HCL.HR

Assassin's Creed: Odyssey

  • 145 Odgovora
  • 28321 Hitova
Odg: Assassin's Creed: Odyssey
« Odgovori #90 : 22. Prosinac, 2018., 07:16 »
Ukratko, jel se isplti dati 226 kn za to?

Ukratko: apsolutno!

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Assassin's Creed: Odyssey
« Odgovori #91 : 23. Prosinac, 2018., 04:29 »
Četrdeset sati u igri i tek sam se zagrijao! Fantastična priča. Baš sam jako ugodno iznenađen ne samo kvalitetom priče nego kako se sve grana sa odlukama. Npr. bio mi je trenutak da sam riješio neki quest i Kasandra iskomentira kako ni sama nezna kako smo riješili quest, a to je zato što sam ranije u nekom stadiju igre napravio neku odluku. Vjerojatno sam ubio nekoga ko je bio target u ovom questu. Taman sam pobjegao iz tmurne i bolesne Atene. Igra ne prestaje oduševljavati izgledom!












Odg: Assassin's Creed: Odyssey
« Odgovori #92 : 24. Prosinac, 2018., 09:18 »
Četrdeset sati u igri i tek sam se zagrijao! Fantastična priča. Baš sam jako ugodno iznenađen ne samo kvalitetom priče nego kako se sve grana sa odlukama. Npr. bio mi je trenutak da sam riješio neki quest i Kasandra iskomentira kako ni sama nezna kako smo riješili quest, a to je zato što sam ranije u nekom stadiju igre napravio neku odluku. Vjerojatno sam ubio nekoga ko je bio target u ovom questu. Taman sam pobjegao iz tmurne i bolesne Atene. Igra ne prestaje oduševljavati izgledom!

Dobar si. Ja sam se nakon pet sati konačno maknuo s prva dva otoka i otisnuo na more. Ne znam koliko će mi trebati do Atene jer stalno idem lijevo-desno na otoke, pa brodove treba skršiti i tako. Sad sam na otoku na kojem su vojnici level 34-35, a ja tek level 8. Ne znam da li da napadnem ili ne.  :kava: Mogao bih probati ih skršiti iz zasjede, ali ima jedan veliki "mrga" pa ne znam hoću li uspjeti.

Odg: Assassin's Creed: Odyssey
« Odgovori #93 : 24. Prosinac, 2018., 17:56 »
Jučer sam skinuo i danas odigrao prvih par sati, koja uživancija nakon što me smorio RDR2. Odmah mi je bilo jasno da sam pogriješio šta je bila na čekanju. Fantastična igra. Origins je bio vrh, ovo mi izgleda još klasu bolje.

Odg: Assassin's Creed: Odyssey
« Odgovori #94 : 24. Prosinac, 2018., 18:09 »
Btw, nemam mini mapu, a i protivnici se automatski leveliraju -  jel to tako predviđeno ili sam nešto isključio? Nije da me smeta, kompas je dosta, a u Originsu sam uključio opciju autoleveliranja, samo me zanima jel to tako standardno.

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Assassin's Creed: Odyssey
« Odgovori #95 : 26. Prosinac, 2018., 14:17 »
Evo me na pedeset i drugom satu u igri. Otkrio Atlantidu i to mi je zasada možda i najdraži dio igre. Mislim da glavnu priču neću završiti ispod 70-80 sati igre, previše sam zapeo u otkrivanju svega i svačega i sporom igranju i istraživanju. Nemogu vjerovat da me igra ovako čopila. 24 sata sam proveo u zadnjih tri dana. Mislim da na DLC-ove neću ić do ne kompletiram cijelu igru sa svim questovima, svim riješenim i posjećenim upitnicima, svim papirusima i svim riješenim outpostovima, barakama i ubijenim legednarnim živinama. Mislim da igra jebeno zaslužuje da se svaki kutak istraži i riješi.



Ovaj quest...    :hihi: :hihi:

Igra je stvarno posebna!
Nakon preko devedeset sati u Originsu i ovdje pedeset, još uvijek nemam dojam dosade ili da mi je nešto repetativno...
Uživam svake sekunde i često zaboravim na vrijeme, što se i vidi po tome kolko zadnjih par dana igram.

Setting je prebrutalan kao i likovi. Stvarno šteta da je voice act i lyp snync često out of place...
Izgled likova je doduše jako dobar. Rijetko imam dojam da su likovi nešto slični.

*

doktor1

  • ****
  • 1407
Odg: Assassin's Creed: Odyssey
« Odgovori #96 : 26. Prosinac, 2018., 18:43 »

Kao veliki fan Origina i novog smjera u kojem ide AC franšiza odlučio sam kupiti ovu igru i vidjeti o čemu se ovdje radi...
Do sada sam u kampanji proveo desetak sati te sam tek došao u Phokis i riješio nekoliko questova te došao do jedanaestog lvla.
Kada sam već spomenuo lvl, pošto je ovdje automatski uključen lvl scaling, (u Originsu je došao kao opcija u naknadnom patchu) te mi se to baš ne sviđa.
No radi dodatnih RPG elemnata u ovoj igri naspram prethodnika ajmo reći da je to razumna odluka iako bih volio vidjeti opciju da se to promjeni koja će navodno doći sa zakrpom...


E sada... Kod pokretanja igra nije ostavila VAU dojam kao Origins, (pod time mislim vizualno)! Možda zato jer je tamo prvi put viđen taj novi dizajn serijala ili jednostavno mi "to nije to", neznam... Igram sa Kassandrom jer mi se čini bolji lik i isto tako zasada mi je Bayek bolje legao.
No početak ove igre sa onom uvodnom bitkom i samim tonom je mnogo bolji nego početak Originsa. Kada spominjem ton da se dotaknem da mi totalno paše ono psovanje, zabijanje koplja u usta i slične stvari u ovakvu igru smještenu u jedno krvavo razdoblje. No trebali su ubaciti i masakriranje poput sjeckanja udova šta bi se idealno ukopilo u već spomenuto razdoblje u kojem se odvija radnja.


Tu dolazimo do likova; početak Originsa mi nije pokazao niti jedan zanimljiv lik dok nisam upoznao Ayu; čak niti Ptolemy XIII nije pokazao neki "karakter" sve dok ne upoznajemo Cleopatru koja je uz dva glavna lika jedini pamtljiv lik u cijeloj igri.
Ovdje odmah na početku susrećemo Markosa koji me se odmah dojmio kako je odrađen - od izgleda do voice actinga te totalno djeluje kao neki smotani smutljivac! Onda je tu Kassandrin otac Nikolaos kojeg vidimo kroz cutscene i ostavlja dojam odličnog "filmskog" lika. Također i Barnabas je pamtljivi lik šta pokazuje da ova igra ipak ima bolje odrađene likove. Ostale nisam upoznao ali vjerujem da su odlični...
Isto tako modeli likova, što glavnih što onih koji nam davaju sporedne misije je odličan, a pogotovo glavnih likova te mislim dobar skok naspram Originsa.


Nešto o samom gameplayu.
Sami dijalozi su dobrodošla promjena za mene koji volim RPG igre kao i Exploration Mod kada kroz dijaloge najprije moramo saznati lokaciju gdje se quest nalazi. Veliki plus za to!
Borba je mnogo, ali mnogo fluidnija nego u Originsu jedino meni fali štit sa kojim sam odigrao cijelu kampanju u prethodniku, (isto tako vjerovatno sam jedan od rijetkih koji sam koristio samo prvi "armor" koji imamo od početka što se može vidjeti u galeriji slika; samo na kratko korišten jedan "lakši"). Tu čekam da nađem neki legendary komplet te ga samo nadograđujem; mač već imam... Nisam otključo previše skillova no znam da sa napredovanjem i novim skilovima borba postaje mnogo zabavnija
Isto što se tiče gameplaya sviđa mi se šta razne objekte po kućama i određenim mjestima ne možemo samo uzet već se sada smatraju ukradenim.
Mercenaries sistem je zabavan i dobro odrađen dio igre; možemo ih izbjegavat, možemo se borit sa njima, možemo se rješiti glavnog i odgovornog...


Jedan sam od rijetkih koji voli modern day setting u AC igrama i ovo je jedina igra u kojoj opravdavam i igram sa označavanjem neprijatelja tj wallhackom. Jer tu mogu imati nekakvo "realno" obrazloženje za to - mi smo u Animusu i to mogu biti njegove opcije koje nam pomažu da riješimo misterij koji stoji pred nama. Također to vrijedi i za fast travel opciju. To mi u Far Cry naslovima i npr Sniper Elite koji igram nikako ne prolazi! Eto jedna moja sklopka kako vidim stvari kada igram ovu igru.

Za kraj da se dotaknem pomorskih bitki... Jedan od razloga zašto prije nisam kupio igru, (igra je sada kupljena na popustu od 50% plus 20% sa uplay kreditima) jesu te pomorske bitke koje su mi u Originsu bile forsirani smor! Zasada sam imao samo onu koju sam morao odraditi i nije me smetalo. Na gameplay videima mi je kretanje broda djelovalo prebrzo no to ipak nije slučaj... Rado ću zaploviti sa brodom, odradit koju bitku, ali nadam se da me neće igra previše forsirati po tom pitanju...
« Zadnja izmjena: 26. Prosinac, 2018., 18:49 doktor1 »

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Assassin's Creed: Odyssey
« Odgovori #97 : 31. Prosinac, 2018., 10:26 »
Kako kaže ona Škorina...




 :hihi: :hihi:

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Assassin's Creed: Odyssey
« Odgovori #98 : 31. Prosinac, 2018., 14:44 »
Moram reć da mi jako ide na živce kada je konj iz nekog glupog razloga limitiran na manju brzinu. To me uz predostadne i na isti kalup grobnice najviše smeta u igri. Sve ostalo je jebeni top-notch. Igrao sam sad opet sate i sate u komadu i približio se sedamdesetom satu. Igra me i dalje zna totalno iznenaditi lokacijom, glavnim questom, sporednim, mitskim bičima. Sphinx puzzle mi je bio apsolutni vrh. Nekad imam dojam da je 10 000 ljudi radilo deset godina na ovoj igri, koliko je detaljna i kompleksna. Di god pođem na toj ogromnoj mapi, ništa mi ne liči na nešto već viđeno, bolesno je i zapanjujuće u kakvu su krajonost otišli s time. Nisam ni sanjao da bude igra ovoliko velika i bogata svim čudima koje me uveseljavaju.





















I ovaj debil, taj quest; jao. Umro sam.  :loludara:



*

Wyzard

  • Administrator
  • *******
  • 16146
    • HCL.hr
Odg: Assassin's Creed: Odyssey
« Odgovori #99 : 31. Prosinac, 2018., 15:13 »
Na čemu igraš, PC ili PS4?

Odg: Assassin's Creed: Odyssey
« Odgovori #100 : 31. Prosinac, 2018., 16:29 »
Potvrđujem svaku Coletovu riječ. Igra je nevjerojatna. Origins je bio vrh, mislio sam da bolje ne može, ali može - to je Odisey.

Lokacije i grafika je doslovno nevjerojatna, borba je podignuta na viši-složeniji nivo, more mi jako paše. Najbolji dio je glavna priča prepletena sa redom Kultista, rat Sparte i Atene a uz to plaćenici - fantastično. Ove divne slike koje Cole stavlja su promil, moglo bi ih se milione napraviti.

Maknite se sa smora od RDR2 i krenite na ovo  :thumbs:
« Zadnja izmjena: 31. Prosinac, 2018., 16:30 toma_hr »

*

Wyzard

  • Administrator
  • *******
  • 16146
    • HCL.hr
Odg: Assassin's Creed: Odyssey
« Odgovori #101 : 31. Prosinac, 2018., 16:33 »
Ma kad vidim da čole više vremena provodi u photo modu slikajući stvari umjesto da igra samu igru znam da se zapravo ne zabavlja.

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Assassin's Creed: Odyssey
« Odgovori #102 : 31. Prosinac, 2018., 19:09 »
:)))))))))))))))))))))))

Na PC-u brate.
A s igrom se zabavljam brutalno.
Bit će to ultimativni č/10.

Odg: Assassin's Creed: Odyssey
« Odgovori #103 : 01. Siječanj, 2019., 17:25 »
Po mom skromnom mišljenju Origins je bolja igra od Odysseya, priča i likovi su dosta bolje napisani te su glumci odradili odličan posao,
U Odysseyu su animacije dosta loše i drvene, te su angažirali loše glumce, jednostavno nema nikakve emocije u govoru, ista boja glasa za sve emocije
Da me ne shvatite krivo ja i dalje obožavam Odyssey, koji je po svemu naprednija igra od Originsa, osim po priči,

Odg: Assassin's Creed: Odyssey
« Odgovori #104 : 01. Siječanj, 2019., 18:14 »
Po mom skromnom mišljenju Origins je bolja igra od Odysseya, priča i likovi su dosta bolje napisani te su glumci odradili odličan posao,
U Odysseyu su animacije dosta loše i drvene, te su angažirali loše glumce, jednostavno nema nikakve emocije u govoru, ista boja glasa za sve emocije
Da me ne shvatite krivo ja i dalje obožavam Odyssey, koji je po svemu naprednija igra od Originsa, osim po priči,

Ne bih se složio, meni je priča bolja, što je naravno subjektivan dojam, ali činjenica je da su linije popratnih priča bolje u Odysseyu.  Mislim da je stvar trenutka i raspoloženja kako se neki dio doživi ali ovo za istu boju glasa i emocije ne stoji.

Trenutno sam na pola igre, ne mogu dati još cijelu ocjenu, ali blizu je da bude druga naj igra svih vremena na mojoj ljestvici :)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9