HCL.HR

Anime

• 1228 Odgovora
  • 243798 Hitova
Odg: Anime
« Odgovori #510 : 29. Srpanj, 2010., 11:01 »

*

Yuri

• 1733
  • Feeeeejk
« Odgovori #511 : 29. Srpanj, 2010., 11:56 »
Nisam ga nikad gledao,retajan mi se uvijek činio.

Black Lagoon je nesto poput akcijskih filmova 80-ih i ranih 90-ih.
Beskrajno mutav i beskrajno zabavan.  :hug

« Odgovori #512 : 13. Kolovoz, 2010., 22:02 »
Pogledao novi Evangelion muvi.

Savršen je .

*

n00b

• 609
« Odgovori #513 : 05. Rujan, 2010., 21:17 »
Death Note mi se opet gleda, doduše samo prvih 20 i nešto epizoda. Ostalo mi bezveze.

Mislim da sam negdje to već pitao, ali ima nešto slično?

*

juli

• n00b
  • 0
  • <3
« Odgovori #514 : 05. Rujan, 2010., 21:23 »
noir? a nije baš previše sličan

*

Cobalt

• 901
« Odgovori #515 : 11. Rujan, 2010., 13:39 »
Death Note mi se opet gleda, doduše samo prvih 20 i nešto epizoda. Ostalo mi bezveze.

Ergo Proxy, onak može proć. ;(

http://myanimelist.net/anime/1535/Death_Note/userrecs

*

des3iny

• 1387
  • xD xD xD
« Odgovori #516 : 11. Rujan, 2010., 23:34 »

Code Geass

« Odgovori #517 : 12. Rujan, 2010., 03:24 »
Od Code Geassa sam odustao nakon prve epizode jer utjelovljuje sve kaj mrzim kod animea. :wildboy:

*

Cobalt

• 901
« Odgovori #518 : 12. Rujan, 2010., 11:15 »
Ja baš prošli mjesec poskidao R1 i R2, kako već. Valjda nisam bezveze utrošio taj net. ;(

*

Yuri

• 1733
  • Feeeeejk
« Odgovori #519 : 13. Rujan, 2010., 13:21 »

Code Geass

Ne.

n00b, skidaj Monster. Ali poduzi je, oko 70 epizoda. Mracno, krimi.

A Code Geass nema slicnosti, makar je zabavan. Ali to je to. Brainless zabava.
Mogla bi se zapravo povuci paralela Geass - Disgaea. U smislu da su oboje apsurdno zabavni i istovremeno dramaticni.
Samo sto je Geass previse melodramatican. Ali moze proci, dobra zabava. Nista vise od toga, pun rupa u prici i sto vec ne.

Uglavnom, Monster.

*

des3iny

• 1387
  • xD xD xD
« Odgovori #520 : 13. Rujan, 2010., 16:39 »
Code Geass
A Code Geass nema slicnosti, makar je zabavan. Ali to je to. Brainless zabava.

nema slicnosti? jesi ti gledao Geass? uopće? dobrim redosljedom? obje sezone? xD

glavni likovi u oba animea su tipični Byronski junaci
oba su dobili "magične moći" i pokušavaju promijeniti svijet pomoću njih te žive dvostrukim životom kako bi to postigli
oba imaju megalomanske tendencije i radije rješavaju probleme pomoću svoje inteligencije nego silom

naravno, razlikuju se u settingu, priči i događajima, no bili bi identični animei da se i to poklapa -_-

brainless zabava (big mecha go boom? xD)? možda nisi uspio pohvatati radnju animea xD
istina, ima dosta fan-service scena, puno spletki i preokreta u radnji (ponekad je i teško za pratiti jer se previše toga dogodi u jednoj epizodi) no anime takav da ga voliš ili ne. plus, anime je napravljen po novelama (5 knjiga) i zato je tako 'nakrcan', jer su većinu radnje pretočili u radnju animea (50 epizoda, obje sezone). Kao ljubitelj Death Note-a, Geass mi se jako svidio, možda čak i više.

a za paralelu Geass - Disgaea? kakve veze komedična anime adaptacija anđela i demona iz taktičke igre ima veze s mechama i psihološkom dramom kao što je Geass? brainless zabava opet (big mecha go boom? xD)? na priču i likove se ne može u toj mjeri uspoređivati kao Death Note i Geass xD

Što se Monstera tiče, kao psihološki anime spada u domenu Death Notea, no glavna priča i likovi se umnogo razlikuju, počevši od toga što je Monster 'real-world' orijentiran, pa do karakterizacje likova koji više spadaju u domenu 'Zločina i Kazne' i realizma nego Byronskih likova i fantasy settinga. Nije da kažem da je anime loš, dapače, vrijedi ga pogledati, no kad se dovodi do usporedbe sa Death Noteom, Geass ipak ima više sličnosti nego Monster.

Go Lulu! xD

*

Yuri

• 1733
  • Feeeeejk
« Odgovori #521 : 13. Rujan, 2010., 18:01 »
Geass radnjom ima punu kiflu rupa. Meni tak svejedno ako je novela imala pecto izdanja, anime gledam i anime mi je bitan.

Jedina slicnost je upravo u tome sto si rekao - oba lika imaju specificne moci i smatraju se boljim od ostalih.

I tu slicnosti prestaju. Death Note ide u smjeru supernatural krimica, Code Geass ide u smjeru brainless zabave sa big mecha go boom.
Paralela Disgaea - Geass je tu jer je n00b Disgaea fan. Al' ae, tebi nebitno.
U smislu omjera zabave i drame, Disgaea i Geass su obrnuto proporcionalni.
Disgaea ima vise humora od melodrame.
Geass ima vise melodrame od humora.
Sam si sve rekao ionako.

I Geass cak ne bih ni stavljao u rang nekog ozbiljnijeg kvazipsiholoskog animea. Evangelion bi bio primjer kako se psihologija i mecha mogu kombinirati.
RahXephon isto. Ima jos par primjera, ali ne nabraja mi se.

Geass recimo spada u istu granu kao i Gundam Seed. Nije drama nego melodrama, cesto forsirana i bez logickog smisla. I tak.
« Zadnja izmjena: 13. Rujan, 2010., 18:06 Yuri »

*

tajger

• n00b
  • 2
« Odgovori #522 : 13. Rujan, 2010., 18:27 »
Da se malo priključim raspravi...

Death Note = bogovski anime!
Code Geas =     -||-       -||-

I da, nakon što sam pogledao do kraja CG, odmah sam se sjetio Death Notea.
Za obadva glavna lika se može raspravljati jesu li junaci, zlikovci ili pak antiheroji.
Sličnosti ima pun k.

Istina da u Code Geassu živciraju mecha spike (barem mene), ali ne vidim tu melodramu
koja se spominje.
Inače 49 epizoda CG-a se isplati pogledati samo zbog onih zadnjih par minuta 50-te epizode.

I ne znam ko je iskopao Monster. Iako također odličan, ne vidim ni približno sličnost s gore
navedena dva animea.

« Odgovori #523 : 13. Rujan, 2010., 18:44 »
Monster je odličan, samo što ima možda previše radnji unutar radnje i lako je zaboravit neke stvari. Zadnje epizode su skroz rulale. :(

*

des3iny

• 1387
  • xD xD xD
« Odgovori #524 : 13. Rujan, 2010., 21:25 »
Geass radnjom ima punu kiflu rupa. Meni tak svejedno ako je novela imala pecto izdanja, anime gledam i anime mi je bitan.
Pa anime je gotovo kompletno utjelovljenje novela i nema baš "rupa" kao što tvrdiš. Navedi neke pa da prodiskutiramo o njima, možda ne ispadnu rupe kao što si ranije mislio.

Jedina slicnost je upravo u tome sto si rekao - oba lika imaju specificne moci i smatraju se boljim od ostalih.

I tu slicnosti prestaju. Death Note ide u smjeru supernatural krimica, Code Geass ide u smjeru brainless zabave sa big mecha go boom.
Nije istina. Oba lika pokušavaju svojim moćima promijeniti svijet i u tom leži veliki dio sličnosti. To što su animei smješteni u različito vrijeme, setting i razvijaju se na svoj način ne znači da nisu poprilično slični (bilo bi glupo da su takvi). I ne znam zbog čega ti tupiš o brainless zabavi kada Geass ima veliku količinu spletki i taktika naspram "brainless zabave" u samom animeu. Istina je da je DN napravljen kao veoma ozbiljan anime no CG ne zaslužuje biti pljuvan zbog zabavne note tokom priče (fan service, jelte)

U smislu omjera zabave i drame, Disgaea i Geass su obrnuto proporcionalni.
Disgaea ima vise humora od melodrame.
Geass ima vise melodrame od humora.
Sam si sve rekao ionako.
ovisi kakav humor voliš, po meni ga u Geassu ima dovoljno.

I Geass cak ne bih ni stavljao u rang nekog ozbiljnijeg kvazipsiholoskog animea. Evangelion bi bio primjer kako se psihologija i mecha mogu kombinirati.
RahXephon isto. Ima jos par primjera, ali ne nabraja mi se.

Geass recimo spada u istu granu kao i Gundam Seed. Nije drama nego melodrama, cesto forsirana i bez logickog smisla. I tak.
Evangelion je u glavnom dijelu psihološka drama o maloljetnim 'vozačima' mecha i njihovoj nespremnost na takav život i nestabilnosti njihovih persona dok Geass prikazuje psihološki profil mladog odbačenog princa koji želi napraviti bolji svijet za svoju mlađu sestru, ne libi se raditi velike žrtve kako bi postigao svoj cilj i čija razina inteligencije mu pritom pomaže u toj namjeri. neke stvari kao psihološka obrada likova imaju neke zajedničke note dok je ostatak napravljen u drugačijem smjeru. Btw, prije nego što počneš davati ovakve hrabre izjave, pogledaj još jednom te animee i probaj se usredotočiti na razumijevanje likova i njihovih osobina, osobito na razloge zašto nešto rade (iako, ako si već ovako tvrdog mišljenja sumnjam da ćeš ga ikad promijeniti)... također sam mišljenja da previše pojednostavljuješ animee kako bi ih mogao sortirati u neke kategorije i očito gledaš na mecha dio kao glavni u priči, što baš i ne odgovara formi Geassa.

@tajger - CG ima neke situacije u dosta epizoda koje su mi bile zanimljive dok sam ih gledao i uvijek sam pokušavao prepoznati slijedeći korak u taktici. Ali da, zadnjih 15 minuta R2 je legendarno :D

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9