The National - Trouble Will Find Me
Okej, nisu uspili nadmašiti High Violet.
Albumu fali neki korak naprijed u odnosu na High Violet i Boxer, a tog koraka nema. Par pjesma zvuče kao s prošlih izdanja, mada to je uglavnom jer National ima svoj sumorni štih.
Jako se lijepo uklapa nešto brža Sea of Love u cijeli album, koji je "jači" na prvoj polovici, no malo i dosadan na drugoj polovici gdje dominira predzadnja Pink Rabbits.
Ja sam zadovoljan albumom. Nije ponudio neki pomak, no i na ovoj razini momci iz Nationala su odlični.
8.5/10

Tyler The Creator - Wolf
Jel se ovaj nigga smekšao?,,,
Na prvoj pjesmi nagovješćuje poveznice s jazzom, većina pjesama na albumu su totalno smirenije nezz. Jako mi fali onaj silovanje ubojstva rejđanje stalkanje cura štih iz Bastarda i Goblina.
Domo23, Trashwang i IFHY su baš prave Tyler pjesme. U sredini albuma napokon počinje neki zaplet u uvrnutoj priči, pa i nešto više rejđanja i deranja, da bi se završilo potpuno retardirano.
Standardno fuck nigga swag shit, ali opet okej je. 48 je super stvar s albuma kojemu fali nešto ono što je Goblin napravilo odličnim.
8/10

Vampire Weekend - Modern Vampires of the City
Najbolji album VW-a ikad!
Odlični tekstovi, glazbena podloga, miks sporijih i bržih pjesama, savršeno. Počinje lagano, jedna od najboljih pjesama benda ikad Step, da bi onda prešli na uvrnutu Diane Young i onda izmjena sporog i brzog ritma (od Don't Lie do Worship You imao sam filing da slušam Contru) i onda Ya Hey u kojoj se frajer obraća bogu.
Mračna Hudson i onda instrumentalna Young Lion. Jako lijepo ukomponirano sve, vidi se da su majstori instrumentalno i lirički, top 10 albuma godine svakako.
10/10

Passion Pit - Gossamer
Totalno #pajkomuzika
Sladunjavi synth pop prikriva zapravo sjebanu priču o financijskoj propasti jedne obitelji, ispričanu i na grub, ali i smiješan način (naziv pjesme It's Not My Fault, I'm Happy).
Album se odlično otvara, energično i s jako keči melodijicama. Sredina albuma je nešto slabija na cijelom albumu, a kraj pomalo epičan i smislen.
U doba recesije mislim da su frajeri pogodili s ovom tematikom ispričanom na sladunjav način.
8.5/10

James Blake - Overgrown
Retrograde je super stvar. I Overgrown. Čak je i podnošljiva Take A Fall For Me sa RZA-om (iako je frajer na live nastupu čitao tekst pjesme lol).
Jako mi se ne sviđa ubacivanje žanrova u post dubstep okruženje. Imam osjećaj da je želio miksati previše toga, pa ubacuje soul i rep u elektroniku.
Zvuk je puno bogatiji za razliku od prvog albuma, ali Overgrownu fali ono nešto što je minimalistički prvi album imao.
Svejedno jako dobar album, no ipak sam očekivao maaalo više.
8/10