HCL.HR

Što ste zadnje kupili?

• 3859 Odgovora
  • 375714 Hitova
*

hrv4tin4

• Gost
Odg: Što ste zadnje kupili?
« Odgovori #3615 : 28. Lipanj, 2017., 15:32 »
Sve ti ovisi, ja sam 2 puta uzeo bundle i moram ti reći da sam većinu igara podijelio. Najveći bum ti je ta prva naslovna igra kao navlakuša, a ove druge su kako koji mjesec.
Možda ti se nešto svidi, ali ja baš i ne igram hrpetinu indie igara i ne sviđaju mi se neke prešarene igre.

*

bartul_9

• 3430
  • Welcome to the matrix.
« Odgovori #3616 : 28. Lipanj, 2017., 15:47 »
Evo bas gledam i vidim da su u drugom mjesecu dali XCOM2, Abzu, Ryse Son of Rome i jos par indie igara, to je odlicna ponuda. Vidjet cemo sta ce bit ovaj mjesec.

*

hrv4tin4

• Gost
« Odgovori #3617 : 28. Lipanj, 2017., 15:51 »
Lutrija stari moj, lutrija. Nekad na srećki piše evo ti nazad tvojih 20kn, a nekad ti samo piše hvala što si igrao  :hihi:

*

bartul_9

• 3430
  • Welcome to the matrix.
« Odgovori #3618 : 28. Lipanj, 2017., 18:35 »
Hahah znam, znam... Ajde vidit cemo kakav ce  bit ovaj mjese, al svejedno mislim da cu se pretplatit svaki mjesec, pa sta bude.

*

9mlg9

• Gost
« Odgovori #3619 : 28. Lipanj, 2017., 20:27 »
Jebo sve, u pravu si Hrvać, ispričavam se. Ma stalno mi krajem mjeseca dolaze mailovi od njih da je zadnji tren da kupim monthly pa sam pretpostavio. Ali da, piše im sad na webu, za 8 dana.

« Odgovori #3620 : 09. Srpanj, 2017., 10:44 »
Stigao novi UPS, starom dotrajala baterija   ;)

*

bartul_9

• 3430
  • Welcome to the matrix.
« Odgovori #3621 : 09. Srpanj, 2017., 12:02 »
Sta je to?

« Odgovori #3622 : 09. Srpanj, 2017., 12:30 »
Neprekidno napajanje.

Uslijed nestanka električne energije još neko vrijeme imaš normalan rad PC i ostale opreme koja je spojena na njega. Uz sve to zaštita je i od svih pre naponskih oscilacija struje :)

*

hrv4tin4

• Gost
« Odgovori #3623 : 09. Srpanj, 2017., 13:10 »
U većini slučajeva što se tiče gaminga i intenzivnijeg rada na računalu kada guta puno struje imaš vremena da napraviš save igre, izađeš van i sigurno ugasiš računalo.
I to bi bilo to. Ujedno ima i ispravljač napona da te ne zvekne jača voltaža pa da ti ne pregore komponente. Korisna stvar za ljude koji žive gdje je strujna mreža jako loša.
Inače prosječnom korisniku uopće ne treba ako nije u takvim uvijetima. Kod mene možda nestane struje jednom godišnje (i to je jako upitno) i kada su radovi na mreži, ali to se najavi.
Ako imaš prednaposnsku zaštitu i kvalitetno napajanje - nema potrebe za time. Dosta skupa investicija, a realan vijek trajanja je cca 2-3 godine pa moraš kupiti ili novu bateriju ili novi UPS.

« Odgovori #3624 : 09. Srpanj, 2017., 13:31 »
Sasvim dovoljno ako će se to desiti prilikom gejmanja. Nije problem u nestanku struje, ne dešava se to ni kod mene često, ali bude često ne vrijeme gdje nije rijetkost da dođe do kratkotrajnog nestanka struje od par sekundi dovoljno da ti utrne PC. Imam pored ovoga i zaštitnu letvu  a i napajanje je kvalitetno. Meni je skupa i oprema tako da mi je ovo samo djelić toga.

*

hrv4tin4

• Gost
« Odgovori #3625 : 09. Srpanj, 2017., 13:48 »
Skupa je i moja oprema, još skuplja od tvoje ako ćemo na taj način gledat. Al kod mene nema nestanka struje tokom nevremena i drugih gluposti. Tu je zapravo najveća razlika.
A i ja sam puno uložio u strujnu mrežu u stanu i to prije par godina.

Kažem UPS je u 90% slučajeva namjenjen uredskim računalima i zato su većinu puta i slabije Wattaže kao takvi. Druga stvar su profi UPSovi koji naravno i masno koštaju.

Ako imaš dobru mrežu i sve što sam naveo tada je to potpuno bespotrebna investicija gdje si za tu lovu mogao uzeti puno bolji proc ili puno bolju grafu.

Jer ekipa ne zna i kupi napajanje s 1000VA misleći da su to Watti, a zapravo je situacija očajno obratna jer se radi o VoltAmperima,a ne o Wattima.
A ako želiš normalno izaći iz igre, napraviti save i dati računalu vremena da se ugasi onda moraš uzeti bar UPS koji ima 600W, a ne VA. A takav UPS se ne nalazi (novi) ispod 1000kn + računaj mijenjanje njega ili baterije svakih par godina...
Kad skupiš cifru...

Al opet ako si podstanar, loša mreža, itd. Onda razumijem investiciju.

« Odgovori #3626 : 09. Srpanj, 2017., 15:01 »
Neću sada ulaziti u detalje čija je oprema skuplja uglavnom je skupa.
Meni pored i7 4790K i 1080-ke za sada ne treba ništa bolje.
Ovaj novi UPS je 600W izlazne snage, sasvim dovoljno, dok je prošli bio 1050W

Kako god UPS je dobra stvar i želim to da imam ;)

« Zadnja izmjena: 09. Srpanj, 2017., 16:40 darijoman »

*

Armin44

• 849
  • I'll be one tough act to follow...
« Odgovori #3627 : 09. Srpanj, 2017., 20:05 »
Ovo mi je najjače kad vidim da neko kupi stvar koja mu treba i onda se neko nađe u fazonu "šta će ti to koji k..?"  :hihi:

« Odgovori #3628 : 09. Srpanj, 2017., 20:32 »

Uzeo za manje od 3,5€.
S vremena na vreme kupim neke PS1 naslove koje sam igrao kao lud u detinjstvu, a povoljno bude.

Trenutno mi je prioritet Silent Hill 1, RE2 i Metal Gear Solid 1 ali nikako da mi naleti u oglasima da imaju engleski i da su u ok stanju.
Neki postave oglas, em opiče nerealnu cenu, em disk samo što se ne raspadne  :chair:
« Zadnja izmjena: 09. Srpanj, 2017., 20:38 maremas »

*

disc0

• 3069
« Odgovori #3629 : 15. Srpanj, 2017., 07:20 »
Neću sada ulaziti u detalje čija je oprema skuplja uglavnom je skupa.
Meni pored i7 4790K i 1080-ke za sada ne treba ništa bolje.
Ovaj novi UPS je 600W izlazne snage, sasvim dovoljno, dok je prošli bio 1050W

Kako god UPS je dobra stvar i želim to da imam ;)

A jel znas da si u starom UPS-u mogao promjenit samo baterije?
Jedino ako ti je UPS bio star 10+ godina...onda bolje cijeli novi zbog elektronike u samom UPS-u.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9