HCL.HR

Uvjeti korištenja


Dobrodošli na stranice HCL.hr portala!

Altha d.o.o. (dalje u tekstu samo ‘HCL’) kao nakladnik HCL portala na web adresi www.hcl.hr vam omogućuje korištenje HCL portala te svih njegovih dijelova i poddomena (minecraft.hcl.hr, www.hcl.hr/forum/, itd.) isključivo u skladu s ovim Uvjetima korištenja. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem HCL portala ili bilo kojeg njegovog dijela u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima korištenja te da su ih prihvatili i razumjeli u cijelosti.

SADRŽAJ HCL PORTALA

HCL svojim posjetiteljima u dobroj namjeri osigurava korištenje svih sadržaja HCL portala. Svi posjetitelji imaju pravo koristiti sadržaje HCL portala ukoliko ne krše ovdje predstavljene Uvjete korištenja. Sadržaji HCL portala sastoje se od vlastitih autorskih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja te linkova na vanjske stranice. HCL portal sve autorske sadržaje objavljuje u dobroj namjeri s općenitim ciljem informiranja i zabave. Sve sadržaje HCL portala koristite na vlastitu odgovornost i HCL se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem autorskog ili korisničkog sadržaja, odnosno usluga, servisa i mogućnosti HCL portala. Korištenje usluga i registracije na HCL portal odobrava se punoljetnim osobama. Uporaba i korištenje od strane maloljetnika dozvoljena je samo uz nadzor roditelja i/ili skrbnika te su isti dužni o tome voditi računa, a HCL ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja. HCL zadržava pravo promjene te privremenog ili trajnog ukidanja bilo kojeg sadržaja ili usluge na HCL portalu bez prethodne najave.

AUTORSKA PRAVA

HCL polaže autorska prava na sve vlastite autorske sadržaje (tekstualne, vizualne, video i audio materijale, baze podataka i programerski kod) objavljene na HCL portalu. Neovlašteno kopiranje ili korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava HCL-a i podložno je tužbi. Neovlašteno kopiranje i korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (HCL, partneri, korisnici…) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Tiskani i elektronički mediji smiju prenositi autorska djela s HCL portala isključivo uz prethodno dopuštenje HCL-a. Ukoliko smatrate da je HCL povrijedio Vaša autorska prava možete nas kontaktirati na e-mail [email protected], slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji bit će uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

REGISTRIRANI KORISNICI

Prilikom otvaranja korisničkog računa, odnosno registracijom na HCL portal, korisnici moraju proći kroz postupak registracije, unijeti podatke nužne za sustav registriranja koji uključuju e-mail, korisničko ime i zaporku, te prihvatiti ove Uvjete korištenja kojima ujedno prihvaćaju i Pravila ponašanja korisnika na HCL portalu kao službeni dodatak ovim Uvjetima korištenja. Korisnici su dužni unijeti istinite podatke te su slobodni izabrati i upisati korisničko ime koje žele ako je ono slobodno (nije zauzeto od strane drugog korisnika), no HCL zadržava pravo onemogućavanja pristupa (odnosno ‘bana’) korisniku koji izabere korisničko ime koje je očito uvredljivo, neistinito ili na neki način varljivo (primjerice, iznimno slično nekom drugom korisniku).

HCL može registriranim korisnicima povremeno poslati obavijesti vezane uz funkcionalnost i sadržaj HCL portala, a korisnički račun na HCL portalu omogućuje korisnicima da kroz integrirani sustav obavijesti HCL portala prate kada su dobili privatnu poruku od drugog korisnika ili dobili odgovor na raspravu u kojoj su sudjelovali. Nakon registracije s nužnim podacima (koji uključuju e-mail adresu, korisničko ime i zaporku), registrirani korisnici imaju mogućnost uređivanja svog profila na HCL portalu s dodatnim informacijama o sebi kako bi se bolje približili ostatku zajednice korisnika na HCL portalu. HCL ne obrađuje te dodatne podatke već oni služe samo za lakše i kvalitetnije komuniciranje između korisnika na HCL portalu. HCL ne zahtjeva da korisnici ispune ta dodatna polja u profilu, ona nisu potrebna za funkcionalnost sustava komentara na HCL portalu. Korisnici ta dodatna polja mogu ispuniti isključivo na vlastitu odgovornost i pridržavajući se pritom ovih Uvjeta korištenja. Svi registrirani korisnici mogu sami urediti i ukloniti određene podatke s vlastitog profila, a u slučaju da žele izbrisati ili značajnije promijeniti svoj korisnički račun mogu kontaktirati administratora na [email protected].

KORIŠTENJE HCL FORUMA I KOMENTARA NA PORTALU

HCL Forum te mogućnost komentiranja članaka na HCL portalu je besplatna usluga koja omogućuje komunikaciju između registriranih korisnika HCL-a i regulirana je ovim Uvjetima korištenja, našom Politikom privatnosti te Pravilima ponašanja korisnika. Svi registrirani korisnici su obvezni pročitati i razumjeti ove uvjete korištenja te pravila ponašanja prilikom komentiranja na HCL portalu i HCL forumu te se ponašati u skladu s istima. Isto vrijedi i za mogućnost korisničkog ocjenjivanja igara gdje nije dopušteno namjerno davati nerealne ocjene s ciljem snižavanja ili povećanja prosječne ocjene na štetu svih korisnika koji dolaze na HCL vidjeti realne korisničke ocjene videoigara. HCL zadržava pravo da bez prethodnog upozorenja privremeno ili trajno onemogući pristup korisničkom računu korisnika za kojeg HCL ustanovi da krši pravila ponašanja, odnosno ove Uvjete korištenja.

HCL nije ni na koji način odgovoran za sadržaje koje objavljuju posjetitelji kroz sustav komentara HCL portala ili korištenjem HCL foruma. Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo sâm korisnik. HCL je dužan po utvrđivanju opravdanosti eventualne prijave u razumnom roku ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima ili Uvjetima korištenja HCL portala. Korisnik je dužan odmah prijaviti HCL-u neovlašteno korištenje njegovog korisničkog računa. HCL se ne može držati odgovornim za neovlašteno korištenje korisničkih računa korisnika, niti eventualnu štetu nastalu na taj način. Svaki korisnički račun zahtjeva inicijalu aktivaciju putem e-maila, a HCL zadržava pravo brisanja korisničkog računa koji nije aktiviran 365 dana ili više.

LINKOVI NA VANJSKE STRANICE

HCL na svojim stranicama sadržava linkove na web stranice izvan vlastitog portala. HCL takve linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

PODACI KORISNIKA

HCL se obvezuje učiniti sve u svojoj mogućnosti da zaštiti podatke korisnika HCL portala. HCL se obvezuje da će u dobroj namjeri koristiti osobne podatke dobivene od korisnika tijekom korištenja HCL portala te da ih neće distribuirati ni na koji način trećim stranama, osim uz izričitu dozvolu korisnika. HCL može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala ili podatke unesene u postupku registracije. Ove podatke HCL primarno koristi kako bi dobio jasniju sliku o posjećenosti HCL portala, odnosno korisnicima koji koriste HCL portal te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje, uključujući sustav oglašavanja, dodatno usmjerio te prilagodio publici koja ga posjećuje. HCL se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja Uvjeta korištenja HCL portala, odnosno nezakonitih aktivnosti pojedinih korisnika.

Za više detalja o principima, metodama i tehnologijama koje HCL koristi prilikom prikupljanja i obrade podataka o svojim korisnicima provjerite stranicu Politika privatnosti koja je važan dio ovih Uvjeta korištenja.

MODIFICIRANJE I PROMJENE UVJETA KORIŠTENJA

HCL zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira ove Uvjete korištenja i Pravila ponašanja. O važnim promjenama i dopunama HCL može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na HCL portalu smatra se da ste upoznati s najnovijim Uvjetima korištenja, Pravilima ponašanja te Politikom privatnosti.

Ažurirano 24.05.2018.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?