The Guard [2011]Nakon
Calvaryja morao sam pogledati i ovaj Iriski odgovor na
Hot Fuzz. Gleeson opet briljira i hebeno je urnebesan. Scene tipa mjesto zločina sa početka i Don Cheadleova prezentacija su 10/10, skoro sam se upišao od smijeha. Pred kraj smanje komediju i pojačaju neku čudnu ozbiljnost, i to mi malo smeta, kod takvih situacija se uvijek osjećam malo prevareno i navućeno, no i dalje se radi o iskustvu s određenom razinom kvalitete. Ne bih baš rekao da je ovo nešto što svi baš MORAJU pogledati, ali ako ulovite vremena samo naprijed. "Hrvati više nisu nogometaši kao nekad."

Bottle Rocket [1996]Bilo bi i vrijeme da prođem i kroz Wes Andersonov opus, i za sada sam zadovoljan. Iako je to vjerojatno njegov "najobičniji" film koji je ikad napravio, i dalje ima čudan, blesav pristup. Od negdje sredine pa nadalje, a posebno na kraju je fenomenalan, namet epocionalan, klimaktičan, počne dosta sporo. Wilsonovi (Owen i Luke) jako dobri.
Jack Reacher [2012]Jako mi se svidio, puno više nego na prvo gledanje. Valjda zato jer sam znao što očekivati, pa me nije malo zadesilo izrazito spor, ali nikad dosadan razvoj radnje. Akcijske scene, koliko god rijetke bile su savršene, stvarne, 0% CGI i nema nikakve iritantne muzike u pozadini tako da sam i više nego zadovoljan sa McQuarrieom kao redateljem nove
Nemoguće Misije. Tom rula. I Duvall. I Herzog. Pikeovica ne rula, čudna je sva i fejk. I zajebali su se što su odmah na početku pokazali odgovor na pitanje koji Tom pokušava odgonetnuti kroz ostatak filma. Okej, razotkriva se taj uzročno-posljedični slijed događaja, ali faktor iznenađenja za gledatelje je 0 u trenutku "velikog otkrivenja".
Rushmore [1998]Sljedeći Wesov film, malo slabiji od
Rakete ali prektički vrlo dobar. Opet istražuje malo čudnu tematiku, o petnaestogodišnjem učeniku Rushmore akadamije koji se zaljubio u profu od 30 godina. I onda se još natječe sa Bill Murrayom oko nje. Hah. Sav je nekako blago depresivan, možda zato jer je stalno oblačno u filmu. Ili je možda oblačno zato jer je film sam po sebi depresivan? No bez obzira na to, jako često utilizira te Andersonove suptilne "he he" (A ne "ha ha") štoseve koji potenciraju apsurdnost likova i zapleta. Schwartzman fenomenalan ako se uzme u obzira da je ovo prva stvar u kojoj je ikad bio.
The Avengers [2012]A što da kažem...? Zabavan je, tu nema nikakve zamjerke, ali nakon trećeg gledanja ne bih ga nikako dizao u neka nebesa superhero žanra i/ili akcijskih filmova 21. stoljeća Nije baš "samo akcijski" film, ali nije ni SF, no bome niti čisti fantsy. Ostavit ću pametnijim i zainteresiranijim ljudima da lemetiraju o tome. Ajmo reći daj je dobro napisan, ali režija mi baš nije
tu. Iako je veliki napredak u odnosu na
Serenity, i dalje mi nema potpuno tu neku filmoliku kvalitetu. I koji će racku Black Widow u filmu? Ona paše u recimo
The Winter Soliders koji cilja na neki Clancyjevski spy triler, ali tu nikako. Nezz, bilo mi je smješno gledat ju veđu ostalima kako stoji tamo i puca iz svoja dva pišotalja. LOL. RDJ naravno daleko najbolji od svih.
The Royal Tenenbaums [2001]U transu sam sav, ovo je savršeno. Ovdje baš do krajnjih granica briljira ta Wesova kombinacija gorko-slatko, tragično-smiješno. Potpuni izljev emocija, skroz mi je pala žešća tugica kad ovaj
igra tenis pa je sav nikakav jer je Gwyneth došla sa novim mužem Billom Murraom, ili kad
se pokuša ubit u kupaoni, ili kad
stari Tenenbaum umre.. Cast odličan, posebno Hackman i Luke Wilson koji ne vjerujem da će ikada biti boji nego je ovdje. Soundtrack je također prikladno melankoličan i samo filmu daje ješ jednu razinu kvalitete.
Tammy [2014]Loše, loše, jako loše. Nadam se da će jednog dana ta Melissa McCarthy shvatitit da nije toliko smiješna koliko misli da je, i da igranje iste uloge 7 puta za redom nije talent. I sad ne samo da ih igra nego i piše, Bože pomozi.

I glup je film u tri p***e materine, tj. njegovi likovi. I ne na neki Forrest Gump nevini-slatki način nego su baš potpuno retardirani i govore gluposti koje nikom ne bi izletjele iz usta da je i na najtežim drogama. Jenako toliko je i dosadan, bez obzira na trajanje od <90min.