HCL.HR

Sljedeći Metal Gear Solid stiže na high-end konzole te PC

Duje Kozomara 22.02.2012.   •   13 komentara


Kojima Productions zapošljava nove djelatnike u brojim područjima, a oni bi trebali raditi na razvoju novog Metal Gear Solida.

Kojima Productions na Konamijevim je stranicama otkrio poduži spisak poslova s naslovom “BIGBOSS WANTS YOU! THE NEXT MGS!”. Dakle, studio traži developere koji će im pomoći u razvoju Fox Enginea te “sljedećeg Metal Gear Solida koji treba izaći za high-end konzole te PC”. Dakle, nije riječ o MGS Rising Revengeanceu, nego o punokrvnom, petom dijelu MGS-a u kojemu će glavnu ulogu, sudeći po ovoj slici, ponovno imati Big Boss.

Dakako, ništa još nije potvrđeno tako da sljedeći MGS ne mora nužno značiti i MGS 5, no čini nam se kako se sve kreće u tom smjeru. Kojimin “Project Ogre” na prvim je screenshotima pomalo podsjećao na MGS, pa ova najava vjerojatno nije samo slučajnost. Ako se ispostavi da je Project Ogre uistinu MGS, očekuje nas svojevrsni presedan – MGS u sandbox okružju.

LINK: BIGBOSS WANTS YOU! FORUM: Metal Gear Solid 5 rasprava

Komentari (13)

  • Captain Crash

    22.02.2012 - 11:49

    Hvala Bogu da su se udostojili i napravit neki dobar MGS za PC.

  • xGAME

    22.02.2012 - 12:05

    Kako znas da je dobar? :O

  • Mileni

    22.02.2012 - 13:50

    Obozavam RPG igre, i uz RTS to je valjda jedini zanr koji igram. Point and click avanture su nazalost mrtav zanr, pa mi je to jedino preostalo. No MGS serijal je iznimka. Unatoc Baldures gateu, planscape tormentu, suikodenu, final fantasyu, the witcheru, itd… MGS je serijal sa daleko najboljom pricom. Svaki segment price je fenomenalan, i na racun iste mogu su napisati valjda 50 knjiga minimalno. Po mom misljenju, MGS5 bio bi velika pogreska. Iako ce se vjerojatno vratiti malo u proslost, MGS5 nema smisla. Prica je zavrsila, imala je fenomenalan kraj, sami serijal je vrh vrhova. Oni koji nisu, neka odigraju MGS serijal. Od prvog dijela, pa sve do posljednjeg. Nece pozaliti. A ovo dolazi od covjeka kojem ovakva vrsta igara nije bas omiljeni zanr 🙂

  • UltimateXioni

    22.02.2012 - 14:48

    Metal Gear Solid sam igrao i igra mi se svidjela, ali buduci da sam pa primarno PC igrac ovo me veseli 😀

  • jajo

    23.02.2012 - 09:08

    Super vijest 🙂

  • SonOfOsiris

    23.02.2012 - 10:27

    high-end konzole malo čudan naziv?? valjda se misli na next-gen konzole

  • wyzard

    @Mamija, 23.02.2012 - 14:19

    ne misli. izraz high-end označava vrh trenutne ponude.

  • SonOfOsiris

    @Mamija, 23.02.2012 - 17:43

    da high end iz 2005 i 2006, bezveze

  • buby8992

    @Rogue, 22.02.2012 - 14:06

    Kolega, moram reči kako imamo iste ukuse u igrama… i meni su najbolji žanrovi RPG i RTS, te njih gotovo jedino i igram, eventualno nekada znam odigrati hack n slash (kada izađe novi DMC i Ninja Gaiden). Također se slažem za MGS, definitivno remek djelo koje bi trebao zaigrati, svatko tko sebe smatra gamerom, i jedan od najboljih serijala u igrama opčenito (meni osobno treći najbolji serijal, poslije Final Fantasiya i Chrono).

  • Mileni

    @Rogue, 22.02.2012 - 22:00

    chrono cross sam nedavno ponovno zavrsio. Rijetko koja nova igra me razveseli, pa sam prvo Suikoden I & II odigrao, nakon toga chrono trigger i chrono cross. Sljedeci na redu je FF XII, sram me priznati, ali njega jos uvik nisam odigrao, pa ce biti posebno veselje, jer nemam pojma kakva prica i radnja me ocekuju 🙂

  • buby8992

    @Rogue, 23.02.2012 - 00:29

    Meni osobno je FF XII najgori od pravih nastavaka (pod to ne mislim na MMOe i nastavke nastavka) zbog toga jer mi borbeni sustav nikako nije sjeo, pokušao je biti nešto između turn baseda i akcijskog pristupa, ali nije uspio baš dobro ni u jednom, i zbog nevjerovatno iritantnog glavnog lika. No bez obzira na to igra je dosta kvalitetna, i definitivno ćeš se dobro zabaviti sa njom (uz pretpostavku kako te neće smetati ovakve stvari). Što se tiče priče, dosta je dobra, ali zbog fokusa na glavnu priču, dosta je salba karakterizacija likova, pa ako si volio deseticu radi njezinih jakih protagonista, sa XII ćeš ostati malo razočaran.

  • Mileni

    @Rogue, 23.02.2012 - 02:59

    Probao sam inace, igrao pola sata. Meni se sustav borbi poprilicno dopao, napokon malo zapadnjackog stila, iako volim japance, iritira me anime. Isto tako, cesto u FF serijalima bude previse dramatiziranja, FF XIII je tu fenomen, i tu igru nikako nisam mogao igrati. Imam osjecaj da cu poprilicno uzivati u FF XII, a nakon toga, bacam se na igranje ff ix + ff vii, meni do sad 2 najdraza ff nastavka. I ff viii mi je poprilicno drag, ali ne volim sustav borbi sa GF-ovima. Kod sva 3 zadnja nastavka najvise me uvik iritirale random borbe, ali su igre toliko fenomenalno dobre da to mogu vrlo lako zanemarit 🙂

  • SonOfOsiris

    @sweexx, 22.02.2012 - 12:47

    hahhaha bravo

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?