Ako bude imalo slična 16 ćeš vrlo vjerojatno ostati razočaran.
Ja ću isprobati neki demo prije kupnje, jer ne želim još jednu šesnaesticu 
Demo je OK stvar ali ako igraš Fifu ( a očito igraš) znaš da demo nije kao i release. Najbolja opcija je imati
OriginAccess. Makar samo par sati igre može pokazati što se dobije. Da, svi govore da je 17ica u mnogim stvarima bolja
ali koliko sam gledao demo i betu po youtubeu meni gameplay izgleda isto što uopće nije dobro. Već par godina
rade solidne igre ali ne sjećam se kada su zadnji put pogodili sa balansom.
14ica je bila full contact borba a najgori 100%tni golovi su bili oni sa glavom. Masa i obrana su bili jedina bitna stvar.
15ica za 180° u drugom smjeru. Pretrčavanje i prelako driblanje a tek dalekometni golovi uz prenašanje golova glavom iz 14ice.
16ica je smanjila pretrčavanja, zadržala OP driblere i prelako čuvanje lopte sa nekim igračima, fiziku koja veze nema sa
realnošću kod kontakata, sudaranja suigrača i sve to nakon solidnog demoa. Da, Demo je isto imao neke stvari OP ali release
verzija me je "ubila" u pojam jer da je demo bio takav ne bih davao 450kn nikada.
Za 17icu kažu neki gameri koje cijenim (pro fifa youtuberi) da je vjerojatno najbolja Fifa ikada. problem je sljedeći:
-Ja sam gledao beta verziju i demo verziju i meni gameplay izgleda previše sličan 16ici.
-Još uvijek je optrčavanje lagani OP.
-Kažu da su udarci glavom sada još više automatski i da se lakše zabija na taj način.
-Kažu da je obrana malo bolja a i dodavanja da su realnija (kažu neki čak bolja i od PES17 demoa a PES već dugo ima
arkadnije dodavanje pošto su tamo lopte brže i preciznije a ne postoji FirstTouch kao u Fifi) pa se nadam da su
možda pogodili balans.
Opet, moram ponoviti da iz gameplaya kojeg sam vidio izgleda da promjene nisu dovoljne da se nakon 16ice kupi 17ica.
Demo me neće razuvjeriti da ne kupim tu igru. OriginAccess trial možda i bude. Ako neće srati sa ubrzavanjem
gameplaya u FUTu i ostalih sranja onda uzimam ali fakat mi ne treba još jedna Fifa da me nervira. Već 4 godine
čekam neki vau momente kakve je 12ica znala ponuditi. Ovo sve poslije toga me samo nervira.
Fifa FUT uopće nije fer stvar i u zadnje vrijeme sam si od te igre pustio mira. Ako meni može jedan Aubameyang ili Higuain ili tko već na neku nepostojeću silu između 5 obrambenih igrača od kojih ga najmanje jedan gura zabiti gol onda je to k... od igre.
90% igrača protiv kojih igram igra na trčanje. 9% na ubačaje a 1% igra nogomet. Dok se to drastično ne promijeni ne kupujem Fifu, nema teorije. A PES ću probati pa da vidim. Već par godina mi je to lošija igra ali Fifa je sve gora.