Natko, za to nitko ne kaže pentatonik. Jednako retardirano ko reć ovo auto.
Al da, naravno da sam čuo za pentatoničku ljestvicu. Trollam bezveze.

Al spike o glazbenoj naobrazbi su i dalje nebitne.
Uzmimo Radiohead za primjer. Jonny Greenwood (gitarist) je jedini iz benda ikad pohađao glazbenu školu (i to samo kao klinac, nije završio akademiju nit išta), a njihove pjesme svejedno imaju po harmoniji jedno deset puta kompleksniju glazbu od Gage, koja je završila akademiju. To ih ne čini "objektivno" boljim ili umjetnički vrijednijim bendom.
@sheva:
Ne mogu drugačije nego pitanjima.
Ne moraš biti obrazovan glazbeno. Samo me zanima odakle smatraš da imaš pravo suditi što je objektivno kvalitetno. Zašto ja ne mogu suditi što je objektivno kvalitetno?
Mislim, ne da mi se dalje jer ne vidiš razliku između objektivnog i subjektivnog. Ne postoji univerzalna skala i pravilnik koji govore da je, ne znam, konceptualni album umjetnički na višoj razini od nekonceptualnog. To su gluposti. Odnosno, tvoje preferencije i subjektivno mišljenje. Primijeti da su vjerojatno svi ti razlozi koje možeš nabrojati zašto su Maideni glazbeno bolji ujedno i razlozi zašto ih voliš. ;D
Isto tako, Natko je za primjer objektivno kvalitetne glazbe linkao Morphine. Ti bi vjerojatno linkao nešto sasvim deseto. Kao i svatko drugi na forumu. Kao i svatko drugi na svijetu, više manje. Kakva je to mrtva objektivnost?

Kao što je Karlo sad (i ja pecto puta, i Mile) rekao - jedino je pitanje za koju najveću cijenu se može prodati dovoljno ulaznica. To je ona "realna" tržišna cijena.