HCL.HR

Osnivanje gaming portala?

  • 3 Odgovora
  • 15688 Hitova
Osnivanje gaming portala?
« : 13. Prosinac, 2016., 20:06 »
Pozdrav ljudi,
Vidim da u ovoj kategoriji drugi uglavnom reklamiraju svoje yt kanale i sl., pa bih samo postavio jedno pitanje koje je poprilično komplicirano.
Uglavnom, već imam iskustva sa gaming novinarstvom, pisao sam ranije za neke naše Balkanske portale i sve mi je to dobro išlo. Također sam već godinama duboko u svijetu gaminga, ali sada bih želio levelirati te to unovčaniti i napraviti nešto svoje osobno, na svoju ruku, te svoje znanje, zanimanje i mišljenje podijeliti sa svijetom, odnosno publikom.
Zainteresiran sam pokrenuti svoj vlastiti gaming portal, ali na engleskom jeziku. Portal kao GameSpot, IGN, DualShockers i sl. Imam već frendove koji također imaju iskustva sa gaming novinarstvom, tako da pisanje članaka, recenzija i ostaloga za nas ne bi bio problem, barem ne dok smo mali portal.
Zanima me kako to sve ide, nije problem u izradnji portala i tehničkim stvarima, već što treba sve napraviti da bi se taj "biznis" započeo, kako portali zarađuju na tome, koliko bi me sve to koštalo, i kako sklopiti suradnju sa nekim manjim ili većim firmama?
Hvala na Vašem vremenu i odgovorima. Pozz :D
« Zadnja izmjena: 13. Prosinac, 2016., 20:08 HclovForumas »

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: Osnivanje gaming portala?
« Odgovori #1 : 13. Prosinac, 2016., 20:11 »
Uhh, ne razumim se bas previse, al mislim da bit strani portal pored IGNa, GameSpota i ostalih velikana nece bit bas lako, konkuenija je preogromna..

Sta se tice novaca, pa trebali bi radit puno godina i imat puno posjeta da bi ista zaradili, nije to pisat vjesti i mislit da ce neko bas na tvoju stranicu da ih procita, moras privuc publiku itd.

Pogledaj HCL, oni imaju 10 i vise godina iza sebe i prvi su na ovom podrucju pa su mogli nesto i napravit jer su krenuli sa tim jako davno i trudili se, al sada pored svih zivi portala, YT kanala, da ti ides napravit portal i vec pricas o zaradi, sretno ti bilo.

Odg: Osnivanje gaming portala?
« Odgovori #2 : 13. Prosinac, 2016., 20:18 »
Pa što što je konkurencija preogromna? To je kao PES i FIFA, ima neko ko jednostavno ne voli PES kao što ja ne volim baš IGN, pa će se taj neko radije odati FIFI, kao ja Gamespotu. Ili netko ko ne može slušati PewDiePie-a pa ide nekom manjem youtuberu jer mu se više sviđa njegov stil ili što već. Sve ima svog kupca, svoju publiku!
Naravno, svjestan sam da za takvo što treba raditi godinama, ali interesira me sada pa sam zato upitao. Uglavnom, sve što tražim je odgovor.
A ne bi bilo loše da mi Ementaler ili neko iz HCL-a odgovori na ovakvo pitanje, ipak, kao što kažeš, 10 godina iskustva, ha? :D Samo me nemojte pljucat i vrijeđat, znam kako je to kad je već netko u nećemu uspio, pa onda ove manje i slabije ide gazit.
Svakako, hvala! :D

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: Osnivanje gaming portala?
« Odgovori #3 : 13. Prosinac, 2016., 20:25 »
Sretno ti bilo.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9