Inherit the windMladi i pespektivni profesor poučava djecu o teoriji evolucije... No to se većini mještana ne dopada i mladi se čovjek u kratkom roku nađe na sudu i tu počinje pravi mali šou dvojice odvjetnika.
Jako dobar i provokativan film(pogotovo za godine u kojima je snimljen). Posebno se ističu Fredrick March i Spencer Tracy u ulogama dvojice odvjetnika koji su spremni na sve nebi li dobili slučaj. Baš su impresivno odglumili.
Dick York mi je bio pomalo iritantan u svojoj ulozi ekstra-super-mega popularnog i kvalitetnog novinara koji je uvijek na pravom mjestu u pravo vrijeme... Kao što to obično biva sa novinarima, jelte

Film ipak malo predugo traje, ali je dobro režiran(nema dosadnih ni zamornih djelova). Prava sudska drama koju bi svakako preporučio svima koje takav tip filma zanima. Jer može se reći da se ovdje ismijava/kritizira puno toga: Od naivnosti i lakomislenosti čovjeka kao takvog, besmislenost ovakvih sudskih postupaka, krščanski fanatizam koji doodi do nepotrebne mržnje itd...
Sve u svemu, čvrsta osmica!
Ocjena: 8/10Now you see meZanimljivo, na momente spektakularno i dojmljivo filmsko djelo. No ipak, nije me oduševio. Dapače, moglo je to i moralo još bolje.
Dosta obrata i zanimljivih dijaloga proteže se kroz ovaj film. Glumci sasvim solidno odradili svoj dio posla. Jedino me malo iritirao francuski naglasak Melanie Laurent, ali žena je toliko seksi da joj je sve oprošteno...
Naravno da je moralo biti romantične sladunjavosti u filmu, mada sam se nekako nadao da je neće biti jer je uistinu bila nepotrebna i samo je pokvarila cijeli dojam.
Soundrack mi je bio onako dojmljiv na momente, ali trebalo bi ga poslušati u miru da steknem ukupni dojam.
Dobar film, ali ništa više od toga...
Ocjena: 7/10
TranceJako dojmljivih i napetih prvih dvadesetak minuta filma s vremenom se počelo pretvarati u dosta kompliciranu i smušenu priču koja ima dosta obrata. No to nije napravljeno kvalitetno pa je samim time film bio dosta težak i mučan za gledanje u pojedinim dijelovima. Stekao sam dojam da je više ljudi režiralo i montiralo pojedine dijelove filma i to se onda na brzinu sklepalo u jedno filmsko dijelo. A to nikada ne može ispasti dobro.
Film neću proglasiti katastrofom, to nikako. Ali nije na razini na kojoj je mogao/morao biti s obzirom na odličnu glumačku postavu i samu ideju.
Rosario Dawson jebozovna do maksimuma(u jednom kadru ju imamo priliku vidjeti potpuno golu od glave do pete). James McAvoy dobro nosi film i mislim da je spreman za glavne uloge u vrhunskim filmovima. Vincent Cassel standardno upečatljiv i nabrijan. Baš je kao stvoren za ulogu koju je igrao.
Ocjena: 5/10Good night, and good luckNajčešće izgovorena rečenica u samom filmu je ujedno i sam naslov filam. Ugledni i priznati novinar Edward R. Murrow želi srušiti senatora Josepha McCarthya sa pozicije. Naravno da tu ima udaraca ispod pojasa i optužbi koje nemaju nikakve osnoce niti smisla. David Strathairn maetralan u glavnoj ulozi(šteta što ga nemamo prilike vidjeti u više filmova).
Vidi se dsa si je Clooney dao truda oko samog filma, sve je tu napravljeno na visokom nivou. Ali ja sam ostao nekako ravnodušan prema cijeloj priči i samom filmu. Nije me uspio zaintrigirati kao
Frost/Nixon(film porilično slične tematike).
Možda sam prekritičan, možda nisam dovoljno dobro doživio film, moguće je tu jako puno tih moždanja...
Ocjena: 6/10