Hitman (2007)Nije uopće toliko loš koliko ga je kritika popljuvala. Štaviše dobar je, pogotovo ako ga uporedimo sa novim Hitman filmom. Logično da nismo mogli od Hollywooda očekivati da vjerno prenese Hitmanovu filozofiju na filmsko platno jer bi takav film za 99% gledalaca koji očekuju brzu akciju i dosta eksplozija bio dosadan. Ali mislim da su napravili dobar kompromis, zadržavajući Hitmanove glavne prepoznatljivosti (inzistiranje na silent assassin pristupu, kreativne egzekucije, prerušavanje, prepoznatljive poze sa pištoljima i način držanja snajpera dok vreba plijen, hladan pristup naizgled lišen emocija... Ave Marija). S druge strane Hollywood je dodao svoju šuplju radnju i standardnu žensku pratilju da bi privukli i žensku populaciju, te veći naglasak na akciju u odnosu na silent assassin pristup. Iako nakon zadnje Hitman Absolution igre priča, ženski lik i emocionalna strana Agenta 47 više ne izgledaju toliko suvišne. Sve u svemu poprilično sam zadovoljan, kao akcijski film je odličan, kao Hitman film i ne toliko ali od koga je i ovo je dobro.
7Hitman: Agent 47 (2015)Još nakon prvog trailera sam znao da ovo ne planira da bude Hitman film i zato ga kao takvog nisam ni posmatrao. Umjesto metodičnog ćele koji iz sjene eliminira mete ovdje imamo slabo obrijanog ćelu koji preferira Rambo-pristup. Hitman mitologija je narušena i po većini ostalih aspekata. Prema tome kao fan Hitmana nikako ne mogu biti zadovoljan, ovo je dosta lošije od prvog Hitman filma (a ni on nije savršeno prenio Agenta 47 na filmsko platno). Međutim, ako ga gledamo kao običnu akciju dobar je i zabavan film. Mislim da bi mnogo bolje prošao i kod publike i kod kritike da nema "Hitman" i "Agent 47" u nazivu.
6The Witches (1990)Porodična avantura o dječaku koji se igrom slučaja nađe u hotelu u kojem se održava vještičja konferencija. Gledao sam ga već par puta kao klinac i ostao mi je u finom sjećanju a ni ponovno gledanje nije pokvarilo taj utisak. Doduše efekti su pomalo smiješni gledano sa današnjeg aspekta ali onaj šarm po kojem se sjećam ovog filma je i dalje tu.
8Ant-Man (2015)Marvel ne griješi u svom poslu, svaki njihov film me podjednako oduševi tako i Ant-Man, za kojeg nikad prije nisam čuo, sam znao da će biti odličan i tako je i bilo. Zanimljiv super-heroj, dosta drugačiji od većine ostalih, standardno marvelovski dobra akcija prožeta suptilnom dozom humora, vrsni glumci... sve je na svom mjestu i nemam nikakvih zamjerki. Avengersi će biti još jači

.
9