Atmosfera u igri je fantastična; prvo malo selo u koje dolazimo baš djeluje živo; djeca se igraju vani, ljudi loču u krčmi, kokoške i patke trče po putu, (koje možemo zaklat bez ikakvih "sankcija" HUEHUEHUE.
Kada doleti čopor vukova ili beštija ljudi reagiraju i nastane panika, (iako čini mi se da na jednom mjestu ima tip šta daje neki quest te je doletilo deset vukova, a on je bezbrižno ostao sjedit dok su ljudi sa puta panično utekli). Još kada ti dobace "freak".. Taman ti dođe da se okreneš i opališ mu kacot.. Nisam probao, ali definitivno hoću.
Znam da Witcher serijal nema good/bad odlukla, ali planiram biti totalni bastard Geralt; ništa mukte i šamaranje svih koji mi se suprostave na bilo koji način
Glazba je zbilja vrhunska kao i voice acting!
Ljubitelje serijala, (šta ja jesam) će atmosfera vjerovatno još više povući u igru.
Još kada se u trailerima vidi čega svega im u tom svijetu... Sumnjam da će podbacit dizajnom i atmosferom!
Šta se tiče prezentacije, još nisam vidio ništa od tog ogromnog svijeta, ali čini mi se jako dobra. Problem mogu predstavljati udaljena stabla koja znaju izgledati nezgrapno a tome pridonosi i
skupi Foliage Draw Distance koji na ultra ipak izgleda osjetno bolje... Ali niti ne očekujem nešto detaljnije po tom pitanju sa mojom karticom koja vrti igru na
High postavkama bez hairworksa, (koji je jako skup)
na konstantnih 1080@30, (Phenom II x4 955 BE @ 4.0 / 8GB DDR3 / GTX 750 TI @"veliki overklok" );
Definitivno ako se može uključitiHBAO + opciju!A evo kako to otprilike izgleda u mom dvorištu:

Modeli likova su odlični kao i detaljni armori te obleka na NPCovcima
Onaj sa moćnim hardwareom može napravit dobre pomake po pitanju prezentacije kao šta se vidi na
ovoj slici...
Tvrdnje koje se mogu naći po internetu da vanilla Skyrim ili Witcher 2 izgleda bolje od ovoga su čisto sranje!
Igram na Death March težini i nema permadeath opcije! Prvu borbu sam par puta ponavljo dok sam se "uigro" i ovo mi je definitivno težina za prelazak po mom guštu! Borba mi je drastično kvalitetnija nego u Withceru 2, (prvi dio nema smisla niti spominjat).
I napokon je šaketanje - šaketanje, a ne QTE...
Glavna i zasada jedina mana su mi jako čudne kontrole / kretanje lika. Još sam prije ovoga igrao GTA V koji tu briljira! No nakon nekog vremena sam se već malo priviko te će nakon desetak sati postat normala.
Igram sa gamepadom te nisam niti pokušavo sa glodavcem nakon šta sam vidio kako borba funkcionira... Vjerovatno radi dobro, ali gamepad je "way to go".