Wolerhampton, Leicester te Blackburn.
StrijelciAsistentiU Ligi Prvaka u spektakularnom finalu ponavljam poznati 99 late winner kao i Manchester Utd protiv Bayerna. Gotovo cijelu tekmu Barca dominirala, ali se nisam predao. Velike zasluge idu Gieferu koji je obranio podosta zicera i odveo utakmicu u drugom smjeru. Treći trofej u sezoni i karijeri te vjerovatno moj oproštaj od kluba na vrhuncu karijere. Spomenut još samo da je Walcott prvi strijelac Lige Prvaka sa 8 pogodaka. U nastavku pogledajte najzanimljivije trenutke iz tog velikog finala.
http://youtu.be/SwMc9o0gUr80:1 Messi (8)
1:1 Walcott (47)
1:2 Messi (65)
2:2 Oxlade Chamberlain (90)
3:2 Walcott (92)
Prezadovoljan radom u klubu i igračima, ali vrijeme je za oproštaj. Plete i ja odlazimo u velikom stilu, sa tri trofeja u sezoni. Bilo je veliki uspona i velikih padova, ali pametnom kupnjom i vjerom u postojeće igrače isplatila se gradnja momčadi na duge staze. Iskreno nemam više motivacije poslje osvajanja gotovo najvažnijih trofeja, pa ću vjerovatno krenut isponova sa nekim drugim engleskim klubom, ali i dalje ostaje Arsenal u srcu, fantastičan klub.
GieferPletikosaSagnaYanga-MbiwaJohnsonClarkGurdiel-MellaChedjouGibbsWilshereArtetaCaroppoCoquelinArshavinCazorlaRamseyGötzeWalcottGiroudPodolskiOxlade-ChamberlainClaytonRobertsArsenal sam u tri godine vodio 174 puta, od toga imam 116 pobjeda, 26 neriješenih rezultata i 32 poraza, iz gol razliku 399:191. Podigao sam tri trofeja i to sve u zadnjoj sezoni: Liga Kup, Premiership i Liga Prvaka. Potonja je u vitrinama kluba po prvi put u povjesti i time ulazim u legendu. Osvajam nagradu za trenera godine u Premiershipu te odlazim na zasluženi odmor.