HCL.HR

"Gašenje" ekrana na laptopu?

  • 4 Odgovora
  • 8613 Hitova
*

Alum

  • *
  • 11
"Gašenje" ekrana na laptopu?
« : 01. Ožujak, 2016., 20:21 »
Hi, ne znam da li je hardverski ili softverski problem, ali gotovo sam siguran da je softverski. Naime kako da najbolje opišem situaciju? Imam novi laptop, ni mjesec dana star. ASUS F751L konfiguracije i5-5200U, 8GB RAM i NVIDIA GeForce 940M 2GB VRAM grafa. E, dakle, kada upalim komp nakon 2-3 minute ekran se sam od sebe zacrni i zgasi. Nije power saving ili nešto, jer jednostavno ne reagira na miša ni tipkovnicu ni ništa. Jedino kako ga mogu odmrznuti je: Restart (nikada ne radim), staviti ga na sleep i probuditi (također ne radim) ili jednostavno funkcijskom tipkom na laptopu zgasiti i upaliti ekran. I kada to učinim, više se ne gasi do slijedećeg boota. Taj problem je odjednom prije nestao, dok nisu došli novi driveri za grafu. Tako da mislim da je nešto sa time. Eto, ako možete kako, pomozite. Ja ne znam što bi radio. Nije neki problem, 2 sekunde posla da zgasim i upalim ekran, ali ipak ne bi smjelo tako biti.

Pozdrav :)
No matter how much it hurts, how dark it gets, or how far you fall, you are never out of the fight.

*

Alum

  • *
  • 11
Odg: "Gašenje" ekrana na laptopu?
« Odgovori #1 : 03. Ožujak, 2016., 15:11 »
Ahhh, ne znam kako da to otklonim... Da li je nešto u simbiozi integrirane i diskretne grafičke? I stalno, svaki drugi tjedan izlazi update za NVIDIU.Pa jel to potrebno preuzimati? Zato konzola i AMEN :)
No matter how much it hurts, how dark it gets, or how far you fall, you are never out of the fight.

Odg: "Gašenje" ekrana na laptopu?
« Odgovori #2 : 03. Ožujak, 2016., 15:25 »
Da li si provjerio u "Power options" u control panel-u da ti nije mozda ukljucena hibernacija nakonk 2 ili 3 min ili sleep isto tako. Najbolje bi bilo da u "power options-advanced settings" stavis sve na off i ako ti poslije toga bude isto onda ti je ili problem u driver-ima ili jos gore u ekranu pa ti je mozda inverter riknuo. Nisu skupi inverteri ali je gnjavaza mijenjati.

*

Alum

  • *
  • 11
Odg: "Gašenje" ekrana na laptopu?
« Odgovori #3 : 03. Ožujak, 2016., 19:11 »
Ahhh provjeriti ću, al to bi fakat bila (ne) sreća. Pošto sam prvi laptop prije ovog kupio i bio je defektan, pa sam ga idući dan zamijenio za ovaj. Mislim, ok, ako je hardverski, inverter... Jel indikativno da mi rikne cijeli ekran jednom? Ovo je mala "smetnja", budem probao što si rekao tnx. Samo, nije da odmah "pocrni" i zgasi se.. Nego ima jedan djelić sekunde kada se slika nekako kako bi rekao... Izdistorzira. Onak, kao da je neka sitna mrežica preko ekrana i zatamni se u tom trenutku i onda rikne. I onda ga zahvaljujući funkcijskoj tipki za gašenje ekrana (onaj znak prekriženog ekrana) samo isključim i uključim i voila! Sve radi do slijedećeg boota. Al mislim da nije ništa sa power optionsom, jer nema definirano vrijeme gašenja. Evo, danas mi je kada sam ga upalio rokno nakon kojih 20 sekundi po učitavanju windowsa, nekada ide od tri minute... Nekada uopće nema. Dam se kladiti u drivere. Možda da kompletno pobrišem drivere za integriranu i za diskretnu pa fresh install? Makar trebam savjet jer kada sam to radio na desktop računalu, nestala je kroz slika. Mislim, ako uklonim "sve" drivere za grafiku? Ili jedan po jedan... Živcira me kad ne radi savršeno. Al ok, ak nejde onda ću jedan dan odnjeti na servis ili šta ja znam... Ne žuri mi se. Nov je.
No matter how much it hurts, how dark it gets, or how far you fall, you are never out of the fight.

Odg: "Gašenje" ekrana na laptopu?
« Odgovori #4 : 03. Ožujak, 2016., 21:57 »
Izbrisi sve driveri, kompletno i to sa programom i to sa ovim programom http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html.

Izbrisi drivere, stavi stariju inacicu drivera i ako problem opet postoji, pravac servis jer je onda 99,9 % problem u inverteru ili necem drugom. Imas garanciju, boli te briga, samo nemoj otici kao mulac bez nekog zamjenskog laptopa.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9