Ako sa S6 izdržiš cijeli dan onda ne bi trebao imati problema niti sa iPhone 7/8 niti sa S8, jer je S6 slovio kao mob sa lošom baterijom.
Ako želiš brutalnu bateriju izaberi iPhone 7/8+.
Sto se tiče kamera tu opet iPhone 7/8 + ima prednost, a i bateriju možeš natjerati na puna dva dana korištenja, ali daleko od toga da ćeš sa S8 požaliti.
Napisao sam ti već, da novi Samsung S izlazi u ožujku, pa ako budeš kupovao kasno ove godine ili početkom sljedeće, da razmisliš o tome, jer ipak daješ velike novce.
Naravno da je tvoje mišljenje i razumijem zašto to misliš, ali ja se ne slažem sa tim. Prvo i najvažnije je brzo punjenje ( znam da su zeznuli sa slabim punjačem u pakiranju, ja koristim od iPada ili od S7 ), jer kao što i S8 ima to je meni presudno bilo skoro uvijek, nekada nemaš vremena za 2 sata punjenje, vec ga spojiš dok se otuširaš i imaš baterije za skoro cijeli novi dan. Danas imaš i one Powerbankove sa brzim punjenjem, uključiš ga u autu na njega i dok dođeš do odredišta on je spreman za cijeli dan. To je za mene ono što se mora imati i zbog toga i ne razmatram iPhone 7.
U pravu si kada kažeš da je on više 7s nego punokrvni 8, ali ako pogledaš Appleovu povijest vidit ćeš da s modeli su uvijek donosili veliki napredak.
I ono što sam napisao, a vjv nisi shvatio dobro je da iPhone 7 je star, više od godine je na tržištu i gubi polako podršku, iPhone 8 je novi i to ima svoje prednosti.
Jer meni je blesavo kupovati nešto što je staro i dugo na tržištu, jer ipak daješ velike novce. Možda ne ove ili sljedeće, ali bit će ti žao kada za 3-4 godine ne budeš mogao neke stvari raditi jer si uzeo staru generaciju iPhone-a. Zašto to govorim? Pa ako si pratio, vidio si koju su glupost napravili sa ARkitom. Većina iphonea ( mislim od 6s ) podržava ARkit, ali iPadovi baš i ne. Samo novi Pro modeli i novi iPad iz 2017. podržava ARkit. I sada ja koji imam Air 2 koji je jači od 6s ne mogu ga koristiti zbog glupe njihove politike. To su sitnice koje ja pratim i ne želim da se tebi dogodi, jer ipak to je preko 5.000kn.
Ponavljam opet, to sve možeš tek shvatiti ako koristiš njihov ekosusta, inače ti je to više manje sve isto.
A ako ćemo ići u detalje danas rijetko se što novo može ponuditi, sada se radi na usavršavanju tehnologija, iOS i Android se jako malo mijenjanju, ma mene izbaci iz takta kada je jedna od glavnih prednosti iPhone-a emotikoni i oni animoji ( ili kako se već piše ). Pola se i macOS-a i iOS-a temelji na tome, oni znaju da ljudima ništa ne znače suhe performanse, pa im nude nešto što vide kao emotikoni.
Vjerojatno je problem u meni jer nisam baš ljubitelj emotikona, koristim ih rijetko, a oni nas uče da mi doslovno trebamo razgovarati pomoću njih.
Macbook Pro sa Touch ID ( onim LED zaslonom umjesto nekih tipki ) košta kao suho zlato, a većina ga koristi ( čak i apple u reklamama ) da šalju emotikone, a ima hrpa mogućnosti u profi programima za koje su vrhunski ( iako ja imam velike zamjerke za taj mini zaslon ).
Uglavnom, ako želiš promjenu, uzmi iPhone + model koji je skuplji, zbog kamere i bolje baterije, ako ti je on preskup, nećeš niti malo pogriješiti sa S8, naprotvi njegov zaslon će te oboriti sa nogu, kamera odlična, baterija solidna, ali puno bolja nego na S6.
EDIT:
Kasno sam vidio ovo za memorije i cijene, vidim da nisi zahtjevan korisnik i tebi će biti sasvim dovoljno i 32 GB, vjeruj mi, ja imam iPad od 16 i još ga nisam napunio, iPhone ima 64 nisam niti 1/4 napunio, na S7 imam 32, daleko od punoga. Pa čak i na MBP imam SSD, napunio sam samo 64 GB a to je punokrvno računalo.
Zašto? Jer slike možeš držati u oblaku ( google ili apple ) i tu ćeš uštedjeti hrpu, glazba nije velika koliko god je staviš, ja imam oko 130 pjesama, 10 sati glazbe, i potrošio sam 1 GB, a da ne spominjem ako koristiš YT za glazbu ili Deezer. A za filmove imas HBO, MaxTV i ostale streaming servise, malo je problem titlovane filmove staviti na iphone.
Ako nađeš povoljno puno memorije onda uzmi, ali siguran sam da nećeš potrošiti niti pola od 32GB.