HCL.HR

Laptop problemi

  • 6 Odgovora
  • 7468 Hitova
Laptop problemi
« : 16. Siječanj, 2018., 12:49 »
Hej ekipa.

Imam jedan problem. U planu mi je na moj 3.5-4 godine stari, ali još uvijek odlični i funkcionalni Lenovo laptop instalirat Windows 10 OS, a tu onda nastaje problem. Znači, moja mama je zaboravila lozinku od administratovog računa (ona se služila tim računom, ja sam trenutno na 'Guest') i koji god software, pa tako i OS, pokušavam instalirati, traži password od administratora...

Važno je napomenuti da ovaj laptop još uvijek šiba Windows 8.1, sa kojim je došao i tvornički.

Ne mislim da je problem nešto veliki, za nekoga tko zna što treba učiniti. Inače imam iskustva s instaliranjem raznih operacijski sustava, riješavao sam to tako što bih otišao u BIOS koji je imao svoju prečicu (F12-Delete, F2 ili slično, ovisi o računalu), ali sa ovim Lenovo laptopom koji pokreče osmicu to tako ne funkcionira, nažalost.

Hvala svima na pomoći.  :clap:


Odg: Laptop problemi
« Odgovori #1 : 16. Siječanj, 2018., 13:11 »
Okej, u prošloj temi koju sam u otvorio u kategoriji 'Software', naveo sam kako mi je laptop, iako 3.5-4 godine star, stvarno u odličnom i funkcionalnom stanju, i je, ali samo na punjaču...

Radi se o Lenovo (nemam pojma šifru modela, ali nije ni bitno) laptopu, koji radi baš kao i kompjuter, samo kada prima struju preko kabla, a kada se kabal (punjač) išteka iz struje, laptop se skroz ugasi.

Problem je u tome što se baterija od laptopa uopće ne puni, znači jučer sam ga ostavio 6 sati na punjaču i kada sam se vratio kući, baterija je još uvijek bila na doslovno 1%...

Znam da su punjač i laptop povezani jer svijetli lampica i vidim ikonu u donjem desnom kutu, tako da nije da možda nije povezano.

Punjač radi (logično), ali ne znam jel onda problem u bateriji? Gledao sam po eBayu ima originalnih baterija za oko 30 dolara, evo link tek tako ako nekome posluži: http://ebay.to/2mIzkWy

Hvala svima na pomoći.  :clap:


*

shelob

  • **
  • 152
Odg: Laptop problemi
« Odgovori #2 : 06. Listopad, 2018., 16:21 »
Pozdrav ljudi, dogodio mi se problem s laptopom kojeg trenutno koristim (Lenovo Ideapad 700-15isk). Problem je taj da mi se dio na kojemu mi se nalazi ekran na neki način odvojio od ostatka laptopa, kao i da mi se plastika koja se nalazi ispod ekrana odvojila od njega. Prije otprilike dva tjedna primjetio sam da mi laptop pri otvranju i zatvaranju škljoca, a danas kad sam ga išao zatvoriti dogodilo mi se gore navedeno. U nastavku vam prilažem slike te se nadam da mi možete pomoći oko toga što napraviti.

Laptop sam kupio prije godinu dana i garancija vrijedi još godinu dana. Vrijedi li ga u ovom stanju slati pod garancijom ili je potrebna zamjena tog cijelog dijela na kojemu je ekran i kolika je cijena toga? Svaka pomoć je dobrodošla.  :piva: Slike vam prilažem ispod kako bi vam bilo lakše predočiti o čemu se radi:

https://imgur.com/a/3koI5So
https://imgur.com/a/nGhCAHE
https://imgur.com/a/7BevXcr
« Zadnja izmjena: 06. Listopad, 2018., 16:22 shelob »
I'm forever blowing bubbles...

Odg: Laptop problemi
« Odgovori #3 : 06. Listopad, 2018., 19:00 »
Citat:
Vrijedi li ga u ovom stanju slati pod garancijom ili je potrebna zamjena tog cijelog dijela na kojemu je ekran i kolika je cijena toga?

Imao sam, a barem jedno 10 ovakvih razvaljotina na  stolu.Inače, to je kod svih ovakvih  "tankih" tipova Lenovo laptopa vrlo učestali problem i dizajnerska greška. Štednja na materijalu.  Šarke ilitiga mehanizam za spuštanje ekrana je previše krut pa kada zatvaraš lid, posebno jednom rukom, cijeli lid  pati. Zakon poluge na djelu. Ipak se radi o plastičnom kućištu, ne aluminijskom i kad-tad plastika pukne zbog zamora materijala. Ovisi što se razvalilo. Koliko vidim, popustilo je kućište poklopca. Osobno, ne bih se upuštao u DIY popravak jer možeš napraviti samo još veću štetu. Ako je stvar pod garancijom, šalji na garanciju. Ako te odbiju, e onda ebay i lutrija sa polovnim  djelovima.  Lijek je lagano popostiti cijeli mehanizam zatezanja (odšerafiš nekoliko šerafa za pola kruga) ali da dođeš do šarke, moraš raskomadati cijeli laptop.
« Zadnja izmjena: 06. Listopad, 2018., 19:09 moordrak »

*

shelob

  • **
  • 152
Odg: Laptop problemi
« Odgovori #4 : 06. Listopad, 2018., 20:08 »
Hvala na odgovoru!  :hug

Možda se na ovim slikama čak i najbolje vidi u čemu je problem:

https://imgur.com/a/NhDA5oh
https://imgur.com/a/bNaBMP7

Ono o čemu se radi je da su mi se ta dva dijela plastike koja su se odvojila već neko vrijeme odvajali, kao što sam i naveo, ali u mnogo manjoj mjeri i ja sam to ručno vraćao nazad kako bi se spojila i kao što sam i rekao, danas pri zatvaranju mi je došlo do očitog puknuća negdje i nemoguće je spojiti ta dva dijela plastike. I samo otvaranje i zatvaranje laptopa je trenutno riskantno i bojim se da bi još nešto dodatno moglo puknuti. Probao sam to napraviti nekoliko puta (zaklopiti i otklopiti laptop), ispala su mi neka dva komadića plastike  :fpalm: i sad ga držim u nekom poluotvorenom položaju kako se plastika ispod ekrana ne bi dodatno savila jer to se događa ukoliko ga zaklopim.
I'm forever blowing bubbles...

*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: Laptop problemi
« Odgovori #5 : 06. Listopad, 2018., 22:46 »
Dobra stara lenovo hinge boljka...

Kao što ti je rečeno - ako imaš garanciju reklamiraj, ako nemaš odnesi nekome da ti nešto smisli ili naruči dio kućišta ili što li već treba


*

shelob

  • **
  • 152
Odg: Laptop problemi
« Odgovori #6 : 03. Studeni, 2018., 10:40 »
Samo da javim da mi je laptop popravljen još u ponedjeljak, ali sam ga tek jučer imao priliku primiti u ruke. Bio je na popravku kod Zel-Cosa, ovlaštenog servisa za Lenovo IdeaPad laptope. Zamijenjeni su potrebni dijelovi, a garancija je uvažena i stvarno sam zadovoljan. Tako da, ukoliko netko ima ili bude imao sličnih problema, zna da se uz valjanu garanciju laptop bez ikakvih troškova može popraviti.
« Zadnja izmjena: 09. Prosinac, 2018., 13:00 shelob »
I'm forever blowing bubbles...

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9