Nisam vidio da ovdje ima tema o tome, a za najavu igre nisam mogao ostaviti komentar jer je nesta shebano kad stisnem itd.pa cu ovdje pa nek seru svi sta imaju.
Pa...ovaj nastavak nece slijediti vec poznatu red alert pricu svima...Od premijera Romanova, Tanye do Yurija,Borisa i džukela...
A šta, Red Alert 3 bi morao biti isti kao Red Alert 2 da bi bio dobar jel?
Inače sam fan cijelog C&C svijeta, i što se tiče priče, drago mi je da je napravljena digresija. da te pitam, jesi li igrao Red Alert, u smislu Red Alert 1. Kako ja znam on nije imao ni Yurija, ni Romanova :)
Moraš shvatiti kako franšiza ide, jer ovo što si rekao je sasvim nelogično:
"sto da su se tesline zamisli i ideje isplatile?","philadelphijski eksperiment,sto da se vise prakticirao?"...kako bi danas izgledao svijet?
... jer kako ja znam, to pitanje su si jos postavili likovi iz Westwooda. Cijela RA franšiza se bazira na tim idejama.
Tako da su napravili ovaj nastavak koji nece biti previse vezan za prethodne, pocevsi od same 3D grafike do ostaloga mislim da cemo mi fanovi ostati razocarani, biti ce to kao da igramo neku sasvim drugu, novu igru a kako je vec napisano balavurdija koja ni ne zna o cemu se radi vikati ce da je ova igra fenomenalna...
Sad da to komentiram :)
Kako neće biti vezano za prijašnje RA igre - sovieti, saveznici, svijet, ideje. To je za mene RA. Haha, i ovo me nasmijalo, "počevši od same 3D grafike", čuj, trebali su 2D igru napraviti jel?! haha
Taj stav za balavurdiju mogu i ovako formirati: Balavurdija koja ne zna o cemu se radi vikati ce da je igra najvece sranje, jer nije ko prijasnji Red Alert.
Stvar je da ne bude kao prijasnji, inace nema smisla da se nastavak pravi - imas RA2, pa ga slobodno modiraj i pravi sebi svoj RA3 u 2D grafici i voxel engineu.
I ja bih vise volio da su samo "nadoštukovali" pricu, da se razvio Yuri, Rusija, saveznici...pa nek budu i mf azijati samo neka sve ostane originalno...ali eto nece..tak da...
(
Ajd mi samo objasni šta si htio reci s tim. Nadostukovali pricu? Yuri je umro, ak ne znas :)
Cak se prica da postoji mogucnost da se Yuri vrati u expanziji za RA3. Ne znam za tebe, ali meni bi bilo glupo da su sad Yurija vratili. Mislim, samo se Kane u Tiberium svijetu čudovito vratio iz mrtvih, bez oziljka na glavi u TW, i sad Yuri. ja mislim da bi vecina punokrvnih C&C fanova se pitala: wtf?
I jos nesto me zanima, sta ti podrazumjevas pod originalno?
--------------------------------------------------------
Moja ideja za RA3 bi bila da su kovertirali sve živo iz RA2 u 3D engine, i nakon toga dodali brdo super stvari na to. To je inace Blizzardova taktika, i zbog toga ih volim. Medjutim, s obzirom da je to EA ocekivao sam nesto potpuno LOŠE. Nakon promatranja razvoja doticne igre, primjetio sam da se i EA popravio. Isli su malo drugacijim putem, ali su ucinili slicnu stvar - sad samo jos da vrse super duper podrsku doticnoj igri (kao i Blizzard) i RA3 bi mogao biti hit.
--------------------------------------------------------
U tom kontekstu me zanima i zasto ti se ne svidja novi RA3? Doduse, nije ni izasao, ali vak iz do sada poznatih informacija sta ti je ubolo u oko. da komentiram neke stvari, jer EA forum mi je uvijek otvoren u novom tabu, pa sam, recimo, informiran :)