paralela je nemoguća potpuno. društvo ne funkcionira više na takav način ni izdaleka da bi se to moglo uspoređivat. 
Zašto se ne bi moglo uspoređivati?
smigl buba bezveze. Nije on bio nepopularan tada zbog nemogućnosti prijenosa informacija. 
To su gluposti. Kako bi onda njegovi sinovi bili popularniji? Oni su pronašli bolji način prijenosa informacija? 
Bio je nepopularniji jer su njegovi sinovi skladali u duhu onoga što je u to doba bilo već popularno, pa je ljudima lakše sjelo, dok je on uvodio inovacije, pa je to bilo teže prihvatiti. Ae, ovo je pomalo topik i čini se da nema veze s onim što pričamo, al samo pokušavam dokazati da popularnost i kvaliteta ne idu uvijek ruku pod ruku. Također, nemoguće je s tolikom sigurnošću (kakvu smigl kao ima) predviđati što će se dogoditi u sljedećih nekoliko godina. Pogotovo u industriji poput gaminga.
ja sam rekao da nije bio poznat svima zbog ogranicenosti prijenosta informacija u to doba. da nije stvarao nesto novo nesto drukcije da se nije isticao iz mase s drukcijim idejama i da name takvih ljudi ti bi i dan danas mislio da je zemlja ravna ploca.
Pretpostavka se krece od logickih zakljucaka u ovom slucaju slijedom dogadjaja. Od igara za 1 igraca se kretalo prvo na 2 kontrolera pa na 4 pa prvi znaci multiplayera online do danasnjih masivnih igara koje stvaraju svijet u kojem se nalaze tisuce i tisuce igraca.. nije to nesto sto mi je samo tako palo na pamet nego nesto sto se dogadja zadnjih 20 godina i sto treba samo vidjeti... sp nece umrijeti dok bude populacije koja ce kupovati sp igre ali cinjenica da se igre danas prestelavaju na mp je neupitna cak i jedan FF te jedan NFS koji su bili sinonim za sp sele jako ubrzano na MP... jer iskreno ja necu/ne mogu dati 400kn za igru koja mi nudi 20 sati igranja jer kako objasniti da jedan cs zivi i dan danas? dok je masa sp fps.ova prolazila kraj njega i padala u zaborav?
nismo se mi udaljili toliko od teme jer itekako ima smisla povezati mp dio s temom o vaznosti price u igrama... opcenito mp igre imaju losiju pricu jer nije toliko ni potrebna, treba stvoriti ugodjaj (dizajn,grafika) gameplay (inovativnost,zanimljivost) i ljudi ce sami stvarati svoje price... ako mp prevladava i naznaka je da ce potisnuti sp i slozimo se da prica u mp nije ni priblizno bitna onda je sasvim jasno da su price danas samo jedan mali + ili mali - nikako nesto sto ce odlucivati o kupnji igre...
Meni kao mp orijentiranom igracu nije jasno kako vi stekate u nazovimo to gaming evoluciji i kak vam je zabavnije halati sami doma s sobom nego s frendovima online ili na lan.u iz toga svega ispadnu lijepa druzenja, nova poznanstva, nova iskustva.