HCL.HR

Mafia II

  • 719 Odgovora
  • 112384 Hitova
Odg: Mafia II
« Odgovori #675 : 13. Svibanj, 2014., 22:28 »
Daj pročitaj prvi post koji sam jučer napisao :))))

U pregrijavanju je problem, zašto dolazi do pregrijavanja je riješenje.

Viruse nemam jer pazim na to, novi win sam stavio prije par tjedana tak da sigurno nije do tog, drajveri su ap-tu-dejt. Baš me zanima što će mi 2K odgovorit, ako i hoće išta.

Pa ak je u pregrijavanju problem, šta se onda praviš glup :kava:

*

Mzehn

  • ****
  • 1500
  • kakaroto
    • PCGN
Odg: Mafia II
« Odgovori #676 : 13. Svibanj, 2014., 23:16 »
Ovaj lik ja nez :hihi: jel ti znaš slova?

Javili mi se iz 2K u međuvremenu i OBEČALI da će rješit problem, nekakve system logove im morao slati i tako, dobio sam dojam da je to common problem za nvidia korisnike.

*

Mzehn

  • ****
  • 1500
  • kakaroto
    • PCGN
Odg: Mafia II
« Odgovori #677 : 14. Svibanj, 2014., 15:31 »


Kad narihtam taj "selective startup" kako su mi napisali (točka 3 nadalje), i kad se windows digne, nemogu se spojit na net niti imam uspostavljen ikakav network. Zna netko možda kako se to riješi? :solidus:

Igra tad radi normalno ali mogu ju igrat samo u offline modu a to je neprihvatljivo.

@seedorf nažalost nije pomogla promjena pločice RAMa

Odg: Mafia II
« Odgovori #678 : 16. Svibanj, 2014., 09:06 »
Evo završio ovih dana po 5. Put pa rekoh sebi da nabacim kratak osvrt. Priča je vrhunska, meni jedna od dražih, neću reći boljih jer je to malo presubjektivno. Kad jednom krenete igrati teško ćete se odvojiti od igre upravo zbog odlične i dosta emotivne priče te vrhunske karakterizacije likova. Priča je dosta dublja nego što očekujete, Vito (glavni protagonist jel) se zajedno sa svojim najboljim frendom Joe-om počne baviti kriminalom ne slutivši u što se zapravo upušta. Vito nakon nekog vremena shvati da to nije život kakav je zamišljao i da je novac glavna vodilja u svemu, da nikoga nije briga za prjateljstvo, međuljudske odnose i razumijevanje. Svidjelo mi se kako glavni lik u više navrata objašnjava zašto je odabrao takav život i da će učiniti sve što je potrebno da sebi i svojoj obitelji osigura bolji i luksuzniji život što njegov otac nažalost nije uspio. Kao što sam rekao, priča je odlična, donosi par neočekivanih zapleta i ako je ne mislite pratiti nemojte ovo igrati. Karakterizacija likova je na visokoj razini. Svaki lik kojeg sretnete je priča za sebe, točno možete znati kakav je tko na prvu i što možete očekivati od njega. Neki likovi će vam konstantno mamiti osmijeh na lice što je odlično jer igra uspijeva nasmijati igrača uz sve te ozbiljnije teme kojima se bavi.

Atmosfera je 10/10 pogotovo na početku kada se tek vratite u grad, onaj zimski ugođaj i klasična glazba na radiju, savršeno nešto. Grad je modeliran do najsitnijeg detalja i svima preporučujem da ga istraže maximalno, možda nikakav reward za to nećete dobiti al vjerujte mi isplati se. Grad je pun života i pun sitnih detalja koje možda nećete odmah primjetiti al vjerujte mi, ima ih. Nema ništa ljepše nego između misija sjest u auto i lagano se vozikati gradom, uživati u klasičnoj glazbi i diviti se ljepotama Empire Baya. Kad sam već spomenuo radio, glazba je vrhunska te se mijenja zajedno sa godinama kao i sam grad, auti i ostalo. Kod radija mi se posebno svidjelo kada se muzika prekine izvanrednim vijestima pa spiker krene pričati baš o nekom sranju što ste vi napravili prije nekoliko trenutaka. Nije to ništa neviđeno al rula dosta i dodatno pridonosi atmosferi i imerzivnosti igre. Što se tiće gameplaya i na tom polju igra je igra vrlo dobra. Napucavanje je zadovoljavajuće, cover sistem radi sasvim pristojno jedino bih mu možda zamjerio što nema nasumičnog pucanja iz zaklona al to je već traženje dlake u jajetu. Borba “prsa o prsa“ je isto ok, možda malo prearkadno al i bolje da je tako. Neki su se žalili na vožnju al meni je bila solidna i ništa više. Svaka misija se razlikuje jedna od druge što je odlično jer se monotonija uopće ne osjeti. Znači, misije su raznolike; u nekima ćete se riješavati nepoželjnog tereta, u nekima ćete biti poslani da utjerate strah u kosti nekome, nekad ćete trebati smaknuti nekoga i tako. Na neke scene sam se naježio, tipa ono kad Kinezi smaknu Henry-a, kada mali Marty pogine... Ljubitelje orginala će veseliti što se konačno razjasni priča iz Lost Heavena i moram priznati da su momci i cure obavili vraški dobar posao što se tiće toga, no zaboravio sam dobar dio stvari iz orginala jer sam ga igrao long time ago pa bi i njega uskoro valjalo ponovo zaigrati. Nadam se da će se u trojki isto tako razjasniti kraj dvojke jer mišljenja sam da je Joe još uvijek živ no budemo vidjeli.

Grafički sve to skupa izgleda predivno, obasjavanje Sunca, efekti snijega i kiše stvarno nemam riječi. Cutscene su zanimljive i imate onako „filmski“ feel cijelo vrijeme dok ih gledate što nikako nije loša stvar. Jedino je lyp sync nešto lošiji. Uz sve to igra se odlično vrti na ovoj mojoj kanti na medium/high postavkama na konstantnih 35+ FPS-a. Glazbu sam već pohvalio, zvučni efekti su odlični a voice acting je odrađen vrlo dobro.

Ajmo sada malo o manama. Kad je igra izašla svi su se žalili da je prekratka no ja sam ju završio u nepunih 20 sati igranja što deff nije kratko, vjerovatno sam nabio toliku satnicu sa „nepotrebnim istraživanjem“ i hvatanjem achivementa al nema veze. Umjetan inteligencija je jako loša, kako neprijateljska tako i prijateljska jer u većini situacija nekako čudno reagiraju (ne znam kako da se bolje izrazim). Naganjanje s policijom je malo dosadno jer i njihov AI je blago rečeno „glup“. Ok, svidio mi se taj koncept s policijom kao da ti žele napisati kaznu kad prekoračiš brzinu, da ti je auto wanted dok ne promjeniš tablice ako neko veće sranje napraviš itd. al je u praksi sve to skupa malo nespretno ispalo. Na forumu je bilo rasprava o „open world“ mafiji i ja sam i dalje mislim da to nije potrebno ovakvoj igri jer je cijeli naglasak na priči. Ipak, volio bih da su tu i tamo ubacili pokoju side misiju za onoga lika s otpada i sl. Koliko sam shvatio sve to je dodano kroz DLC pakete koje nažalost ne posjedujem. Nabrijavanje auta je zabavno al nije ništa posebno.

Ljudi odigrajte Mafiu ako već niste, isplati se ponajviše zbog priče a onda zbog svega ostalog. Ako ste fan niore mafijaških filmova odigrajte ovo jer je atmosfera 40-ih i 50-ih 10/10. I na kraju moja konačna ocjena je 90/100. Sad se čekaju DLC-ovi.
« Zadnja izmjena: 16. Svibanj, 2014., 09:13 gamelaker »

Odg: Mafia II
« Odgovori #679 : 16. Svibanj, 2014., 10:03 »
Atmosfera 40-ih i 50-ih i glazba je definitvno najbolje pogođen aspekt u igri.
Utuko nedavno 22 sata al vjerujem bilo bi puno manje da nije bilo tog "nepotrebnog istraživanja"
 tj vožnje uokolo slušajući muz'ku.
Lista odigranih:2014,2015,2016,2017

*

Mzehn

  • ****
  • 1500
  • kakaroto
    • PCGN
Odg: Mafia II
« Odgovori #680 : 16. Svibanj, 2014., 10:25 »
Odličan riport sve stoji. Samo bi rekao da je igra ipak prekratka, jer 20 sati za nekaku polu-open world igru je ipak premalo uz to što je barem četvrtina tog vremena rezervirana na cut-scene. AI je standrdno užasan u takvim igrama, a i zbilja su mogli ubacit koju side misiju. Co-op nebi naškodio isto.

Sad ti samo preostaje skupit sve plejboje :mrgreen:

Odg: Mafia II
« Odgovori #681 : 16. Svibanj, 2014., 10:26 »
Odličan riport sve stoji. Samo bi rekao da je igra ipak prekratka, jer 20 sati za nekaku polu-open world igru je ipak premalo. AI je standrdno užasan u takvim igrama, a i zbilja su mogli ubacit koju side misiju. Co-op nebi naškodio isto.

Sad ti samo preostaje skupit sve plejboje :mrgreen:

Ma lako je za plejboje, treba one wanted postere skupit :mrgreen:

*

Mzehn

  • ****
  • 1500
  • kakaroto
    • PCGN
Odg: Mafia II
« Odgovori #682 : 16. Svibanj, 2014., 10:36 »
Za to bi se ipak trebao pratit nekakav guide, jer realno stvarno ih je previše (cca 170). Našao sam jednog u nekakvom čošku zaljepljenog na poleđinu one bačve di se beskućnici griju po zimi a tamo vjerojatno nebi ni pogledao da nije na zidu bio zaljepljen "god bless america" poster savršen za skrinšot :wildboy:


*

Cole

  • Moderator
  • ******
  • 13408
    • CroSimRacing
Odg: Mafia II
« Odgovori #683 : 16. Svibanj, 2014., 13:44 »
Odigrat Joe Adventure DLC u sredini igre, kada Vito ode u brbukanu, poboljša igru za dva koplja.
Jako fin osvrt gamelaker.

=)

Odg: Mafia II
« Odgovori #684 : 16. Svibanj, 2014., 20:50 »
Tnx Cole :hug

Nadam se da ću se što prije dočepati DLC-ova, nisam toliko nabrijan na Jimmy-a al Joe Adventures mi odlično izgleda, još sam čuo i da je dosta dug s obzirom da je riječ od DLC-u tako da jedva čekam....


*

Cole

  • Moderator
  • ******
  • 13408
    • CroSimRacing
Odg: Mafia II
« Odgovori #685 : 16. Svibanj, 2014., 20:53 »
Uzme mislim između 3-4 sata i savršeno ga je odigrat usred glavne igre.
Nećeš požalit ako opet kreneš ispočetka i tako ga odigraš.

:ementaler:

Odg: Mafia II
« Odgovori #686 : 16. Svibanj, 2014., 21:01 »
Da, tako sam i mislio, kad dođem do onoga chaptera u zatvoru samo pokrenem i odigram Joe Adventures i usput skupim achivemente koje mi fale u main story :ementaler:

*

Cole

  • Moderator
  • ******
  • 13408
    • CroSimRacing
Odg: Mafia II
« Odgovori #687 : 08. Siječanj, 2015., 21:12 »
Igru baš trenutno igram po drugi puta. Prije par mjeseci počeo, odigrao sve DLC pakete i sada nastavljam šestogodišnje Vitino izbivanje sa ulica.
Upravo odigrao chapter 7 koji ima jednu od najboljih misija ikad u igrama. Ne zbog samog gameplaya nego zbog razularene zabave Joe Barbara, Eddie Scarpe i Vita u kojem ih pijane vozim zakopat lika iz prljažnika.
Tih 20-ak minuta mi je među najupečatljivijim scenama ikad, bilo da je riječ od igrama, serijama ili filmovima. Baš veličanstveno.

Pijanstvo, razgovori, mamurluk, Eddievo bljuvanje zbog kojeg sam morao stat s automobilom. Ma vrh vrhova.
Uostalom poslušajte te panjeve. <3

http://youtu.be/CmlswcmjxEY

Odg: Mafia II
« Odgovori #688 : 08. Siječanj, 2015., 21:17 »
Ane, ta misija najbolje nešto u cijeloj igri :hug
kako sam umirao na to :hihi:

*

Cole

  • Moderator
  • ******
  • 13408
    • CroSimRacing
Odg: Mafia II
« Odgovori #689 : 12. Siječanj, 2015., 22:13 »
Prešao igru po drugi put napokon. Prvi put tamo kada je izašla 2010. Iako se radi o fantastičnoj igri ima jako puno stvari koje realno ne funkcioniraju kako spada pa su mi dojmovi dosta podjeljeni. Prvo da samo napomenem kako sam prošao sve DLC pakete koji kombinirano traju preko 20 sati, plus još 13 sati SP igre, sve skupa 30+ sati što je za ovakav naslov i više nego dobro. Nemogu se ne dotaknuti Joe's Adventures DLC-a koji je vjerovatno najbolji DLC koji sam ikad igrao u ijednoj igri. Više od 8 sati traje što je duže nego većina FPS SP kampanja zadnjih godina. Ono što mi se ne sviđa kod tog DLC-a i ostalih je koncept istih. Ne sviđa mi se način na koji su koncipirane misije i to ganjanje XP bodova. Nikako ne paše u igru ovog tipa. Slična stvar je i u SP kampanji, no o tome ću nešto kasnije. Više bi volio da je bio fokus na priču, a ne poprilično dosadnjikave misije, ukradi auto itd. Jedino su mi Joe's Adventures misije rulale nebesa. Pogotovo ona na onom jezeru po zimi kada stealh preuzima glavnu ulogu, to je bila fantazija.


Od prve do zadnje minute igre atmosfera, glazba i Empire Bay su toliko savršeni, da dolazim u napast samo zbog toga dati igri maksimalnu ocjenu. Savršen voice act glumaca uz vjerovatno nikad bolji soundtrack u ijednoj igri, stvarno uvlače u taj svijet mafije i njenog okruženja. Misije su raznolike i vrlo napete. Većina ih je fantastičnih iako ima i onih za koje je bolje bilo da se ni ne nađu u ovoj igri. Kao primjerice švercanje cigareta ili rad u tvornici sa kutijama kada naš Vito počinje ulaziti u posao. Iako me nije smetalo previše, fokusiranje na obračune sa šakama je dosta nepotreban, jer iako je tu samo da popuni gameplay elemenat nema previše zabavnog elemenata kao primjerice vožnja koja je fantastična. Pogotovo simulacijski mod, gdje se vrlo realno simulira kočenje, brzina, proklizavanje i jako dobra destrukcija, odnosno mehanička šteta. Mislim da je vozni model u ovoj igri najbolji koji sam imao prilike isprobat u svim sličnim igrama ovog tipa. Vrlo je zarazan i nije me ni najmanje smetalo ić s jednog kraja grada na drugi uz tako dobar soundtrack, dapače najviše sam uživao upravo u tome. Misije osim što su dobro izrežirane su i vrlo izazovne, pogotovo na većoj težini čini pravi izazov. Vjerujem da su mnogi imali puno problema s većim težinama, budući da je vrlo često jedan metak ili mali rafal dovoljan da vas pošalje u vječita lovišta. No mene su najviše smetale pojedine misije u kojima je izbjeć metak ili izvuč živu glavu iz potjere bila potrebna samo sreća, a nikakv skill ili iskustvo. U par navrata u igri me love dva automobila i pod rafalima je gotovo nemoguće preživjet. Pa u hrpi loadinga tek srećom uspijem ili pobjeć ili sačekat da oni naprave neku AI grešku u prometu. Tu je dosta frustracije otišlo.

AI ili umjetna intelegencija u ovoj igri radi i više nego dobro. Neprijatelji instantno reagiraju na moju prisutnost pod prijetnjom. Koriste zaklone, mjenjaju vertikalne razine, a u par navrata dobro sam namučen sa molotovljovim koktelima. Sviđa mi se što je točno pogođena količina neprijatelja ovisno o misijama i situacijama, nisam baš primjetio u niti jednoj situaciji da ih je ili manjka ili viška. Napucavanje daje podjeljene osjećaje. Iako pucanje iz svih tih mogućih oružja djeluje fantastično, kao nikad bolje, dosta fejla u hit detekciji, a sve mi se više čini da je to razlog zašto je tako odvratno veliki crosshair, odnosno ciljnik. Užasna šteta je što je toliko nakaradno velik, jer ubija i gameplay, odnosno napucavanje, a najviše imerzivnost i vizualnost samog prikaza. Primjetio sam da prilikom djeljena headsota, stvar dobro funkcionira kod statičnih neprijatelja, no kada su u pokretu, kao da ta hit detekcija ne detektira dobro te pogotke i to je jedna velika šteta, jedan veliki propust. Destrukcija prilikom pucnjave i rafala je fenomenalna i većina zaklona je kratkog vijeka pod malo dužom pucanjavom. I moram priznati da uz nvidia physx je jedan od najboljih segmenata igre. Hodanje, trčanje, pucnjava iz zaklona, čučanj i takedown su vrlo dobro napravljeni, no i ponekad limitirani (u interijerima se često zna dešavat da kontrola kamere limitira kontrolu situacije). Da se vratim na koncept misija u SP koje sam ranije spomenuo. Nemogu prežalit kako je prezentacije priče užasno prezentirana. Taj koncept buđenje - poziv - kretanje od točke A do točke B i misija, je užasan i najveći zagovornik monotonosti. Sva sreća pa igra u toliko toga radi dobru kontru, pa se sve to nekako neutralizira. Side misije i razno razne radnje mi u ovoj igri nisu falile, pa bi bio najsretniji da su to sve malo bolje i spretnije napravili. Isto tako u par navrata nedostatak chekpointa me dobrano naživcirao, jer nakon što sam pobio 15+ ljudi, ubije me zalutali metak i idemo nanovo. No toga ima u igri svega u par navrata pa nije velika šteta.

Likovi su fantastični i tvore stvarno jednu autentičnu cjelinu oko Mafia svijeta. Sviđa mi se jako kako je fino razgranato Vitovo odrastanje uz Joea i kako se njihovi karakteri postupno mjenjaju i zaokružuju. Sporedni likovi su mogli dobiti više prostora, kao i radnja u zatvoru, za koju smatram da je bilo daleko više potencijala nego što je iskorišteno. Bilo bi savršeno da nije bilo toliko fokusa na tučnjavu, nego na razno razne aktivnosti i na kraju krajeva bijeg, ali eto. Frank mi je bio jedan od najboljih likova u igri, a užasno je malo iskorišten, mislim da se svega sat i pol igre veže na njegovu pojavu i igri. Kraj prve igre u ovoj mi je jedno dirljivo emotivno iskustvo. Priča je sjajno napisana, ali ipak nešto fali. No vjerujem kako će se Mafia III nadovezati na ovo. Igra ima neke od fantastičnih momenata i misija, no jednostavno par developerskih propusta u konceptu misija i općenitog open world sistema koštale su igru boljih ocjena. Meni je igra po gameplayu, vožnji, atmosferi i soundtracku za čistu desetku, no uzevši u obzir neosporne probleme jednostavno je ušla u katergoriju devedeset i to je budimo realni njezin maksimum. "The guy who wants too much risks losing absolutely everything. Of course, the guy who wants too little from life might not get anything at all."

Mafia 2 Complete Soundtrack - YouTube

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21