HCL.HR

Veganizam

• 55 Odgovora
  • 6312 Hitova
*

Freddy

• 5471
  • Briljantin.
Odg: Veganizam
« Odgovori #30 : 10. Lipanj, 2015., 18:41 »
Nije isto tvoja baba koja okupi bližu familiju na ručku triput godišnje, pa pomazite kokicu i zavrnete joj vratom i firme koje hrane milijarde ljudi svakodnevno.

*

Hrv4tin4

• Gost
« Odgovori #31 : 10. Lipanj, 2015., 18:41 »
 MaliMicek Moram reć da ti je svaka na mjestu.
Mislim da je ovo jako dobar zaključak ove teme. Industrija je napravila velike promjene i životinje svela na stvar, a ne na živo biće. Bez obzira što ih uzgajamo za hranu i dalje se prema njim ponašamo kao prema živim bićima. K vragu i s cvijećem ljudi pričaju i pjevaju i puštaju glazbu i itd...

Životinje su živa bića koja se uzgajaju za hranu. Netko je spomenuo psa koje neke kulture jedu ili mačke il neš drugo. Ja s tim nemam problem i konzumirao bih sve ako je dobro pečeno osim onih ljigavih puževa, mrava i itd.

Micek ak će bit neki dobar gulaš od tih tvojih finih kunića očekujem poziv. Gdje god da jesi dolazim s punim gasom dok je još gulaš topao :D

*

metalni

• 1395
  • Seoski mudrac
    • My Art Gallery
« Odgovori #32 : 10. Lipanj, 2015., 19:24 »
Valjda će ta nova stolica izdržati tvoje gurmanske prohtjeve... :loludara:

*

Hrv4tin4

• Gost
« Odgovori #33 : 10. Lipanj, 2015., 19:28 »
A polažem sve nade u nju...
Na ovoj ipak piše do 120kg! Sad sam na 110 i planiram uskoro ići na 100, al uskoro, polako, nakon finog kunića :mrgreen:

« Odgovori #34 : 10. Lipanj, 2015., 20:53 »
Nije isto tvoja baba koja okupi bližu familiju na ručku triput godišnje, pa pomazite kokicu i zavrnete joj vratom i firme koje hrane milijarde ljudi svakodnevno.

Pa naravno da nije isto, sam di rekao da je ? Poanta moje priče i mišljenja (jer je seenger reko pišite mišljenja) je to da opravdavam ulogu životinja kao hrane ali ne opravdavam odnos koji je zaživio s modernizmom ali i ogromnim povećanjem stanovništva. Može se na drugi način ali jedno povlači drugo ne možeš imat lokalan uzgoj na globalnoj razini to se podrazumijeva. Al vjerujem da se vrlo bitne stvari u odnosu prema živinama u tom globalnom uzgoju mogu i moraju promijenit jer uzgoj vuče za sobom malu milju problema od kojih je najbitniji zdrastveni jer tako uzgojena hrana nije...kratko i jednostavno zdrava koliko bi mogla biti.

P.S. triput godišnje lol
da jedem domaću hranu triput godišnje ne bi ju ni jeo. Svaki tjedan se fino papa domaće :thumbs:
Mislim i na druge proizvode navedene ranije ne samo na vražju kokoš.

*

pilip

• 1590
« Odgovori #35 : 10. Lipanj, 2015., 20:55 »
Koje povecanje siromastva?

*

bartul_9

• 3430
  • Welcome to the matrix.
« Odgovori #36 : 10. Lipanj, 2015., 20:55 »
l realno gledajuci da ja iman farmu za uzgoj krava itd. i ako bi mi 60 posto prihoda vise donosila krava iz zatocenistva nego ona koja bi setala po polju i trckarala uokolo s onin telecin pogledon iz kojeg se iscitaje da je samo hrana i nista drugo virujte mi da nijedna moja krava nebi ugledala svjetlo dana...

« Odgovori #37 : 10. Lipanj, 2015., 20:57 »
Pilip di si pročitao povećanje siromaštva ? :hihi:
Stanovništva i tak je pisalo od početka nisam prepravio.

Bartul je upravo pokazao mišljenje modernog svijeta i svi neki dodatni komentari bili bi suvišni.
Pričaš o prihodima a ja o uzgoju za hranu ne za prodaju jbt :wildboy:

al uglavnom to je to, svedeno na zaradu.

*

Freddy

• 5471
  • Briljantin.
« Odgovori #38 : 10. Lipanj, 2015., 20:58 »
@micek pretprošli post: Aha, dobro da, oko toga se valjda svi slažemo. :)

*

pilip

• 1590
« Odgovori #39 : 10. Lipanj, 2015., 21:00 »
Ups, soz. :/

*

bartul_9

• 3430
  • Welcome to the matrix.
« Odgovori #40 : 10. Lipanj, 2015., 21:07 »
Aee lako je nama pricat kad nemamo nista, da imamo puste firme i to sigurno nebi bilo eko uzgajivaci, mozda rjetko ko, al lova je lova...Mi mozemo lajat na misec nemamo ni mesa u frizideru a kamoli 1000000 glra goveda da ih saljemo na ispasu...

*

Seengeer

• 3579
  • ︻デ═一 not srs
« Odgovori #41 : 10. Lipanj, 2015., 22:25 »
Domaći uzgoj za vlastite potrebe bi i uglavnom je kvalitetniji jer nećeš valjda samog sebe tovit otrovom il nešto. I ja sam odrastao na selu i imali smo tada kokoši pa znam sve to, ali se i sjećam klanja dan danas koje nije bilo ugodno :wildboy:   Sad očekujem neki mačo komentar jel ti uopće muškarac, ajde sreman sam!!!1 :D xd

šalu na stranu, ubijanje u toj situaciji realno je još više tužno jer svaku se životinju nekako zavoli. Ljudi plaču za ljubimcima kad umru, što je ogromni dokaz veličine životinja-čovjek odnosa koji ljudi imaju ali nekako potisnu ili zaborave nezz. Ok, koka nije ljubimac al jedini po meni okej razlog je priznat jbg brate volim meso i ne želim se opterećicat jel to moralno, zdravo il nije...

evo ko hoće nekog poznatijeg vegana slušat ovaj lik ima dosta intezivan pristup kritizirajući popularne youtube fitness ZVIJEZDE i funny je :hihi:

https://www.youtube.com/watch?v=4cAhePV98sk

i da, plz prestanite s tim pričama odrasto sam na domaćoj hrani i MESEKU zato sam jak i žilav :wildboy: Seoska djeca su uglavom rođena u tom radničkom mentalitetu, treba kopat i sl. To ima veze s tim, ne meso lol

« Odgovori #42 : 10. Lipanj, 2015., 22:33 »
Citat:
treba kopat
:ave:

jbt podsjetio si me morao sam s babom okopavat krumpir :hihi:
mislim nije da sam bio slave neki

a i nije da imam farmu, količina i je uglavnom za vlastite potrebe i malo za suseda jel xd
kao što sem i napisal

ma lol

*

Kunihiko Maeda

• *
  • 87
  • Scientists can't believe anything without proof...
« Odgovori #43 : 11. Lipanj, 2015., 09:15 »
meni kod jedenje mesa nije problem sam fakt da je ta životinja ubijena nego kako je prije živjela. rado bih dao više tatinih novaca za free range sranja.

lakše duše bi pojeo meso životinje koja je živjela normalno nego jaje kokoši koja živi u kavezu.

poštujem jako volju nejedača mesa, ali nije rješenje to nego humaniji uzgoj životinja. i klanje jasno.

brutala ekipa koju boli bobi za patnju životinja bi trebali bacit um i na neodrživot uzgoja količine mesa koje se danas uzgaja. al kao da takvi psihopati bez empatije mogu željet da se naša gloriozna civilizacija održi. :-(

ps
jedače mesa ćemo ionako ostaviti iza da umru jer nema mjesta za uzgajanje stoke na svemirskim brodovima.

*

bartul_9

• 3430
  • Welcome to the matrix.
« Odgovori #44 : 11. Lipanj, 2015., 09:27 »
Dragi da si ti gladan pojia bi i kravu invalida...

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9