Meni je
Fargo odličan, čak nešto bolji i od filma. Ne slažem se baš da nije zanimljiva. U redu, ne uhvati te toliko k'o
Breaking Bad, ili
Game of Thrones (kad si već te dvije naveo), ali meni je i ovo već od prve epizode,
od trenutka kada je ženu puknuo čekićem po glavi pa nadalje, bilo izrazito intrigantno. Iako se može reći da uspori tu i tamo, definitivno je imala i hrpetinu uzbudljivih trenutaka. A u međuvremenu ima dosta toga da se može itekako uživati, od jako dobre priče, suptilnog Coenovskog crnog humora, pa do apsolutno prekrasne vizualne strane, puno zanimljivih detalja, Malvovih monologa i aluzija na Bibliju, Lesterovih motivacijish postera i jednostavno prekrasnog
sountracka. Kažem, najbolja nova serija uz
True Detective i skroz zasluženo gro Emmy nominacija.
In other news... Pogledao
24: Day Another Day. Ograman sam fan serije već godinama, potrošio sam silne i silne sate gledajući Kiefera kako je*e mater svemu živom i neživom. U više navrata. I zato kada su najavili da se serija vraća, 4 godine nakon finala, nisam baš znao kako reagirati. Naravno, jedan dio od mene je počeo slaviti odmah, ali s druge strane žao mi je što ju nisu ostavili da počiva u miru. I na kraju krajeva, bilo mi je drago opet gledati poznata lica, ovaj puta u Londonu. Nije baš da je London kao lokacija nešto presudno, mogli su ga komotno staviti bilo gdje drugdje. Ali eto, htjeli su se maknuti iz Amerike, a opet nisu htjeli ići tamo gdje se ne priča engleski. Iako po samom vizualnom stilu, ocrtavanje Londona je ispalo puno sličnije zadnje dvije (sedmoj i osmoj) sezoni koje su se odgiravale u Washingtonu i New Yorku, ali fali mi onaj stari, grubi, prljavi, sunčani L.A. iz ranijih sezona. Ako ništa drugo, ovaj put su bar za stvarno išli u dotični grad, a ne greenscreenali eksterijere.
Što se tiče priče, nema tu previše za raspravljati. Teroristi napadaju Englesku (čitaj: Ameriku), Jack Bauer je izišao iz sjena i mora spasiti dan u 24 sata (Lol zapravo je 12 sati, ali naprave i 12-satni time jump 5 min prije kraja da imaju razloga još uvijek zvati seriju
24 
). Šablonizirano, izlizano, ali i bome savršeno. Dobro, realno je daleko od savršenog, ali dobio sam napad nostalgije čim sam upalio prvu epizodu, pa očito imam teške predrasude prema seriji. I isto tako vjerujem da će biti dobra svakome kome je bila dobra i prije, a možda i ostalima koji samo traže nešto dobre akcije na televiziji, sada kada su malo sve to stegnuli i skratili.
U međuvremenu, sa
Friendsima došao do kraja pete sezone, odnosno do polovice serije.