Monsters University (2013)Skroz okej i gledljivo, ali neimpresivno i malo rendom.
Možda će glupo zvučati, ali fali taj neki Pixar potpis.
Mislim, Pixarovi crtići uglavnom imaju savršen flow i pacing, recimo, dok je ovdje to baš nekako meh. Stane, pa krene, pa opet stane...
Likovi su isto malo drljavi jer su pisani "unazad", al prequel je pa sam to nekako i očekivao.

Humor je kod njih inače smiješan ili bar simpatičan, ali ovdje par puta fejla. Čak bude malo cringe.
Al ae, uz sve to je i dalje skroz gledljiv, zanimljiv i lep.
Dobro izgleda. Baš nekako vizualno bogato jako. Na trenutke vizualno čak bude dosta mračan i sumoran,.,.,
U biti ne kužim zašto su počeli raditi toliko nepotrebnih nastavaka. Nastavak Monstersa baš nije bio potreban. Carsa još manje. A najavili su i nastavak Finding Nemoa.

GLUPI PIXAR OMG
E da, kratki film
The Blue Umbrella je bio dosta simpatičan.
Neki dan je u nekom topiku sunđir tražio trilere i rekao da ne želi Hičkoka. Što me natjeralo da odem na njegov IMDB pejđ i pogledam što još nisam gledao, a da je imalo privlačno. Onda sam skužio da sam baš dosta tih filmova gledao, ali jako davno i da bih zapravo skoro sve mogao opet pogledati koliko ih se slabo sjećam.
Pa sam pogledao
North By Northwest (1959).
Dosta stvari sam se prisjetio čim sam krenuo gledati, ali svejedno mi je dosta rulao.
Dobro režiran i ima solidan scenarij bez nepotrebnih gluposti. Plus, likovi su zapravo inteligentni, što je očito postalo passe u nekim modernijim trilerima. xDD
U biti je odličan i većina zamjerki se mogu opravdati jednostavno time da je film iz pedesetih.
Potjere i akcijske scene su jako flat i nezanimljive, ali ono... očekivano, nez.
UGL, odličan, ali nije mi najdraži Hičkok.