Pozz
E ovako prije par dana otvorio sam temu o spajanju vodenog, ugl vodeno sam kupio, stavio u komp i postoji problem
Znaci ovako, kupio sam Cooler master seidon 120v verzija 2, novo zapakirano hađenje nikad otvarano.. Imam procesor i3 4150 3.5 ghz (1150 soc) na ASUS H81M-PLUS maticnoj
Hlađenje sam stavio u komp, pumpu povezao na cpu_fan, ventilator spojio na cha_fan (push sistem, znaci vent puse kroz radiator) i temperatura procesora mi potpuno ista kao i sa stock coolerom, bilo na desktopu dok ne radim nista (30-35 stupnjeva) ili dok pokrenem strestest (55-60 stupnjeva)
Sto se tice postavljanja vodenog bloka postavljen je 100 posto tocno, termalnu pastu sam stavio sto sam dobio sa vodenim ali par sati nakon toga frend je rekao da ima malo bolju pastu (cooler master pasta) pa dok sam izvadio blok i onda vidio sam da je pasta ravnomjerno razmazana po procu tako da i to je drugi razlog iz kojeg znam da je blok bio kako treba.
Izvadio sam blok, ocistio, stavio tu pastu od frenda, blok vratio na mjesto 100 posto tocno, palio komp i temperatura opet ista.. (kolicina paste je bila kao zrno od rize, mozda mrvicu vise)
Znaci do instalacije bloka nemoze biti nikako jer je 100 posto postavljen kako treba, do paste nije kada je kvalitetna pasta od 60-70 kuna gore, jedino dali ima veze povezivanje struje od pumpe?
Dali pumpa na cpu_fan ne radi kako treba, makar se ona cuje da radi bez ikakvih cudnih zvukova
Danas cijeli dan ludim, nisam vise pametan sta i kako, samo znam da nemoze biti ista temperatura sa stock coolerom i vodenim
Molim pomoc