HCL.HR

Problem - Prijenosni Hard disk i PC

  • 0 Odgovora
  • 2180 Hitova
*

skyze91

  • n00b
  • 1
Problem - Prijenosni Hard disk i PC
« : 09. Siječanj, 2020., 11:51 »
Pozdrav svima!

Ispričavam se ako sam temu otvorio možda na krivom mjestu pa administracija slobodno premjesti gdje pripada

Ovako, imam problem sa prijenosnim HD i PC - em.
Naime, bilo što da prekopiram s HD na PC ne radi. Npr, neki dan sam htio instalirati mod u jednu igru,imam mod na HD, prekopiram cijeli rar na PC krenem raspakirati i izbaci mi kao file corrupted.
Pokušam još, prekopiram jedan program s HD na PC pokrenem instalaciju i tijekom instalacije izbaci poruku kao da fali neki file ili je oštečen setup od dotičnog programa. Znači datoteku prekopira bez problema,ne izbacuje nikakvu grešku tokom kopiranja.

Spojim taj HD na laptop, te iste te fileove prekopiram na laptop i instalira bez problema, raspakiranje napravi bez problema.

Pokušao sam još nešto, prekopiram opet iste te datoteke s HD na PC , pa sam ih stavio na USB i prekopiram s USB na laptop te probam raspakirati i opet mi izbaci poruku sa file corrupted na laptopu
Znači problem je do PC-a.

Također napravio sam RAM scan preko Windows Memory Diagtnostic nije pronašlo nikakve greške na ram memoriji, pošto sam bio čitao da slično zna se dešavati kada neki ram ne radi ispravno.
Još nešto, jel bi bilo moguće da je do Service Pack 1 što je instaliran na PC?
Koliko se sjećam nisam odmah po novoj instalaciji Windowsa instalirao i Service Pack nego nešto kasnije. Mislim da je problem radio Origin, pa zbog onog Net Framework sam morao instalirati Service Pack kako bi Origin radio.
Na laptopu je samo Windows 7 bez Service Pack.

Te sam primjetio nakon instalacije Service Pack na PC da PC kad se upali,dođe na Desktop jednostavno prvih nekih 15minuta kao nešta odrađuje,vidim po LED lampici na kučištu, svijetli konstatno, čak po par minuta niti ne trepne samo svijetli,kao da nešta radi u punoj snazi i tokom tog vremena na PC je skoro pa teško raditi jer je usporen užasno, no nekon tih 15minuta a možda i nešto dulje (čak 20min) Pc radi odlično i rad na njemu je fluidan,nema zamrzavanja, nema Blue Screen ni ništa slično tome. Igram igre neke Battlefield 3 na High detaljima, CS GO medium i sve radi u redu.

Edit:

Instalirao sam i novu verziju Winrara na PC ali opet isto
Neki dan mi frend dao igru na USB Sticku i sve normalno instaliralo i radilo
Windows se boota dosta brzo, kad upalim PC potrebno je nekih 30 do 40 sekunda da dođe na Desktop

Konfiguracija:  AMD Athlon 64 X2 Dual Core 6000+ 3.0 ghz, 4 gb ram , 9600gt nvidia, 400w napajanje

Hvala puno za svaku pomoć i sugestiju
« Zadnja izmjena: 09. Siječanj, 2020., 12:13 skyze91 »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9