HCL.HR

Cloud backup opcija - Google Drive

  • 0 Odgovora
  • 1591 Hitova
Cloud backup opcija - Google Drive
« : 12. Veljača, 2021., 19:41 »
Pozdrav svima, nisam htio otvarati novu temu, ali nemam pojma gdje bi ovo uopće postavio.

Razmišljam dugo vremena o backup opciji svojih podataka (dokumenti, nešto slika, muzike i videi) online iako imam podatke na kompu, laptopu i na eksternom hdd. Čisto onako da sam sto posto siguran, volio bih imati i online, a uostalom u ovo doba je lakše prići cloudu mobitelom ili na nekom drugom uređaju nego nositi sa sobom eksterni svugdje. Gledajući te planove, svidio mi se ovaj od Google Drivea, a uzeo bih za početak 100 GB, što je mjesečno 16 kn, godišnje 134 kn.

Čitajući neke stvari po redditu, vidim da ekipa piše svašta, da ako kupiš subscription i prekineš ga ili ti istekne, podaci ti ostaju svejedno na servisu, ali ne možeš ih micati ni dodavati ništa, no čak možeš skidati. Pa moje zapravo pitanje je: Jel moguće uzeti npr 100 gb za 16 kn, nakrcati 100 gb onda podataka, pustiti taj mjesec da istekne pretplata, padne na 15 gb opet koji je free plan i ostane tako koliko god oću odnosno dok opet ne želim nakon par mjeseci uzeti pretplatu? Praktički možeš nekoliko puta godišnje ili još rjeđe platit tako neki iznos, a podaci ti ostaju cijelo vrijeme gore.
S obzirom da imam fizičke kopije, valjda se isplati riskirati, ali ne znam dal netko ima iskustva i dal to tako stvarno može funkcionirati.

Znam da nije u pitanju velika lova odnosno pretplata nije skupa, ali ako je već ovo neka "rupa" u pravilniku, smatram da je isplativa kao dodatna opcija backupa.


 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9