HCL.HR

Jesu li igre preskupe?

  • 53 Odgovora
  • 17071 Hitova
*

Hrv4tin4

  • Gost
Odg: Jesu li igre preskupe?
« Odgovori #15 : 25. Svibanj, 2015., 13:53 »
Ma nije ni tolko stvar u tome navedene se stvari isprave patchiranjem, problem je meni osobno što je jedan GTA V 60€ (za ono što nudi opravdano) dok brojni SP only naslovi u trajanju jedva 10 sati imaju istu ili malo nižu cijenu. Radi se novim naslovima naravno. No općenito smatram da bi sp only igre i naslovi koji znaju da ne nude štajaznam 800 sati gameplaya trebali imati nižu cijenu nego igre s mrežnom komponentom.

Vidiš, meni je problem. Problem je ako ja dam 40 ili više € za igru koju ne mogu igrati radi njih. Ista stvar je kada kupim automobil očekujem da radi i vozi bez problema i servisa u prvih par mjeseci. Al k vragu očekujem to i od miksera koji kupim za 100kn...
To što rade nije u redu i to ne treba opravdavati. Nitko od nas ne želi kupovati poluispravne proizvode ili se varam?!?

Što se tiče igara s hrpom nsatvaka, u mojim očima, jedino pošteno rješenje je nuđenje većih popusta ljudima koji već imaju neki od prijašnjih nastavaka. Po principu za jedan nastavak 10%, 2 nastavaka 15% i itd...
Neki developeri su to također već napravili, pa je tako Witcher 3 za one koji su imali oba nastavaka bio nešto jeftiniji (ne sjećam se više točno koliko).
Istu stvar su napravili i sa State of Decay. Ja imam igru sa svim DLCovima i imam popust na remake od 33%. Što je čisto fer, ali ne bih ju uzimao, jer je zapravo to ista igra.

Odg: Jesu li igre preskupe?
« Odgovori #16 : 25. Svibanj, 2015., 14:02 »
zašto bi to bilo jedino pošteno?

*

Hrv4tin4

  • Gost
Odg: Jesu li igre preskupe?
« Odgovori #17 : 25. Svibanj, 2015., 14:06 »
Od cijelog posta si se ulovio jedne fraze...

Ima tu 100 mogućnosti. Meni osobno taj model nije ni bitan kada takav tip igara i ne kupujem u pravilu. Ali bilo bi lijepo vidjeti takav ili neki drugi model popusta, zar ne?
Gledajući samo AC serijal koji na godišnjoj bazi izbaci igru i onda ju masno naplati, a još k tome kakav debakl imaju s optimizacijom (ne samo u AC, nego i u drugim Ubi igrama)...
Ixy, volio bih čuti i tvoje mišljenje.

Odg: Jesu li igre preskupe?
« Odgovori #18 : 25. Svibanj, 2015., 14:22 »
kakve ima veze što ac izlazi svake godine nez. izlaze i nastavci filmova svake godine pa ne plaćaš manje jer si gledao prošli nastavak lol.


moje mišljenje? igrice nisu preskupe.  :faca:

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: Jesu li igre preskupe?
« Odgovori #19 : 25. Svibanj, 2015., 14:46 »
Ma nema pravila, cjene koje su sada su neki standard i taj standard traje godinama i ostace godinama, i svi pokusavaju hvatat taj standard, al samo ce najbolji i najjaci opstat...tako da neka se trude i bore, najjaci opstaju tako e uvjek i u svemu, zakon prirode..da nije preskupo, je....al samo gledajuci sa nasega standarda i pojedinca opcenito..da imas lipu placu od 1000 eura nebi mi mjesecno bija problem izdvojit 500 kn za igru, al ako imas 4000 onda tih 500 kn znaci razliku izmedu gladovanja i igranja...jednostavno prica moze trajat danima, al na kraju se sve svodi na pojedinca i njegove prioritete...

*

virty

  • ***
  • 812
  • Xbox: Muskarcina
Odg: Jesu li igre preskupe?
« Odgovori #20 : 25. Svibanj, 2015., 16:17 »
Dosta utiče i način na koji je zamišljena igra, ako je većinom SP igra bez ikakvih modova u MP, teško da će se ko odlučiti da kupi igru :ne: (jer mu je lakše piratizirat, skine igru, odigra i izbriše je).
Mene jedino zanima SP, ne smeta mi MP komponenta, ali je ne igram. Dapače, skoro svi prijatelji i poznanici koji se bave ovim hobijem, isto kupuju igre radi SP. Naravno, MMORPG kupujemo, ali to je drugi par postola. Piratiziranje ne podržavam u nikakvom obliku niti izlici tipa: samo ću probat kakva je pa ću možda kupit" :chair:
Onda bi po tebi AC: Unity trebali kupiti?! Treba piratizirati igre koje su napravljene samo da bi pokrale ljude i dale minmalno para a tražile maksimalno. Ja protiv AC: Unity nemam ništa sem toga što je polu-proizvod za koji se traži 50+ evra... AC: Unity jeste zanimljiva igra ali po meni nije zaslužila da se po takvoj ceni prodaje!
To je naopako razmišljanje tipično za ove prostore. Ako nešto nekome ne valja, treba piratizirati. Ako ti AC Unity ne opravdava cijenu, jednostavno, ne kupuj. Najlakše je piratizirati te imati razlog :solidus:

*

snowblind

  • Suradnik
  • ******
  • 9339
Odg: Jesu li igre preskupe?
« Odgovori #21 : 25. Svibanj, 2015., 16:28 »
A što tebi točno smeta ako netko piratizira? Jel ti imaš sve original u kući?

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: Jesu li igre preskupe?
« Odgovori #22 : 25. Svibanj, 2015., 16:37 »
Piratstvo je sveprisutno, i vecina piratizira i skda piratski sadrzaj jer je nemoguce da bi ikad u zivotu uspjeli odigrati sve igre koje zele bez piratstva...Ja osobno ne podrzavan piratizam, al cili zivot san skida sve sa interneta sta san tija..Zasto? Odgovor je jednostavan, na internetu je, nalazi se tu ko i bilo sta drugo i dok je tu i dok ga bilo ko moze koristit i ja cu...Iako normalno to smatran jadnim i glupim, al problem je njihov oni ga moraju rjesit, do tada ja na to gledan isto ko da je skroz normalno, sta i je danas skroz normalno....Sto je ponudeno uzmi...Normalno kad bi ima dovoljno novaca za kupovat prave igre kupovao bi ih s guston, al posto neman necu ostat zakinut za milion naslova, i ovako san vec zakinut sa PC u zadnjih 15 godina kupija 2 potrosija 12 000 i to je ono ajme, a nemogu pola stvari ni upalit..I kad san moga kad je bia novi, bilo je na low sve namisteno od novih igara..A ogromni san fan igara, gaminga i svega sta ide sa tim...Sad san uzea ps4 i gust mi je sta san u 5 mjeseci odigra 2 igre samo, al obe orginal predivan osjecaj...Al u 5 mjeseci samo 2 igre...uzas

*

iJerkOffJedenTag

  • *
  • 123
  • FPS, Sandbox, Sport i Avanture.. <3
    • Twitter @iBlindHD
Odg: Jesu li igre preskupe?
« Odgovori #23 : 25. Svibanj, 2015., 17:18 »
Ja za "retail price" kupujem samo igre tipa Cod, Fifa, Gta, Battlefield, Need for speed ... igre koje kanim dugo igrati i zadržati .. :clap:

Ostale igre tipa Witcher, Bloodborne, Tomb Raider, itd. uzmem korištene, pređem, i prodam ili mijenjam dalje :piva:


To naravno radim na PS4 .. na PC nema korištenih igara zbog servisa tipa steam, origin, uplay, itd.. Tamo uzimam igre koje budu na popustu .. Npr. Skyrim legendary edition sam na steamu pokupio za 10€.. 3.5€ se mogla uzeti normalna verzija .. takve popuste pratim i iskorištavam :hug


*

iJerkOffJedenTag

  • *
  • 123
  • FPS, Sandbox, Sport i Avanture.. <3
    • Twitter @iBlindHD
Odg: Jesu li igre preskupe?
« Odgovori #24 : 25. Svibanj, 2015., 17:21 »
A što tebi točno smeta ako netko piratizira? Jel ti imaš sve original u kući?

Ja imam .. Ne samo zato sto živim u Njemačkoj gdje daju kazne od 500 do 2000 € svaki put kad te uhvate da "skidaš" .. Imao sam originale i kad sam bio u Hrvatskoj .. Smatram da je piratiziranje krađa !

Samo sam par puta skidao ilegalno.. prije par godina .. skidao sam neki stari album koji se vise nije mogao kupiti .. (ne sjecam se koji tocno.. mislim da je bilo od The Doorsa)


*

disc0

  • *****
  • 3274
Odg: Jesu li igre preskupe?
« Odgovori #25 : 25. Svibanj, 2015., 17:39 »
Ah kad spominjete piratluk i internet... uvijek se sjetim kada sam davnih dana igre kupovao na disketama.
3,5kn po disketi i to mojoj, tada su jos bili CD ripovi, npr NFS je bio na kakvih 20ak disketa ali bez filmica i mozda cak i muzike. Za neke igre je postojao Movie i Speach pack, npr Fade to black.
CD-i su imalo 650mb prostora, a moj cijeli HDD je bio 425mb :mrgreen: Tako da su te igre zapravo bile okljastrene, a sto je bilo najgore ja sam u to doba bio uzasno fasciniran tim filmicima u igrama, ai govor je bio SF za to vrijeme. Kasnije sam dobio CD-ROM i sjecam se da je kostao kakvih 500DEM, ajme srece i veselja. Samo je tada prazan CD kostao 120+ kn, a friganje cca 200kn. Ali na tom jednom CD-u bi dobio barem 20+ igara (EDIT: sad malo gledam i zapravo je bilo 50+ igara) :thumbs:

A PS1, kupis 5 CD-a, 6-i gratis :mrgreen:

A danas samo skines s neta...

Dakle, ja sam oduvijek kupovao igre :mrgreen:
« Zadnja izmjena: 27. Svibanj, 2015., 16:13 Disc0 »
3DS FC: 4768-7805-4966
PSN: DiSkAcH

*

Wyzard

  • Administrator
  • *******
  • 16146
    • HCL.hr
Odg: Jesu li igre preskupe?
« Odgovori #26 : 25. Svibanj, 2015., 18:01 »
Vjerujem da će jednog dana, za nekih 20-ak godina barem, kad skroz zaživi streamanje igara, biti bolja situacija. Vjerujem da će prva tvrtka koja ponudi model virtualne igraonice - da npr. daš sitno 5-10 kuna i imaš sat-dva za igranje svega što je u ponudi, zgrnuti masne pare. Od toga se može napraviti pretplatnički model, po uzoru na netflixe i koješta... OnLive je jedno vrijeme išao s tim, ali je bio daleko ispred svog vremena, i tehnologije. PlayStation Now je još uvijek više ideja nadopune negoli išta drugo - jer ne streama aktualne igre.

Jednog dana bi to moglo stabilizirati situaciju malo. Ionako  dosta ljudi danasgleda početak igre na  nečijem streamu prije nego odluči hoće ju kupiti. Na ovaj bi način to simbolično kompenzirali i dobili iskustvo iz prve ruke. Ako ti se igra ne sviđa - dao si 5-10 kuna, kog briga. Ako ti se sviđa - ili ju kupiš cijelu ili plaćaš koliko traje. Možda bi se onda i developeri trudili napraviti zanimljivije igre. To bi mogao biti nekakav kompromis između onoga što u tekstu navodim kao igru-uslugu i igru-proizvod.

Ali naravno, godinama smo još daleko od izvedbe toga.

*

disc0

  • *****
  • 3274
Odg: Jesu li igre preskupe?
« Odgovori #27 : 25. Svibanj, 2015., 18:30 »
Ne, nebi volio da to zazivi kako treba, znaci samo bis mogao iznajmit igru, nikad kupit i imat u trajnom vlasnistvu.
Nikako mi se ne svijda ta ideja, kao ni F2P.
3DS FC: 4768-7805-4966
PSN: DiSkAcH

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Jesu li igre preskupe?
« Odgovori #28 : 25. Svibanj, 2015., 19:05 »
Igre nisu preskupe, samo je kod nas na Balkanu životni standard nizak pa se tako čini.

*

virty

  • ***
  • 812
  • Xbox: Muskarcina
Odg: Jesu li igre preskupe?
« Odgovori #29 : 25. Svibanj, 2015., 19:48 »
A što tebi točno smeta ako netko piratizira? Jel ti imaš sve original u kući?
Da, imam sve originale. Tako odgajam i svoju djecu. Nemamo 100 nepotrebnih igrara, ali sve šta kupimo, odigramo.
Smiješno mi je da moderator ovakve stranice/foruma brani piratluk, al ok, samo naprijed :thumbs:

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9