HCL.HR

Vaša konfiguracija

  • 847 Odgovora
  • 282034 Hitova
*

Hrv4tin4

  • Moderator
  • ******
  • 5769
  • Bez predrasuda
    • Steam
Odg: Vaša konfiguracija
« Odgovori #375 : 09. Ožujak, 2015., 09:00 »
Točno to sto ti mrmuscolo kaže!
BCLK bi ti laički rečeno bio broj telefona preko kojega tvoj CPU komunicira s MBO, odnosno RAM i GPU.
Ako promjenis frekvenciju na kojoj su predvideni za rad svi dijelovi = nestabilnost!

Nećeš dobiti nista, a možeš si sve sribati. Drugi puta ako želiš OC kupi k model!

*

kinaivan

  • **
  • 251
  • 60% of time, it works every time
Odg: Vaša konfiguracija
« Odgovori #376 : 09. Ožujak, 2015., 09:04 »
Ok tnx. I da vas pitam jeli pametno kupit gtx 970 sad nakon onog fijaska da ima 3.5 gb umjesto 4?
"If you think this has a happy ending, you haven't been paying attention."

*

Hrv4tin4

  • Moderator
  • ******
  • 5769
  • Bez predrasuda
    • Steam
Odg: Vaša konfiguracija
« Odgovori #377 : 09. Ožujak, 2015., 09:07 »
Je. Imam ju osobno i za 1080p i vise nego dovoljna! Duplo manja potrošnja od r9 290.
Uz to ima i veliki OC potencijal.
Jedino si malo zakasnio, jer je USD narastao na 7kn. Ja sam MSI 970 platio 2880kn, a sad je preko 3000kn...
Ali da isplati se

*

bobe

  • *
  • 53
Odg: Vaša konfiguracija
« Odgovori #378 : 09. Ožujak, 2015., 09:44 »
Da,ja san isto tia uzet 970 al poskupila je pa san uzea 290 i zadovoljan san s njon ako misliš uzet 290 nećeš falit.

*

andrash

  • Moderator
  • ******
  • 5674
Odg: Vaša konfiguracija
« Odgovori #379 : 09. Ožujak, 2015., 15:49 »
Ok tnx. I da vas pitam jeli pametno kupit gtx 970 sad nakon onog fijaska da ima 3.5 gb umjesto 4?

BTW grafa ima 4gb samo je segmentiran, tj. pola gige ima samo 1/7 brzine



Iskreno ne znam ni sam dal bih je tako olako više preporučivao. Činilo se da segmentirana memorija nije neki problem, ali oduvijek se pričalo da nije problem u fps-u nego u frametimeu (koji se ne odražava na fps).

Priča usera:

Citat:
Problems that weren't adressed here:
1. No frametimings are shown. These are what makes playing with a 970 the horror. There are some serious fuckups in the timings. You rock with 60+fps (thats 17-ms fremtimings) and bam there is a little microstutter. Look at the frametimings and yes there was a 100+ms frametiming, that's a single frame at 10fps or less. You won't notice that with the fps. You can see this even when the card uses under 3.5 GiB but only sometimes and it get's really serious if you use over 3.5 GiB.
1.5 Use a downclocked GTX 980 to compare frametimings and VRAM usage. The downclocked GTX 980 is the card that was advertised. You can see that the GTX 980 doesn't have the same issues with the frametimings, also if you force the GTX 970 to use over 3.5 GiB (You have to force it because while the 980 uses 3.8 GiB the 970 will still use only 3.4 GiB because the driver forces the card to do that) you will see that the performance degrades up to 20% compared to the downclocked GTX 980. Once again, the downclocked 980 is what was advertised.
2. That brings us to the fact that the GTX 980 uses significantly more VRAM than the GTX 970 in the same settings in the same game. No word here? Why?
3. Quite a few people have gotten a GTX 970 for SLI. And the others could upgrade to it when the fps get to low. Well now they are fucked because they have enough horsepower for 4k gaming but can only use mid settings because they can only use 3.5 GiB.

Citat:
...
Grafa ima stvarno lepe performanse, al uzdizanje u nebesa koje je doživela od novinara prilikom izlaska i razina "opreznosti" koju su svi imali prilikom izvještavanja problema mi je smiješna. Svi pucaju o nekakvom FPS-u, a ekipa se uporno žali na Frame Latency i Stuttering barem jedan kolega kojeg citiram:

"**bem ih ja glupe, el nisu mogli jednostavno isporucit grafu sa 3.5gb, a ne metat ovaj crvuljak od pol gige koji samo sranja dela i tu je 99% zbog činjenice da jer je neko u marketingu reko inžinjerima - ne 3.5gb, mora bit okruglih 4gb i sad sa svakom novom igrom ak se covjek zaigra sa eye candy pi***rijama nek me ceka ovaj usrani stutering, kaj me briga kaj mi je fps 40-50, ak ovo na oko ima osjecaj ko da je 15, a nasi uvoznici se prave kilavi."

Ovo za stutering da nisam uzivo videl, ne bi veroval.

Niti jedan test kad se pročulo za 3.5gb nije pokazivao frame time, sve dok njemački portal nedavno nije primjetio čudno ponašanje te grafičke u zadnjem total war-u
link (tko nije na ti sa njemačkim možete prebacit u google translate na eng ili hr)

Ukratko frame time

http://tinypic.com/view.php?pic=2zxxedh&s=8#.VP2wiZJUf_Q
http://tinypic.com/view.php?pic=29ymxa8&s=8#.VP2wiZK-3_Q

Također sve više igara (loši next gen portovi sa konzola troše i preko 3.5gb već na 1080p ukoliko se naravno odšilje detalji)

Citat:
http://youtu.be/PW3GdR4Gnzc?t=1m57s
http://youtu.be/MgRus2W7aN4?t=2m48s
http://youtu.be/Yq3M1LTgFcE?t=3m8s
http://youtu.be/mYrI3FAs3uE?t=5m25s (filteri još nisu do kraja)

Treba vidjeti još testova, ali gpu je postala sumnjiva da bi se samo tako lako 3 soma pljunilo. Ispada sad da ti je sigurnija kupovina R9 290 koje idu već od 2.500+ kn u nekim shopovima, te 500kn u đep (odnosno manje jer moraš više uložit u napajanje jer troši 50-60% više struje) ILI ako ti se da čekati do ljeta novu amd R9 3xx seriju za koju ima jedna dobra nova vijest - navodno neće biti niti jednoga rebranda iz prošle generacije

http://www.techpowerup.com/210453/amd-r9-390-series-to-launch-alongside-computex-2015.html
http://wccftech.com/amd-r9-300-series-not-rebrands/#ixzz3TmOwvgRS

Flagship modeli će imati HBM (ukratko brža memorija od ddr5), ali ne vjerujem da će takve biti 3 soma
« Zadnja izmjena: 09. Ožujak, 2015., 16:00 Andrash »

*

kinaivan

  • **
  • 251
  • 60% of time, it works every time
Odg: Vaša konfiguracija
« Odgovori #380 : 09. Ožujak, 2015., 23:51 »
Pitao sam unaprijed, novu graficku namjeravam uzeti na kraju ljeta, tako da mozda uzmem novu r9 seriju, samo ovisi koliko ce kostat, budzet mi je do 3500kn.
"If you think this has a happy ending, you haven't been paying attention."

*

andrash

  • Moderator
  • ******
  • 5674
Odg: Vaša konfiguracija
« Odgovori #381 : 10. Ožujak, 2015., 00:05 »
To ćeš vidjeti onda kakva će biti ponuda i cijene. Bit će sigurno dobrih za tu i osjetno manju cifru.

Odg: Vaša konfiguracija
« Odgovori #382 : 30. Ožujak, 2015., 18:53 »
moja konfiguracija:
MBO: asus a88xm-a
CPU AMD athlon x4 860k
RAM: transcend 4gb ddr3 1600mhz
HDD: WD blue 500gb
PSU: fortron raider 750w
GPU: XFX radeon r9 270
Zalman z1
MONITOR: Benq gw2255

planiram dodati još 4 gb rama kad skupim pare
« Zadnja izmjena: 30. Ožujak, 2015., 18:58 kristijan6 »

Odg: Vaša konfiguracija
« Odgovori #383 : 30. Ožujak, 2015., 19:08 »
moja konfa:
mbo: ASrock 970 extreme3 r2.0
cpu: fx 6300
gpu: xfx r9 280
ram: 8gb
hdd: 100gb
psu xilience red wing 580w
planiram kupiti fx 8300. Isplati li se?

*

iwan22

  • n00b
  • 1
Odg: Vaša konfiguracija
« Odgovori #384 : 31. Ožujak, 2015., 12:04 »
moja konfa:
cpu: A10 5800K
mbo: asrock fm2A88x extreme 4+
gpu: MSI r9 270x gaming 4 GB
ram: 12 gb
hdd: 320 gb wd blue
napajanje: fsp raider 750 w 80+
case: akyga gaming aky008bk

sta kazete ?
 novi sam ovdje i moze molim okvirno cifra koju mogu traziti za njega hvala na pomoci

Odg: Vaša konfiguracija
« Odgovori #385 : 31. Ožujak, 2015., 12:29 »
iwan22 mogao bi dobiti oko 4000kn.

*

haton

  • *
  • 37
Odg: Vaša konfiguracija
« Odgovori #386 : 31. Ožujak, 2015., 14:59 »
Dobio sam komp nedavno,prije nisam imao pa se bas i ne kuzim previse ,i
AMD radeon hd 6600
8gb rama
Pentium dual core 2.70
Zanima me koje igre mogu igre na tome.

*

Hrv4tin4

  • Moderator
  • ******
  • 5769
  • Bez predrasuda
    • Steam
Odg: Vaša konfiguracija
« Odgovori #387 : 31. Ožujak, 2015., 15:02 »
moja konfa:
cpu: A10 5800K
mbo: asrock fm2A88x extreme 4+
gpu: MSI r9 270x gaming 4 GB
ram: 12 gb
hdd: 320 gb wd blue
napajanje: fsp raider 750 w 80+
case: akyga gaming aky008bk

sta kazete ?
 novi sam ovdje i moze molim okvirno cifra koju mogu traziti za njega hvala na pomoci

Ne bi dobio 4000kn...
Nemoj takve stvari pitati na forumu, jer nikada nećeš dobiti dobar odgovor... Znači najsigurnije ti je malo potražiti po internetu i vidjeti kakve su cijene novih djelova i kakve su cijene tih djelova po njuškalu.

Onda zbrojiš cifru i nađeš dobru cijenu s kojom ćeš biti zadovoljan.

4000kn ja ti složim novo računalo sa svim garancijama sa fx6300, dodatni cooler, Zalman Z3 kućište, Forton Hyper 500w, R9 270x, 8GB RAM i itd...

Ali ovo ima garanciju i svi su dijelovi novi. Ovisi i koje točno rame imaš i itd...

Znači baci se na posao i traži, pa ćeš na kraju i naći ;)

*

andrash

  • Moderator
  • ******
  • 5674
Odg: Vaša konfiguracija
« Odgovori #388 : 31. Ožujak, 2015., 15:11 »
Haton prvo saznaj koje točno komponente imaš (speccy i sl.) jer HD 6600 može biti HD6670 ddr3 i ddr5..., koji točno procesor i sl.
Zatim si fino googlaj ime igre koja te zanima + system requirments (za zahtjeve). Ako se specifično ne navodi tvoja grafička, uspoređuj dal si "unutra" sa napisanim grafičkama prema ovoj rang listi

8gb ram ti je dosta za svaku igru, procesor ovisi o kojem se radi (jedino dragon age 3 ne može pokrenuti dual core), te možda nekoliko igara radi loše (watch dogs, star citizen i sl.)

*

delboy

  • n00b
  • 1
Odg: Vaša konfiguracija
« Odgovori #389 : 03. Travanj, 2015., 12:00 »
šta mislite jeli mogu s ovom grafičkom pokrenut Titannfall

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21