Temperature gledaj sa MSI Afterburnerom, i budi svjestan da su 2 jezgre uvijek toplije od 6-10 stupnjeva od druge dvije, meni temperature na prve dvije idu do 68 po ljeti, a druge dvije po 58-60. Opet kazem, imas grafu koja se slabo grije, na high end grafama bi ti temperature bile barem 5-7 stupnjeva vece.
Sta se tice hladnjaka koji si sada stavio je totalna glupost, taj H60 je u razini Hypera 212 koji je vise od duplo jeftiniji. Za 70 eura si mu mogao staviti ovaj koji zgazi taj H60 ko crva, a jos je i jeftiniji 12 eura.
Vidim da si pun pameti majke ti drage.
Pričaj ti šta god hoces. Od vodenih hlađenja ja kad bi birao, birao bi između Corsairovih serija za buđet iznos i NZXT ako bi baš išao na ekstremni overclock.
Corsairovo riješenje koje sam ja stavio u listu garantirano spušta temperature na 40ak stupnjeva, a u idlu čak i na 30 stupnjeva sto je izvrsno. S njime se moze ici na preko 4.5 GHz...
Ove tvoje no name marke su odličan izbor za onoga to si zeli sjebat komp

A ako bi kupovao pravu stvar onda bi to bio:
NZXT Kraken 60 Extreme
(koji bi oladio i pičku lepe matere milfare kad bi me vidila golog)Uostalom, HighEnd, tu uvaljujes nekakva no-name sranja koja nitko ni ne testira i praktički ne postoje prave recenzije. Corsairova rjesenja za vodeno hlađenje se uvelike testiraju i recenziraju od strane najvecih tech stranica...
Primjerice jedan od testova:

Taj Corsair koji sam ja preporučio je srednja klasa otprilike i ok radi.
Brandovi koji se gledaju kod hlađenja su:
Corsair, NZXT, Be Quiet, Noctua, EK, DeepCool, Enermax, Zalman, Thermalright, Scythe, CoolIT, Danamics, Cogage, i jos neki, neda mi se nabrajat.
Ali ovo tvoje je nešto što valjda postoji samo u tvojoj mašti i jedino tamo dobro radi...