Pozdrav
Evo u potrazi sa za svojim prvim laptopom pa mi je potrebna apsolutna pomoć.

Nikad nisam imao laptop niti sam imao ikakvu potrebu za njime pa mi je bilo uludno imati osim da mogu šetati po kući sa njime od sobe do zahoda pa do kauča.

Za to imamo i mobitele.

Trenutno laptop koji koristim je posuđeni jer jednostavno nisam bio u prilici priuštiti si svoj vlastiti u trenutku kad je došla potreba. A sad bih volio iskoristiti prigodu Black Friday popusta ili Ciber Monday-a.
E pa ovako onda da krenem:
1. Koji max iznos planirate potrošiti?Iznos planiran za potrošiti je u rangu između 6000 - 6500 Kn.
2. Dali plaćate u gotovini ili ratama, kojim karticama, online ili u poslovnici?Način plaćanja bi bila gotovina može u poslovnici ako je Rijeka u pitanju ili online dostava i plaćanje pouzećem.
Jer trenutno se nalazim usred Tajlandskog zaljeva pa je malo problem otići osobno dalje od Rijeke. A kao što sam napomenuo htio bih iskoristiti priliku sa popustima.
3. Za što planirate koristit laptop?Laptop primarno mislim koristiti u svrhu multimedije filmovi i serije, office. Ali isto tako bih volio u slobodno
vrijeme ako ga imam na raspolaganju ponekad proveo u igranju. Ne trazim da se sve vrti na ultra postavkama, ali na neki high
ili very high bi bilo uredu.
Laptop ili PCŠto se tiče prenosivosti laptop mi je nužno zlo jer sam na brodu pa je "malo" zgodnije nositi laptop sa sobom, iako sam pobornik
"kanti".
BaterijaSmatram da bi bilo bolje da je removable verzija pošto laptop konstanto stoji na stolu u kabini, a i kad treba mobilnost po brodu
u većini slučajeva utičnica je dostupna. Što se tiče snage baterije volio bi ne toliko za gaming, ali za film ili seriju pogledat da
može izdržati barem 3 sata. Razlog komfor kad laptop stavim bliže krevetu na stolicu, a utičnica je kod stola. Ovaj put sam imao sreće
pa našao neki produžni koji se ne koristi. Naravno ako smatrate da je i non-removable uredu poslušat ću savjet stručnjaka.
OstaloIskreno meni osobno najljepši dizajn laptopa i raspored svega je od Lenova ThinkPad. Ako može nešto u tom smjeru bilo bi lijepo, ali to
su sad finese bez kojih se može.
Možda zvuči smiješno, ali obavezno da postoji numerički dio tipkovnice.
Isto tako ako postoji neka opcija koja se može s vremenom nadograditi isto dobro iako ne znam koliko danas je to više moguće.
Eto ne znam što bih drugo pametnog rekao da sažmem izbor. Volio bih da mogu preciznije specificirati, ali nisam toliko upućen u trendove.
Isto tako
andrash sve pohvale za uvodnu objavu sa smjernicama i objašnjenjima. Sve to zlata vrijedi iako slabo plaćamo za te informacije :).

Isto tako svima vama ostalima koji sudjelujete i pomažete nama srmtnicima ili neodlučnima. Hvala vam