HCL.HR

OVERCLOCK AMD PROCESORA

  • 164 Odgovora
  • 70796 Hitova
*

andrash

  • Moderator
  • ******
  • 5379
Odg: OVERCLOCK AMD PROCESORA
« Odgovori #120 : 23. Studeni, 2017., 19:17 »
A kolika ti piše voltaža u hwinfo?
Eventualno možeš kemijat - snižavat po korak voltažu za tih 3.6ghz i stress testat, dignit na 3.7ghz pa tražit voltažu za to itd.
Također prije dizanja voltaže kad ti nešto ne prođe imaš opciju da podigneš load line calibration (LLC) sa level 1 na 2 npr. Nakon toga na mojoj ploči se pokazalo da je bolje dizat voltažu nego llc. Eno skinio sam si 5C (sa visokih 83C na 77C tctl) u realbenchu kad sam umjesto 1.25v i LLC5 stavio 1.275v LLC2 za 3.8ghz i stabilno nakon 30min (uvijek sav ram tamo stavim). Uzmite u obzir i da mi je ambijentalna temperatura visoka (28C)

@Mar mar

Jel to temp iz hwinfo cpu (tctl/tdie)? Djeluje mi nadrealno

@Teroxcro

Nije baš "normalno" da se sa stock coolerom i tom voltažom može 3.8ghz. Možda sam bolje prošao u silikonskoj lutriji + i bolja ploča ima utjecaj. 3.6ghz ili 3.7ghz je realnije. Također možeš pojačat malo LLC kao što sam gore pisao ili mrvicu SoC voltažu

Meni sa llc1 1.275v za 3.8ghz ne prolazi, dok sa llc2 prolazi. SoC voltaža u mom slučaju nema utjecaj (vratio sa 1.15v na auto tj. 1.1v i sa SoC llc2  na auto). To može utjecat na OC rama (kao i voltaža rama i njegove latencije)
« Zadnja izmjena: 23. Studeni, 2017., 19:22 andrash »

Odg: OVERCLOCK AMD PROCESORA
« Odgovori #121 : 23. Studeni, 2017., 20:35 »
Ja sam zadovoljan sa svojih 3.6Ghz 1.21V prezivio je 3 i pol sata prime rapeanja radi ko dusa.Nego HW monitor i HW info nisu ista stvar jel??

Odg: OVERCLOCK AMD PROCESORA
« Odgovori #122 : 23. Studeni, 2017., 21:11 »




@andrash evo slike dok sam ga malo stress testirao!nakon 25 min u prime 95
« Zadnja izmjena: 23. Studeni, 2017., 23:27 andrash »

*

andrash

  • Moderator
  • ******
  • 5379
Odg: OVERCLOCK AMD PROCESORA
« Odgovori #123 : 23. Studeni, 2017., 23:30 »
@teroxcro

Nije isto

Evo moje finalno i max za stock cooler što ću ići (3.8ghz, 1.275v, LLC2). Kasnije budem undervoltao za niže clockove (3.7ghz, 3.6ghz, 3.2ghz itd.)





Iznad očekivanja u svakom slučaju

@lordvader

Ako koristiš prime gledaj da je 28.10 verzija ili mlađi. Uglavnom OK ako je stabilno, temp. su OK
« Zadnja izmjena: 23. Studeni, 2017., 23:38 andrash »

Odg: OVERCLOCK AMD PROCESORA
« Odgovori #124 : 24. Studeni, 2017., 10:15 »
A kolika ti piše voltaža u hwinfo?
Eventualno možeš kemijat - snižavat po korak voltažu za tih 3.6ghz i stress testat, dignit na 3.7ghz pa tražit voltažu za to itd.
Također prije dizanja voltaže kad ti nešto ne prođe imaš opciju da podigneš load line calibration (LLC) sa level 1 na 2 npr. Nakon toga na mojoj ploči se pokazalo da je bolje dizat voltažu nego llc. Eno skinio sam si 5C (sa visokih 83C na 77C tctl) u realbenchu kad sam umjesto 1.25v i LLC5 stavio 1.275v LLC2 za 3.8ghz i stabilno nakon 30min (uvijek sav ram tamo stavim). Uzmite u obzir i da mi je ambijentalna temperatura visoka (28C)

@Mar mar

Jel to temp iz hwinfo cpu (tctl/tdie)? Djeluje mi nadrealno


@Teroxcro

Nije baš "normalno" da se sa stock coolerom i tom voltažom može 3.8ghz. Možda sam bolje prošao u silikonskoj lutriji + i bolja ploča ima utjecaj. 3.6ghz ili 3.7ghz je realnije. Također možeš pojačat malo LLC kao što sam gore pisao ili mrvicu SoC voltažu

Meni sa llc1 1.275v za 3.8ghz ne prolazi, dok sa llc2 prolazi. SoC voltaža u mom slučaju nema utjecaj (vratio sa 1.15v na auto tj. 1.1v i sa SoC llc2  na auto). To može utjecat na OC rama (kao i voltaža rama i njegove latencije)

https://i.imgur.com/h3ynbmv.jpg
https://i.imgur.com/8UZUSSp.jpg
https://i.imgur.com/dwTu5oe.jpg

The Freezer 33 TR is an updated version of our award-winning Freezer 33 and specially designed for the new AMD Ryzen Threadripper CPU. The base of the heatsink has been enlarged to fit the massive AMD SocketTR4 and, equipped with a BioniX F120 fan, it pushes the cooling performance further to cope with the 180 W TDP of the AMD Ryzen.

plus vrhunska pasta i nije čudo što se igra sa mojim procesorom.

*

doktor1

  • CroSimRacing
  • *
  • 1406
Odg: OVERCLOCK AMD PROCESORA
« Odgovori #125 : 25. Studeni, 2017., 12:59 »
Danas samo malo probao overclock Ryzena; samo digo klokove i voltažu bez ijedne druge radnje...
Ryzen 4 1400 / LC-CC-120 / ASRock  AB350 Pro4

[email protected]
*reko bi da senzori na matičnoj baš i ne funkcioniraju


BIOS CPU fan control:


Interijer:

« Zadnja izmjena: 25. Studeni, 2017., 13:16 doktor1 »

*

andrash

  • Moderator
  • ******
  • 5379
Odg: OVERCLOCK AMD PROCESORA
« Odgovori #126 : 25. Studeni, 2017., 16:20 »
Funkcionira ti ovo što je bitno - (tctl/tdie) - 59C max

Nego reci jel si dobio bracket AM4 odmah s coolerom (ako si nedavno uzimao) ili si morao naručivat?

Inače tko treba neki dobar cooler koji dolazi sa AM4 bracketom, a da nije preskup freezer 33 ili Fotron windale 4


*

doktor1

  • CroSimRacing
  • *
  • 1406
Odg: OVERCLOCK AMD PROCESORA
« Odgovori #127 : 25. Studeni, 2017., 16:30 »
Znam da to funkcionira...

Cooler je kupljen prije dok sam bio na AM3 platformi.
Kontaktiro sam ih i poslali su mi besplatno AM4 kit bez ikakvih troškova koji je došao kroz šest dana; oni su na poštu poslali u petak, meni je došo u četvrtak.

*

andrash

  • Moderator
  • ******
  • 5379
Odg: OVERCLOCK AMD PROCESORA
« Odgovori #128 : 25. Studeni, 2017., 16:53 »
Bome jako lijepo od njih.

Odg: OVERCLOCK AMD PROCESORA
« Odgovori #129 : 27. Studeni, 2017., 19:48 »
https://ibb.co/dGoTA6
https://ibb.co/mgo0OR

Ne znam zašto su toliko velike razlike u voltažama. U BIOSu mi je namješteno na 1.300V.
 cpu-z kaže 1,344 a hw info 1,331. LLc je na 1, sve preko toga mi je nekako previše agresivno.

*

andrash

  • Moderator
  • ******
  • 5379
Odg: OVERCLOCK AMD PROCESORA
« Odgovori #130 : 27. Studeni, 2017., 21:38 »
Zato što programi poput cpu-z pokazuju voltažu koju matična dovodi procesoru, no ne i samo voltažu procesora (koju pokazuje npr. hwinfo). SVI2 TFN je ta voltaža cpu-a, odnosno ona namještena u biosu uz određen voltage drop, koji se pak diže sa LLC.

*

doktor1

  • CroSimRacing
  • *
  • 1406
Odg: OVERCLOCK AMD PROCESORA
« Odgovori #131 : 28. Studeni, 2017., 10:12 »
Slikanje ekrana mobitelom?!?

*

andrash

  • Moderator
  • ******
  • 5379
Odg: OVERCLOCK AMD PROCESORA
« Odgovori #132 : 28. Studeni, 2017., 18:51 »
Jest da je malo offtopic, ali dečki snimite si nešto poput share-x - u biti ista stvar kao snipping tool od windowsa, samo što za razliku od njega odmah opali sliku online čim izrežete.

Također mozilla je unutar browsera imala isto takav nekakav tool samo za browser gdje odmah izrezano bude online za linkanje (zgodno npr. ako nekom predlažete konfiguraciju sa neke web stranice i sl. stvari), no međutim u novoj mozilli to ne vidim, a ne znam kako se zove tool

« Zadnja izmjena: 28. Studeni, 2017., 18:52 andrash »

*

doktor1

  • CroSimRacing
  • *
  • 1406
Odg: OVERCLOCK AMD PROCESORA
« Odgovori #133 : 30. Studeni, 2017., 09:03 »

Odg: OVERCLOCK AMD PROCESORA
« Odgovori #134 : 01. Prosinac, 2017., 13:43 »
Evo još jedna sa mobitela   :mrgreen:

https://i.imgur.com/upe9Zbf.jpg

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23