420 000 ljudi je isprobalo mod. Dok Boheima podržava modanje i shvaća koja je poanta toga, EA i Activision zabranjuju modanje igara da bi mogli prodavati DLC.
Bohemia je totalni svjetionik među današnjim proizvođačima/izdavateljima igara. ArmA serija je totalni pješčanik, gdje je samo mašta programera granica. Nešto poput HalfLife Garry Mod-a na anabolicima. Toliko zabavnih i potpuno različitih modova nisam vidio u niti jednoj igri dosada. Kupiš igru, i slijedećih 4-5 godina uživaš, pa ako ti dosadi standardni vojni štih, odabereš zabavni RPG mod tipa City/Zargabad Life, koji bi se mogao usporediti sa GTA serijom, gdje vrvi od murije, dilera, lopova...do trgovaca automobilima :) Hrpa SP misija koje su ti besplatno dostupne ako nisi raspoložen za MP, gdje mi se ne da niti pokušati procijeniti koliko MP misija postoji, kakav DLC... Pa sve do zadnjeg hype-a sa DayZ modom koji je, usput rečeno, još u alfa inačici, a zbog njega je ArmA na Steamu skočila u sam vrh prodaje (3 godine stara igra - Arrowhead) samo govori koliko potencijala je Bohemia ostavila na korištenje svekolikoj populaciji programera, digitalnih umjetnika i igrača. Oduševljava me i to što BIS pokušava zadržati kompatibilnost sa prijašnjim naslovima, pa je tako lako unapređivati već postojeći mod/mapu na novom pokretaču čim izađe u prodaju, a ne ponovo počinjati razvoj od nule.
Obzirom na napisano, malo je reći da sam vjerni BIS/ArmA sljedbenik, zar ne?