Je, baš nevjerovatno...
Sa mnom je u školu crtanja išao jedan momak, koji je tada, sa nekih 18-19 godina bio baš to: Nevjerovatan!
Bilo je prosto strašno gledati sa kojom lakoćom on "skida" Meoebiusa i Janju, i po pitanju olovke i tuša, a i po pitanju akvarela.
Šteta što ga je kasnije život odveo u skroz drugom smjeru, pa je sav njegov nevjerovatni talenat ostao neiskorišten.
Ovo cak kako je netko napisao na stripovi.com, izgleda prerealno.
U jednom trenu sam pomislio da je frajer crtao preko fotografija koliko realno neki likovi izgledaju.
Inace ovo je trenutno najnovije od Jodoversa (kojeg obozava i ganjam skupit sve stripove, sto mogu sam nabavio nase, a ostalo cu na ENG).
Planira se 8 strpiova, svaka 2 crta drugi crtac. Zadnja 2 broja ce crtat Esad Ribić

Moja pretpostavka je da su isli tim putem jer ce puno prije biti nacrtani svi (planira se izlazak svakih 8mj), a i fora je da su dosta slicni, a da je opet svako dao neku svoju crtu. Prvog Metabaruna kao lika je nacrtao Moebius, i sada ga svi crtaju po vise manje njegovom predlosku.
Ugl, nes me puklo da skupljam malo stripove, i moram priznat da je ovaj sport jako jako skup.