Danas sam imao vremena pa sam si odigrao demo verzije PESa i Fife na PS4.
Moram reći da su obje igre napredovale.
Fifa je u odnosu na prošlogodišnji naslov grafički ljepša. Nije puno ali opet...
Balans je potpuno promijenjen a tome najviše pridonosi promijena FirstTouchControla koji sada napokon
dopušta da igrači primaju lopte kako to i treba biti.
Mehanika i
fizika su dobile najznačajnije promijene. Igrači napokon imaju fiziku i ne dešava mi se
da (primjera radi) Messi ili Zlatan imaju isto djelovanje na suparničkog igrača i ono što je najbolje
ove godine niti jedna lopta nije izgubljena. Pravom fizičkom igrom sve se da popraviti.
AI je stvarno na visokoj razini, pogotovo AI obrane. Napokon je Legendary težina s razlogom legendary.
Brzina,
putanja,
mehanika i
animacije lopte su taman kako trebaju biti.
Mini igre za vrijeme loadinga su mi super. Napete, kompetativne, neke teže neke lakše- Zabavno. Pogotovo
ako igraš sa /protiv frenda. Napokon neki pomak.
Slobodnjaci,
penali i
korneri su napokon na nekoj težoj razini. Sviđa mi se to, makar ih ne znam koristiti, još :P
Sve u svemu meni se ovo čini mnogo "izbalansiranija" igra nego Fifa 16.
PES mi je u odnosu na FIFU bolji jedino u dodavanjima, u svemu ostalome- od loše grafike i tekstura do nepostojanja
obrane (što je već godinama tako)... Jednostavno mi je teško nakon par godina Fife vratiti se na PES.
Ne znam da li ti ljudi znaju razliku između terena i tepiha ali ako i znaju mislim da su zamijenili ta dva pojma jer
ono u PESu je bliže tepihu nego terenu.
Meni je opet Fifa bolja po svim osnovama nogometa (osim ako zbog FUTa ne promijene neke stvari na gore, kao što
se to obično događa). Mislim da mi je to najbolja nogometna igra do dana današnjeg, bolja čak od Fife 12. Jupi jej

Ocjena demo verzija:
Fifa- 90
PES- 82