HCL.HR

Problem sa Lenovo Legion y520

  • 4 Odgovora
  • 2717 Hitova
Problem sa Lenovo Legion y520
« : 05. Veljača, 2019., 16:46 »
Pozdrav,

imam laptop Lenovo Legion y520, i5-7300HQ, 2.5GHz, GTX 1050 4GB, RAM 8GB i imam problem da ne mogu igrat igre na normalnim postavkama, evo tipa APEX Legends ne mogu ni na najlosijim postavkama sve trza i šteka. Fortnite se nekako vrti na isto lošijim postavkama, npr. GTA V lagano šteka na lošijim postavkama... A uvjeren sam da bi te igre trebao biti u mogućnosti igrati na normalnim i višim postavkama. Instalirao sam najnovije drivere za grafičku, napravio disk check i sve je normalno. Primijećujem jedino visok Disk Usage koji je ili konstantno na 100% ili ima spike-ove do 100% i to sam pokušao rješiti, ali neuspješno.  Pa bih molio ako netko ima ikakvu ideju ili savjet kako rješiti taj problem. Unaprijed zahvaljujem.

*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: Problem sa Lenovo Legion y520
« Odgovori #1 : 05. Veljača, 2019., 19:03 »
Ajd provjeri temperature i clock (procesora i grafičke). Pod loadom (u gamingu), možeš sa msi afterburner (settings - monitoring - označi što te zanima - show in on screen display).

Odg: Problem sa Lenovo Legion y520
« Odgovori #2 : 06. Veljača, 2019., 11:10 »
https://imgur.com/a/sb1FY5M

Jel 90+ stupnjeva i za grafičku i za procesor previsoka temperatura? Koristim Gigatechov Cooling Pad...

Odg: Problem sa Lenovo Legion y520
« Odgovori #3 : 06. Veljača, 2019., 11:55 »
https://imgur.com/a/sb1FY5M

Jel 90+ stupnjeva i za grafičku i za procesor previsoka temperatura? Koristim Gigatechov Cooling Pad...
Je. 90 stupnjeva je  puno previše ako je sustav hlađenja ispravan. Ti je to još pod garancijom?  Ako je, pravac servis. Ako nije, uff... može biti nekoliko stvari. Prve dvije najlakša za riješiti ostale, ako nisi vičan popravcima laptopa mogu biti izazovne.
Za početak, provjeri da li neki softver ili neke lude postavke u bios-u nisu iskopčale ventilatore ili ih stavile u nekakav silent mod. Pod velikim opterećenjem, ventilatori bi trebali raditi punom brzinom  već na 50 stupnjeva (trebali bi biti glasni).

Hladnjak i ventilatori su krcati prašine pa nema cirkulacije zraka. Bez rastavljanja, dobro ispuhati kompresorom sve otvore (ili komprimiranim zrakom u bočici, prije ispuhavanja izvadi bateriju iz laptopa i isključi ga sa napajanja) . Ako je moguće, probaj nekako blokirati ventilatore na početku ispuhavanja. Kasnije, izvadi blokadu. Nemoj pretjerivati sa upuhavanjem zraka na ventilatorima jer možeš oštetiti lopatice.  Mislim da bi nakupljena prašina mogla biti tvoj glavni problem. Današnji strojevi su pravi usisavači. Ovo lako riješiš :) Idealno bi bilo skinuti donji poklopac i onda detaljno očistiti hladnjak i sve otvore pomoću  usisavača i malog kista, četke, pinela. Ako se ne usuđuješ rastavljati lap, onda će intervencija "izvana" biti dovoljna.   
 
Jedan od ventilatora je riknuo i ne vrti se uopće pa nema hlađenja (služi li me sjećanje dobro, ovo bi trebao biti model sa dva ventilatora, povećim bakrenim rebrastim hladnjkom povezanim heatpipeom sa bakrenom počicom na komponenatama)  Zamjena nije komplicirana ali nabava zamjenskog  dijela je. Braća kinezi? 

Rekao bih obična zamjena paste  može pomoći ali trebaš raskopati pola laptopa da dođeš do svih komponenti.

Probušeni heatpipe vjerojatno nije uzrok pretjeranog grijanja ali ako je, ponovno, nabava zamjenskog dijela može biti izazovna.

Dobru zabavu želim!
« Zadnja izmjena: 06. Veljača, 2019., 12:04 moordrak »

Odg: Problem sa Lenovo Legion y520
« Odgovori #4 : 07. Veljača, 2019., 17:37 »
Još je pod garancijom, znači servis it is. Hvala  :D

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9